Γενικά Είναι κυρίαρχο η υπολειπόμενο;

frixosmares

PB New Member
Εγγραφή
2 Οκτ 2013
Μηνύματα
44
Πόλη
Στρόβολος
καλή σας μέρα θα ήθελα τι βοήθεια σας σχετικά με αυτό το καναρίνι
αν είναι κυρίαρχο η υπολειπόμενο;
γιατί θέλω να πάω να του πάρω ταίρι και δεν ξέρω τι να του πάρω
 

Συνημμένα

  • aspros2.webp
    aspros2.webp
    17,1 KB · Προβολές: 128
  • aspros1.webp
    aspros1.webp
    20 KB · Προβολές: 129
Είναι λευκό κυρίαρχο πρέπει να του βρεις ένα λευκό υπολειπόμενο που θα έχεις μικρά 25% κίτρινα και 75 %λευκά κυρίαρχα η θα του βάλεις κίτρινο που θα χεις 50% κίτρινα και 50% λευκά κυρίαρχα!
Είναι πανέμορφο να το χαίρεσαι!
 
ωραία ευχαριστώ για τι βοήθεια θα μπω στην αναζήτηση για λευκό υπολειπόμενο και ελπίζω να βρω και να μην την πατήσω να μου πουλήσουν κυρίαρχο για υπολειπόμενο!
 
Θα έλεγα να προτιμήσεις ένα κίτρινο λιποχρωμικό ΧΙΟΝΈ. Το καναρινάκι που έχεις είναι σκληρόπτερο.
Βέβαια και ένα ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ, δεν θα ήταν άσχημο. Ούτως ή άλλως και στις δυό περιπτώσεις το 50% των απογόνων θα είναι κίτρινα.
 
Μου φαίνεται ότι με λευκό υπολειπόμενο τα 3 από τα 4 μικρά θα είναι κυρίαρχα ναι το άλλο ένα κίτρινο ενώ με κίτρινο αν το βάλει τα δύο κίτρινα και τα άλλα δύο κυρίαρχα.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ. Σε καμία διασταύρωση δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά τί πουλάκια θα βγούν.
Εκείνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα στηριζόμενοι στην γεννετική, είναι τα ποσοστά πιθανότητας που έχει κάθε ΕΝΑ ΑΥΓΟ για να δώσει τον α ή β απόγονο.
Για να γίνει κατανοητό το πώς έχουν τα ποσοστά στις παραπάνω διασταυρώσεις πρέπει πριν απ' όλα να γνωρίζουμε τους ΓΑΜΕΤΕΣ(την γεννετική ταυτότητα) κάθε ποικιλίας.
Λοιπόν το ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ = Λκ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ = λλ ΚΙΤΡΙΝΟ = ΚΚ . Τώρα εύκολα μπορεί κανείς να δεί οτι ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ Χ ΛΕΥΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟ δίνει
1) Λλ 2) Λλ 3)Κλ 4)Κλ Δηλαδή 50% ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ, 50% ΚΙΤΡΙΝΑ και όλα φορείς του ΛΕΥΚΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΜΕΝΟΥ. Το δε άλλο ζευγάρωμα ΛΕΥΚΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ Χ ΚΙΤΡΙΝΟ δίνει
1)Λκ 2)Λκ 3)ΚΚ 4) ΚΚ Δηλαδή 50% ΛΕΥΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ, 50% ΚΙΤΡΙΝΑ . Απλά στην δεύτερη περίπτωση τα πουλιά είναι ΚΑΘΑΡΑ (δεν υπάρχουν φορείς).
 
σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες σας. έκανα ένα περίπατο σε δυο μαγαζιά αλλά δεν βρήκα τίποτα από τα δυο, ελπίζω μέχρι την παρασκευή που μου είπαν θα έχουν νέα παραλαβή σε πουλιά να βρω κάτι.
το απόγευμα θα πάω σε ακόμη ένα να ψάξω και για κίτρινο χιονε ελπίζω να φανώ τυχερός
 
Ισως μπερδευτηκα συγνωμη αυτο που ειναι σιγουρο ειναι οτι δεν πρεπει να μπει με λευκο κυριαρχο διοτι θα εχει 25% θνησιμοτητα.
 
Mα δεν νομίζω οτι υπάρχει κανένας λόγος συγγνώμης Γιάννη. Εδώ γράφουμε αυτά που γνωρίζει ο καθένας. Ελλείψεις ή κενά έχουμε όλοι, όποιος νομίζει το αντίθετο είναι... 😉 Αν δεν υπήρχαν μάλιστα "αφορμές" δεν θα γινότανε ποτε συζήτηση για τίποτα.
 
Πολυ ομορφο πουλι! Ειναι αρσενικο ή θηλυκο;
Κυριε Μακη πως μπορουμε να ξεχωριζουμε τα σκληροπτερα απο τα μαλακα απο την εμφανιση; και κατι αλλο σε ενα τετοιο ζευγαρωμα παιζει ρολο ποιο ειναι το αρσενικο ή ποιο το θηλυκο εννοω και με βαση το χρωμα αλλα και το πτερωμα..;

Και μια τελευταια ερωτηση αν ζευγαρωσουμε δυο μαλακα ή δυο σκληρα μαζι τι προβλημα υπαρχει; Ευχαριστω..
 
Το πτέρωμα είναι μεγάλο κεφάλαιο. Καλόν είναι να κάνουμε μια περιήγηση στο δύκτιο ώστε να αποκτήσουμε μια πρώτη επαφή και γνώση. Οπτικά θα έλεγα οτι τα μαλακού πτερώματος πουλιά έχουν πολύ μεγαλύτερο όγκο, έχουν πιο θαμπό χρώμα και σχεδόν καθόλου στιλπνοτητα. Το πτέρωμα σε κανονική στάση περνά ακόμα και κάτω απο της κνήμες. Αντίθετα με τα σκληρόπτερα που ο όγκος τους είναι πολύ μικρότερος οπτικά, τα πούπουλα είναι κολλημένα σφικτά και αποτελούν σχεδόν ένα εννιαίο σύνολο με το υπόλοιπο σώμα, έχουν μεγάλο βάθος χρώματος και φωτεινότητα. Συνήθως δυο μαλακόπτερα δίνουν κύστες (έγκλειστα φτερα). Δυο σκληρόπτερα δίνουν προβλήματα στο στρώσιμο του πτερώματος, κενά, κακή μόνωση και συχνές ασθένειες.
 
μετά από αναζήτηση βρήκα αυτή την κίτρινη. έψαξα και για άσπρη αλλα όλοι μου είπαν τέτοια εποχή δύσκολο. ελπίζω να πάνε όλα καλά και να βγάλουν υγιές πουλάκια
 

Συνημμένα

  • 2014-02-14 12.09.22.webp
    2014-02-14 12.09.22.webp
    22,9 KB · Προβολές: 84
όχι δεν κράτησα είναι από φίλο που τι πήρα είμαι σίγουρος ότι είναι μια χαρά και έπεσε πάρα πολύ παρακάλιο για να μου τι δώσει. ελπίζω αν όλα πάνε καλά να βγούνε και άσπρα πουλιά το έχω καημό! 😛
 
όχι δεν κράτησα είναι από φίλο που τι πήρα είμαι σίγουρος ότι είναι μια χαρά και έπεσε πάρα πολύ παρακάλιο για να μου τι δώσει. ελπίζω αν όλα πάνε καλά...
Κι εγώ το ελπίζω. Καραντίνα δεν εφαρμόζουμε μόνο αν πάρουμε πουλιά από κάποιον βρωμιάρη.
 
Back
Top