Αναπαραγωγή Είναι καλό σημάδι αυτο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης leon
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

leon

PB Member
Εγγραφή
23 Μαϊ 2008
Μηνύματα
109
Πόλη
Έδεσσα
Eίδα κατι στη φωλία και νομιζω πωσ είναι καλό σημάδι..
εχω μαζί την κανάρα και το αρσενικό σε ένα πολύ δροσερό σημείο και σήμερα ειδα κάποια πούπουλα απο κατω τα είχαν βάλει στη φωλιά... είναι κάποιο σημάδι καλό αυτο πείτε μου γιατι χάρηκα και σφιγγουν και οι ζέστες...
 
Καλώς ήρθες κατ' αρχήν στην παρέα μας.
Από το ύφος της ερώτησής σου κατάλαβα ότι μάλλον για πρώτη φορά ασχολείσαι με την αναπαραγωγή.
Λοιπόν. Έχεις ένα ζευγάρι, και είδες πούπουλα στη φωλιά.
1. Έχεις βάλει νήμα για να φτειάξουν την φωλιά, ή όχι; Αν όχι κάποιο από τα πουλιά σου θα μείνει στο τέλος μόνο με το δέρμα!
2. Τα έχεις σε κλουβί και τί διαστάσεων;
3. Σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο;
4. Τι διατροφή έχουν;
5. Τί ηλικία έχουν;
Δώσε όσο το δυνατόν περισσότερες διευκρινήσεις για να έχεις πιό ολοκληρωμένη απάντηση.
Στην Έδεσσα νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα για μία γέννα, αν όλα είναι όπως πρέπει, έστω και αυτή τη χρονική περίοδο, που για πολλούς είναι στο τελείωμα της αναπαραγωγικής περιόδου, γιατί όπως πολύ καλά επεσήμανες, σφίγγουν οι ζέστες και δεν είναι ότι καλύτερο για να ταλαιπωρούνται τα πουλιά τώρα.
Αναμένοντας τις διευκρινήσεις σου,
Φιλικά,
 
ΑΠΟΡΙΑ... N.2

Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα!
Η φωλιά που πήρα είχε μέσα τσόχα και αυτό δεν μου καλοάρεσε απο την αρχή..
Οσο ια το κλουβί είναι κατάλ. Για γένες είχαν γίνει κάποιες απο τον πατέρα μου...
Ο χώρος είναι εσωτερικοσ ισόγειο αλλα με πολύκαλή θερμοκρασία...
διατροφή; καναβουρι.. Παπαρούνα.. Αυγό μέρα παρα μέρα.. & τα φρουτάκια τους +κανα μαρουλάκι.
Οσο για την ηλικία φιλε δεν ξέρω ακριβώς, απο που θα το καταλαβω(εκτος δαχτυλ. Δεν έχει!) αν ειναι μεγαλοσ γιατί η καναρα ειναι μια χαρα...
τι λές ή τι προτείνεις...
 
γεια χαρα πρώτα απ όλα
φτερά δεν ριχνουν ούτε σημάδια μα μαλώνουν τα φτερά ήταν κάτω το πρωί και ήταν της καναρας και τώρα τα βρήκα μεσα στη φωλιά... μαχη ή κυνηγητο;
Τι λές;
 
Λοιπόν.
Οι σπόροι πρέπει να είναι ένα καλό μείγμα σπόρων για καναρίνια, (ασπούρι -κεχρί, κατά βάση 60%, και άλλοι σπόροι ), συσκευασμένο αεροστεγώς από την εταιρεία παραγωγής και όχι το χύμα, από τα πετ σοπς.
Μετά όχι μόνο καναβούρι και παπαρούνα όπως κατάλαβες γιατί είναι μεν λιπαροί σπόροι, και τους θέλουν τα πουλιά, προκαλούν όμως προβλήματα στην υγεία των πουλιών με την υπερκατανάλωση, ή ακόμα χειρότερα, με την μοναδικότητα ως σπόρων διατροφής των πουλιών. Η υπερκατανάλωση καναβουριού μπορεί να προκαλέσει μέχρι και στείρωση!
Το ότι η φωλιά είχε τσόχα αυτό είναι πολύ καλό!
Βάλε όμως με κάποιο τρόπο στα κάγκελα, νήμα ή από πετ σοπ, ή από τσουβάλι, όχι πλαστικό, κομμένο σε κομμάτια 3-5 πόντων, για να στρώσει με αυτό το υλικό τη φωλιά η κανάρα.
Φρούτα, κανονικά, εγώ θα σου συνιστούσα μπρόκολο και σπανάκι, ή αντίδι, και όχι μαρούλι. Είναι φτωχό διατροφικά. Και πάντα πολύ καλά πλυμένα και στεγνωμένα, για την αποφυγή διάρροιας από τα πουλιά.
Ασβέστιο, ώς συμπλήρωμα από πετ σοπ, για καλή κατασκευή των αυγών στη θηλυκή, και υπομονή.
Διάβασε και κάποια άλλα πόστ στην Αναπαραγωγή.
Θα σου λυθούν πιστεύω όλες οι απορίες που έχεις μέχρι τώρα, αλλά θα σου δημιουργηθούν πολύ περισσότερες "ορέξεις" για την ενασχόληση με το χόμπυ.
Φιλικά,
 
Back
Top