Φροντίδα Είναι καλό που τρώει από το χέρι μου ή πρέπει να μάθει τις ταΐστρες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης panosrey
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panosrey

PB New Member
Εγγραφή
15 Αυγ 2009
Μηνύματα
56
Πόλη
Ξάνθη
Βαζω στην χουφτα μου λιγους σπορους και τρωει απο το χερι μου δεν φοβαται ειναι καλο αυτο η πρεπει να μαθει που ειναι οι τειστρες;
 
Πάνο, σε όλα τα πουλιά πρέπει να έχουμε διαθέσιμη τροφή όλες τις ώρες. Δεν τα ταϊζουμε εμείς... Εσύ μπορείς να του προσφέρεις με το χέρι σου την αγαπημένη του λιχουδιά.

Γιατί λες "πρέπει να μάθει που είναι οι ταϊστρες;"; Είναι μικρό ακόμα και δεν έμαθε να τρώει απ' τις ταϊστρες;
 
Δεν ξερω αμα εχει μαθει ακομα που ειναι οι ταιστρες. Και αμα παει να φαει απο τις ταιστρες θα μπορεσει να φτασει τους σπορους που ειναι σε χαμηλη σταθμη;
 
Όταν πεινάσει θα πάει να φάει, μην ανησυχείς.

θα μπορεσει να φτασει τους σπορους που ειναι σε χαμηλη σταθμη

Πόσο χαμηλή είναι δηλαδή; Αν καταλαβαίνεις πως δεν θα μπορέσει να τους φτάσει γέμισε κι άλλο τις ταϊστρες. 😉
 
Φρουτα και λαχανικα που να τα ακουμπαω στο κλουβι; Σημερα δν του εβαλα γιατι δεν ηξερα πρωτα αμα θα φαει και δευτερον αμα θα τα φαει επειδη δεν εχει προσαρμοστει ακομα στο νεο του περιβαλλον
 
Μπορείς να βάλεις στο κλουβί μία extra ταϊστρα, όπου θα βάζεις τις λιχουδιές, τα φρούτα και τα λαχανικά και γενικά όλες τις πρόσθετες τροφές που θα του δίνεις. :)

Νομίζω πως ένα νεοφερμένο πουλάκι δεν πρόκειται να δοκιμάσει τροφές που δεν ξέρει μέχρι τώρα. Εδώ καλά καλά, μερικά πουλιά, δεν τρώνε ούτε το κανονικό τους φαγητό τις πρώτες μέρες λόγω του στρες που έχουν απ' την αλλαγή περιβάλλοντος. Βέβαια, δεν χάνεις και τίποτα αν δοκιμάσεις.
 
Υπάρχουν στην αγορά ειδικές φρουτοθηκες. Ομως ειναι επίσης ευκολο να τα στερεώσεις στα κάγκελα, βεβαια φροντιζε μετα να τα καθαριζεις για μην φαινεται βρωμικο το κλουβι απο τα υγρα και τους χυμους των φρουτων. Μπορεις ακομα να περάσει μικρα κοματακια φρουτων και λαχανικων σε μια οδοντογλυφιδα, σαν καλαμάκι σουβλακι.:) Εσυ θα τα προσφερεις στα πουλακια σου και αυτα αν και οταν θελουν θα δοκιμασουν. Θα τα αφησεις λιγες ωρες και θα τα αφαιρεσεις γιατι χανουν τις βιταμινες τους και μαραζωνουν.
 
ΜΜ το κλουβι εχει 2 ταιστρες μια για τους σπορους και μια αλλη που δεν βαζω τιποτα να βαλω τα φρουτα εκει στο μελλον;
 
Προσεξα επισης οτι τωρα που καθεται εχει το κεφαλι του γυρισμενο προς τα δεξια συνεχεια γιατι συμβανει αυτο;
 
Και τι κάνει; Κοιμάται; Κατά τ' άλλα η συμπεριφορά του πώς είναι; Κινείται, πίνει και τρώει κανονικά κατά τη γνώμη σου; Οι κουτσουλιές του είναι εντάξει; Παρακολούθησε το μερικές μέρες ακόμα κι αν κάτι σε βάζει σε υποψίες, ότι μπορεί να είναι άρρωστο, επικοινώνησε με έναν πτηνίατρο.

το κλουβι εχει 2 ταιστρες μια για τους σπορους και μια αλλη που δεν βαζω τιποτα να βαλω τα φρουτα εκει στο μελλον;

Γιατί όχι; :)
 
Δεν εχει κουνηθει απο εκει που καθεται... Οι κουτσουλιες του ειναι χθεσινες δεν νομιζω να κατεβηκε στους σπορους σμρ.
 
σας παραθετω μια φωτο απο την σταση του με γυρισμενο το κεφαλι.
 

Συνημμένα

  • DSCN0388.webp
    DSCN0388.webp
    33,6 KB · Προβολές: 75
Προφανως κατι παρατηρει! Κοιταζει προς την πλευρα σου; Υπαρχει κατι ιδιαιτερο ή καποια κινηση απο εκεινη την πλευρα;
 
η πορτα ειναι και καθομαι και εγω καμια φορα προς εκεινη την πλευρα αλλα και απο αλλου να παω αυτο συνεχιζει να εχει στριμενο το κεφαλι του απο εκει.
 
Back
Top