Ασθένειες Είναι κολλητικές στον άνθρωπο οι ψείρες από τη φωλιά των καναρινιών;

maria1987

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουν 2007
Μηνύματα
1
Πόλη
Αθήνα
γεια σας! Με λενε μαρια και εδω και 2 μηνες ζευγαρωσα το καναρινι μου με μια καναρα με σκουφακι.στην πρωτη γεννα εκανε 4 αυγα. Δυστιχως ομως και τα 4 πουλακια ψωφισαν αφου δεν τα τα'ι'ζε. Προσφατα ειχαμε και 2η γεννα. Παλι με 4 αυγα. Εζησε μονο το τελευταιο πουλακι το οποιο 3 μερες τωρα ταιζω με το χερι.σημερα ανακαλυψα ομως οτι ειναι γεματο ψειρες αυτο και η φωλια και φοβαμαι οτι θα ψοφισει κι αυτο. Επισης εχω πανικοβληθει μηπως εχω κολλησει κι εγω! Ειναι κολλητικεσ στον ανθρωπο;
εχω απελπιστει που ως τωρα δεν εχω βγαλει πουλια...☹
 
Φίλη Μαρία μην φοβάσαι, αποκλείεται να έχεις κολήσει κι εσύ ψείρες. Πήγαινε πάρε μία ψειρόσκονη για φωλιές και ρίξε μέσα στη φωλιά σου και φρόντιζε να ταϊζεις το μικρό σου κάθε 3-4 ώρες. Μπορείς να πάρεις από ένα pet shop έτοιμη τροφή για τα μικρά και να του του δίνεις με μία μικρή σύριγγα. Βάλε τη ψειρόσκονη και φρόντιζε το μικρό να ταϊζεται συνεχώς και θα δεις ότι θα το σώσεις. Μην απελπίζεσαι καθόλου. Καταρχάς δεν είναι ότι δεν έχεις βγάλει πουλιά. Απλά δεν έζησαν κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι υπομονή, επιμονή και αγάπη για τα πουλιά και τα υπόλοιπα έρχονται μόνα τους.
 
Mαρια! Αν διαβασεις φαρμακα συμπληρωματα... Θα δεις καποια σκευασματα που υπαρχουν για την περιπτωση που αναφερεσαι. Συνεχισε να ταιζεις το πουλακι, αλλα θα προτεινα μεχρι την Δευτερα που θα ανοιξουν τα μαγαζια για να παρεις το σκευασμα να βγαλεις την φωλιτσα να την πλυνεις με μηλοξυδο η ξυδι (αν δεν εχεις). Το ξυδι ειναι φυσικο προιον και δρα κατα των ψειρων οπως και στον ανθρωπο.Βεβαια να δεν κανω λαθος μπορει να ψεκασεις και το πουλακι με αραιωμενο διαλυμα ξυδι - νερο, ενα προς δεκα. Οποιος γνωριζει περισσοτερα ας μας διαφωτισει εγκαιρως. Εγω στην θεση σου αυτο θα εκανα και θα εφτιαχνα μια νεα φωλιτσα με αλλο υλικο, τσοχα, χορτο, η εστω καποιο υφασμα...Αν υπαρχουν και αλλα πουλια στο κλουβι( μανα, πατερας) καλο θα ηταν να ακολουθησουν ολα την ιδια θεραπεια. Δεν νομιζω οτι τα ζωικα αυτα παρασιτα να ειναι κολλητικα στον ανθρωπο, οποτε δεν κινδυνευεις. Απλα ακολουθησε τους βασικους κανονες υγιεινης για σενα και ολα θα πανε καλα!
 
μαρια καλημερα! 🙂
οπως σου ειπαν κ τα παιδια,ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ, δεν κολλανε αυτες οι ψειρες σε ανθρωπους!
1.ριξε ψειροσκονη στους γονεις κ στο μικρο!😎
2. Οπως ειπε η τζωρτζινα, αλλαξε κ φωλια...
3. Ταισε το μικρο... 😀

ολα θα πανε οκ! Μην απελπιζεσαι!
 
- Εγώ στην θέση σου θα έβαζα...
...Αλλο κλουβάκι, Κ Α Θ Α Ρ Ο εξ ολοκλήρου,(ξυλάκια - τροφοθήκες κλπ.).
Ψειρόσκονη στο σβέρκο και τις μασχάλες των ενηλίκων,
προσεκτικά και στον νεοσσό.
- Παρακολουθείς τον πάτο του κλουβιου αφου προηγουμένως στρώσεις
λευκό χαρτί κουζίνας(κάθε μέρα ανανέωση) για να διακρίνονται τα "μαύρα στίγματα"(ψείρες).

-Αν μπορείς να ταίζεις εσύ το μικρό, μή το επιστρέψεις στους γονείς
μέχρι να βεβαιωθείς οτι ξεπεράστηκε το πρόβλημα. (Αλλά και μετά θέλει παρακολούθηση μήπως και δεν ταίζουν)

υ. Γ Το παλαιό κλουβί καλή απολύμανση, σχολαστικά.
 
Μαρία καλησπέρα. Κάθε πουλί ακόμα και στην φύση μπορεί να έχει ψείρες. Στην περίπτωση του πουλιού που ζει στο κλουβί είναι ακόμα πιο εύκολο αν το κλουβί δεν καθαρίζεται σχολαστίκα. Οι ψείρες γενικά και σε περίπτωση που είναι πολλές ενοχλούν το πουλί.Αυτό το παρατηρείς όταν το πουλί ξίνεται συνέχεια. Σε πολλές περίπτώσεις ο κνισμός είναι τόσο έντονος και συνεχείς που μπορέί να προκαλέσει πληγές και σε άλλες περιπτώσεις αδυνάτισμα και ακόμα και θάνατο.Ίσως ο θάνατος των μικρών τις πρώτης γέννας να προήλθε και από αυτές.Αλλαξε το κλουβί σου με κάποιο καθαρό και γενικά και τα εξαρτήματά του. Τοποθέτησε τους γονείς και το μικρό αφού πρώτα τους έχεις βάλει κάποιο σπρέυ που είναι κατάλληλο γα ψείρες. Γενικά κάθε μήνα ψέκαζε τα πουλιά για ψείρα γιατί τώρα με την ζέστη πολαπλασιάζεται γρήγορα.
Ένας τρόπος να απολυμάνεις το κλουβί και τα εξαρτήματά του είναι το πετρέλαιο. Σε ένα βαμβάκι βάλε λίγο πετρέλαιο και πέρασε το κλουβί.Φυσικά τα πουλιά θα τα έχεις τοποθετήση αλλού.
 
Back
Top