Γενικά Είναι λάθος να βάζω δαχτυλίδι ανοικτού τύπου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης passenger
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

passenger

PB Member
Εγγραφή
21 Οκτ 2014
Μηνύματα
440
Πόλη
Ζάκυνθος
Είναι λάθος να βάζω δαχτυλίδι ανοικτού τύπου σε καναρίνι που δεν είναι πια νεοσσός (πχ 30η ημέρα); Είναι πλέον αργά και καλύτερα να μην βάλω (γιατί πχ συνεχώς θα προσπαθούν να το αφαιρέσουν) ή μπορώ να το κάνω και με τον καιρό θα συνηθίσουν;
 
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, μπορείς να βάλεις δαχτυλίδι ανοιχτού τύπου οποιαδήποτε στιγμή (ένα ή και δύο). Στην αρχή ''γκρινιάζουν'' λίγο αλλά το συνηθίζουν!
 
Συνήθως συμβαίνει αυτό που γράφει ο Γιάννης. Μου έτυχε όμως περίπτωση που κανάρα στην προσπάθεια της να το βγάλει μάτωσε το πόδι της πολύ άσχημα... Αναγκάστηκα να το βγάλω γιατί θα έκοβε το πόδι της... Και δεν υπερβάλλω. Γι αυτό έχε το νου σου τις πρώτες μέρες...
 
Οταν το βάλεις και δεις ότι ασχολειται συνέχεια μ αυτό... Τότε βάζεις πάνω στο δαχτυλίδι βαζελίνη και δεν θα ξανα ασχοληθει.
 
Οταν το βάλεις και δεις ότι ασχολειται συνέχεια μ αυτό... Τότε βάζεις πάνω στο δαχτυλίδι βαζελίνη και δεν θα ξανα ασχοληθει.
, αυτό δεν το ήξερα!
 
Κάποια δαχτυλίδια από κατασκευής έχουν "γρέζια" τα οποία ευθύνονται για τον τραυματισμό του δέρματος του ποδιού σε συνδυασμό με την αναμενόμενη δυσανασχέτηση του πτηνού και τις προσπάθειες απομάκρυνσης.
Με λίγο προσοχή και όλα θα πάνε καλά...
Εγώ χρησιμοποιώ τα δακτυλίδια αυτά σε συνδυασμό χρωμάτων σε όλα τα αρσενικά που έχω...
Μπορώ έτσι από μακρυά να γνωρίζω τον αριθμό του πτηνού... χωρίς να χρειαστεί να το πιάσω.
 
Back
Top