Φροντίδα Είναι καλό να βρίσκεται το Κοκατίλ μου συνέχεια έξω από το κλουβί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Filippas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Filippas

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιαν 2017
Μηνύματα
5
Πόλη
Αθήνα
Γεια σε ολους και σε ολες, πειρα ενα κοκατιλ μωρο απο ενα φιλο γτ γεννησε η μανα και εμεινε ζωντανο μονο ενα το οποιο εχω εγω . Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν μ αρεσει να βλεπω πουλια μεσα στα κλουβια το η δικο μου το ελευθερο τωρα δεν ξερω. Αν ειναι καλο η οχι εσεις τι λετε;
 
Γεια σε ολους και σε ολες, πειρα ενα κοκατιλ μωρο απο ενα φιλο γτ γεννησε η μανα και εμεινε ζωντανο μονο ενα το οποιο εχω εγω . Θα ηθελα να ρωτησω επειδη δεν μ αρεσει να βλεπω πουλια μεσα στα κλουβια το η δικο μου το ελευθερο τωρα δεν ξερω. Αν ειναι καλο η οχι εσεις τι λετε;
Σημασία δεν έχει τι αρέσει σε εμάς Φίλιππε αλλά η ασφάλεια και οι καλύτερες συνθήκες για την ζωή του πουλιού...
Για την προστασία του και για να αισθάνεται ασφάλεια θα πρέπει να μένει σε κλουβί και όχι να είναι εντελώς ελεύθερο (όπως κατάλαβα).
Πες μας κάποια πράγματα για το πουλάκι, τι ηλικία έχει; Τι τρώει; Σε τι χώρο το έχεις; Δείξε μας το κλουβί του...
 
Πες μας κάποια πράγματα για το πουλάκι, τι ηλικία έχει; Τι τρώει; Σε τι χώρο το έχεις; Δείξε μας το κλουβί του...

Ειναι 3 μηνων... Το κλουβι ειναι ενα κλασσικο..η τροφη ειναι με κοκκινους σπορους που εχουν κ βιταμινες... Επειδη δεν. Ξερω γιαυτο γραφτικα στο φορουμ.
 
Μπορείς να ανοίξεις καλύτερα ένα θέμα για την διατροφή του στην κατάλληλη Ενότητα!
 
ειδα για χειροποίητη τροφη και μου φαίνεται καλυτερη απο το να αγορασω απο μαγαζι
 
ειδα για χειροποίητη τροφη και μου φαίνεται καλυτερη απο το να αγορασω απο μαγαζι
Για ποια χειροποίητη τροφή μιλάς;
Το καλύτερο για τα πουλιά μας είναι να αγοράζουμε μια καλή συσκευασμενη τροφή, να μην είναι χύμα και ακόμα πιο καλά να είναι καθαρό το μείγμα(δηλ χωρίς πολύχρωμα μπισκοτάκια)...
 
Καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το κοκατιλάκι σου!
Τι ηλικία έχει τώρα και πόσο καιρό το έχεις εσύ;
Κοίτα αυτό που γράφεις, είναι σωστό και δικαιολογείται μέχρι ενός σημείου αλλά βασικά εκφράζει την-τις δικές σου-μας ψυχολογία και όχι τις πραγματικές ανάγκες του συγκεκριμένου πουλιού.
δεν μ αρεσει να βλεπω πουλια μεσα στα κλουβια
Αυτό είναι ένα πουλάκι γεννημένο στο κλουβί, καθώς και οι γονείς του και πολλές γενιές πίσω οι πρόγονοί του.
Δεν διδάχθηκε από τους γονείς του και η καταγραφή στο dna του είναι άτονη πλέον, για να το καταστήσουν ικανό να επιβιώσει στην ελεύθερη φύση.
Αλλά και μέσα στο σπίτι κατά την απουσία μας, οι ελεύθερες πτήσεις, ισοδυναμούν σε κινδύνους, με την παροχή ελευθερίας σ' ένα νήπιο να κινείται ελεύθερο σε μία λεωφόρο.
Μερικοί μόνο από αυτούς έχουν καταγραφεί στα παρακάτω άρθρα:
<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
<Link Removed>
Εμείς ως στόχο έχουμε την βέλτιστη φροντίδα των κατοικίδιων πτηνών, που εξαρτώνται απόλυτα από εμάς.
Ελπίζω να απάλυνα τις ενοχές σου :)
Τι χρειάζεται το πουλάκι αυτό για να είναι χαρούμενο;
Τροφή, ασφάλεια, παιχνίδι και καλό ύπνο. Αυτοί οι παράγοντες αν γίνονται σωστά, του διασφαλίζουν μια καλή υγεία και ευχάριστη ψυχολογία.
Ως προς την τροφή που με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε πως σε απασχολεί. Η σωστή και πλήρης διατροφή όλων των παπαγάλων σε γενικές γραμμές, περιγράφεται <Link Removed>. Πιο συγκεκριμένα καλύπτεσαι από ένα συσκευασμένο μείγμα σπόρων για μεσαίου παπαγάλους, μια συσκευασμένη αυγοτροφή (εδώ σηκώνει και κάποια μαγειρέματα αν σου αρέσουν, με προσοχή όσο είσαι ακόμα στην αρχή), σουπιοκόκκαλο, μεταλλικά στοιχεία σε αμμώδη μορφή και φυσικά και απαραίτητα <Link Removed>σχεδόν καθημερινά, καθώς και ωμούς ανάλατους ξηρούς καρπούς από καιρού εις καιρόν.
Η ασφάλεια των πουλιών μας εξαρτάται από μία ρουτίνα, ένα επαναλαμβανόμενο καθημερινό πρόγραμμα και μία <Link Removed>τους τέτοια, που να τους επιτρέπει να αισθάνονται μια πισινή ασφάλεια (στην πίσω πλευρά τους) και μίαν οπτική ελέγχου όλου τους περιβάλλοντος του δωματίου που ζουν. Το πρόγραμμα καλό είναι σπάνια να αλλάζει, δηλαδή τι ώρα ξυπνάει, τι ώρα αλλάζεις νερό και τροφή, τι και ποια ώρα θα βγει εκτός κλουβιού για να παίξετε και να περάσετε χρόνο μαζί, ποια ώρα θα πάρει ένα καινούργιο παιχνιδάκι μια που εσύ θα λείψεις από το σπίτι. Κατά την απουσία σου, μπορείς να βάζεις τηλεόραση ή ραδιόφωνο για κάποιες ώρες σε πρίζα με χρονοδιακόπτη διακοπής.
<Link Removed> έχει μεγάλη αξία στην ζωή των παπαγάλων, γιατί καλύπτει την ανάγκη τους για εξερεύνηση και καταπολεμά την ανία τους μέσω της καταστροφής τους. 🙂
Τέλος ο σωστός ανά εποχή ύπνος, ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι των πουλιών, επιδρά στις ορμόνες τους και τους χαρίζει ψυχική υγεία. Ο σωστός ύπνος, πρέπει να γίνεται σε ήρεμο ημισκοτεινό περιβάλλον, από την δύση μέχρι την ανατολή του ήλιου.
Προσοχή χρειάζεται να μην υπάρχει απόλυτο σκοτάδι γιατί πολλά πουλιά κατά την διάρκεια της νύχτας παθαίνουν νυκτερινούς πανικούς και πρέπει να είναι σε θέση να δουν και να ελέγξουν το δωμάτιό τους αλλά και να βλέπουν να επιστρέψουν στην κούρνια τους.
Αυτά σε γενικές γραμμές, ελπίζω να μην σε ζάλισα ως νέο παπαγαλομπαμπά, δεν χρειάζεται να τα διαβάσεις όλα μαζί, κράτα το μήνυμα να ανατρέχεις όταν σκέφτεσαι κάτι. Κράτησε επίσης και τον <Link Removed> όπου περιλαμβάνονται πολλά από τα άρθρα που ήδη σου έδωσα αλλά και πολλά ακόμα, τα περισσότερα που αφορούν την φροντίδα τους.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, θα είναι χαρά μας να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σου προκύψει στην σχέση σου με τον μικρό σου φίλο. :)
 
