Διατροφή Είναι κατάλληλο το παξιμάδι για την παρασκευή αυγοτροφής;

birdenthusiast

PB New Member
Εγγραφή
31 Οκτ 2018
Μηνύματα
96
Καλησπέρα στην παρέα! Θα ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο είναι κατάλληλο το παξιμάδι για την παρασκευή αυγοτροφής. Αν ναι, τότε ποιο παξιμάδι είναι καταλληλότερο, το σταρένιο ή το κρίθινο; Ευχαριστώ!
 
Έχει ίδια ή παρόμοια θρεπτική αξία με το παξιμάδι; Δε γνωρίζω ακριβώς τη σύστασή του.
 
Θα σου πρότεινα και το παξιμάδι καλαμποκιού. Το χρησιμοποιώ, ως συνοδευτκό και αρέσει περισσότερο απ' όλα. Πάντως το κυριότερο είναι να μην έχουν ζάχαρη. Αλάτι έχουν όλα, γιατί αλλοιώς δεν φουσκώνουν.
 
Στην αγορα κυκλοφορουν παξιμαδια χωρις αλατι και χωρις ζαχαρη χρονια τωρα, τα παξιμαδια δεν ειναι απο τα προιοντα αρτοποιίας που χρειαζεται αλατι να διογκωθουν καθως αρκει η μαγια και το λεω μετα λογου γνωσεως μιας και εχω 3 αρτοποιους στο σοι.



Υπαρχουν και σε σταρενια, καλαμποκιου κοκ

Το αλατι που αναφερεται στα διατροφικα στοιχεια των ανωτερω παξιμαδιων, προκυπτει απο το φυσικο νατριο που περιεχει το αλευρι.
Μεχρι πριν 2 χρονια αναγραφοταν ως νατριο αλλα η περιγραφη του αλλαξε με οδηγια της ΕΕ για να ειναι σε ολους σαφες τι ειναι το νατριο μιας και υπαρχει παγκοσμιως μια κινησης ελαχιστοποιησης της χρησης αλατιου στην διατροφη.

Τα προιοντα που αναφερω πιο πανω, ανηκουν στην ομαδα των προιοντων χωρις προσθετο αλατι.

Το rusk δινει καλυτερη υφη οπως ανεφερε και ο @MrNek36
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ακριβώς για να αποφύγω τα συντηρητικά, τη ζάχαρη και το αλάτι το σκέφτηκα κι εγώ. Άλλωστε νομίζω η θρεπτική του αξία είναι αδιαμφισβήτητη. Χαίρομαι που μου λέτε ότι το έχετε χρησιμοποιήσει. Νομίζω δε ότι, αν το παραμείνει στο μπλέντερ για ικανή ώρα στην αρχή με διακεκομμένη λειτουργία και στη συνέχεια με συνεχόμενη, προκύπτει μείγμα με σχετικά καλή υφή.
 
Back
Top