Φίλιππε το κλουβί είναι απαραίτητο για την ασφάλειά του πρώτα απ'ολα όπως σου είπε η Σίσσυ. Αν ανεβάσεις φωτογραφίες απο το κλουβί του και την τροφή του θα πάρεις πιο συγκεκριμένες συμβουλές ώστε να περνάει όσο το δυνατόν καλύτερα. Το κλουβί δεν το στεναχωρεί. Σε κλουβί γεννήθηκε και μέσα σε σπίτι και αυτό θεωρεί φυσιολογικό.
 
Παιδια ευχαριστω για αυτα που γραψατε..Λοιπον σχετικα με τον υπνο ο δικος μου δεν κοιμαται οσο πρεπει δλδ 10 με 12 ωρες, στο κλουβι το βαζει η αδερφη μου και εγω το βγαζω με αποτελεσμα να τσακωνόμαστε, οταν με βλεπει ξερει οτι θα το βγαλω και κανει σαν τρελο, μεσα στο σπιτι αραζει σε δυο συγκεκριμενα σημεια(θεωρω οτι και αυτα τα σημεια ειναι ενα είδος κλουβιου). Τελος για την τροφη δεν πολύ γνωριζω και θα ηθελα να παρω κατι συγκεκριμενο. Γενικα με τα κατοικίδια τωρα ασχολουμε εφτασα σε σημειο να παραμελησω την γκομενα 🙂
 
Ειδα με. Προσοχη αυτα που ανεφερες σχετικα με την free ελευθερια των πουλιων μεσα στο σπιτι... Πρωτου δω το ορθρο εχω προνοησει για την ασφαλεια και φυσικα οταν το αφηνω ελευθερο ειμαι και εγω παρον 🙂
 
τελος για την τροφη δεν πολύ γνωριζω και θα ηθελα να παρω κατι συγκεκριμενο
Τα περί διατροφής στα έχω γράψει όλα παραπάνω. Τώρα αν με αυτό θες να ρωτήσεις μάρκες για σπόρους, υπάρχουν αρκετές ικανοποιητικές, φτάνει να αγοράζεις πάντα συσκευασμένο προϊόν. Κάποιες είναι Deli Nature, Versele laga, Quiko, Vitakraft, Manitoba, χωρίς να σημαίνει πως ίσως κάποιες που δεν έγραψα δεν είναι αποδεκτές και μια χαρά για να τις δώσεις.
Λοιπον σχετικα με τον υπνο ο δικος μου δεν κοιμαται οσο πρεπει δλδ 10 με 12 ωρες, στο κλουβι το βαζει η αδερφη μου και εγω το βγαζω με αποτελεσμα να τσακωνόμαστε, οταν με βλεπει ξερει οτι θα το βγαλω και κανει σαν τρελο,
Τώρα αυτά και από τον τρόπο που τα αναφέρεις, φαίνεται πως καταλαβαίνεις πως δεν είναι εντάξει, οπότε προσπάθησε να τα διορθώσεις όσο μπορείς. 🙂
 
Back
Top