Αναπαραγωγή Είναι λάθος που σκεπάζω με πανί το κλουβί, ενώ έχουν κάνει 4 αυγά;

Θανος Κ.

PB New Member
Εγγραφή
3 Ιουλ 2014
Μηνύματα
139
Πόλη
Οινόφυτα
Καλησπερα, ηθελα να ρωτησω αν ειναι λαθος μου που σκεπαζω με ενα σαν πανι το κλουβι, ενω εχουν κανει 4 αυγα
 
Δεν υπάρχει πρόβλημα εφόσον έχουν αρκετό φως και σωστή θερμοκρασία. Πειράζει αν τα ενοχλείς συνέχεια με το πανί και αλλάζεις το περιβάλλον τους.
Βέβαια αυτήν την εποχή δεν θα έπρεπε να κάνεις αναπαραγωγή...
 
Είναι λάθος αυτή την εποχή να έχουν 4 αυγά. Τα καναρίνια ξεκινούν την αναπαραγωγή όταν η ημέρα αρχίζει να μεγαλώνει, την άνοιξη δηλαδή. Έτσι αισθάνονται ότι η διάρκεια της ημέρας θα τους επιτρέψει να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Ο λόγος που εξακολουθούν να κάνουν αυγά είναι επειδή η αντίληψη που έχουν για το χρόνο είναι ότι διανύουμε την άνοιξη και όχι ότι πλησιάζει φθινόπωρο και έχουν αυτή την αντίληψη επειδή στο χώρο που βρίσκονται, η μέρα (ο φωτισμός του χώρου) διαρκεί περισσότερο από 14 ώρες.

Σε αυτήν την κατάσταση λοιπόν, σκεπάζεις το κλουβί, σε μια προσπάθεια να τα κάνεις να κοιμηθούν, δημιουργώντας στους μεγάλη σύγχυση.

Η θα πρέπει να αποφασίσεις αν θέλεις να αναπαράγονται όλο το χρόνο ή αν θέλεις να ζουν φυσιολογικά. Στη δεύτερη περίπτωση, το λάθος όπως σου είπα είναι τα 4 αυγά στα μέσα του Αυγούστου.
 
Στην παρούσα περίπτωση θα πρέπει να αναρωτηθούμε, πότε θα κάνουν πτερόρροια οι γονείς και πότε οι νεοσσοί.
Στους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους αρχίζει η πρώτη πτερόρροια στους νεοσσούς η οποία συνήθως κρατάει 1-2 μήνες.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο χειμώνας θα τα βρει ανέτοιμα τόσο από το "απαιτούμενο" ντύσιμο, όσο και από διατροφικές ελλείψεις μια και στην ουσία δεν θα είναι έτοιμα για το χειμώνα.
Ακόμη ας αναρωτηθούμε από τώρα για το πότε θα είναι γενετικά γόνιμα ωστε να μπουν, αν μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Πολλές φορές "ανακατεύουμε" τις εποχές στα πουλιά και δημιουργούμε αναπαραγωγικές περίοδοι εκεί που μας βολεύει, όχι όμως βρε παιδιά να αλλάζουμε το κύκλο ζωής τους, κρίμα δεν είναι;
 
Επισης φιλε σκεπαζοντας το κλουβι επιφερης φοβερο στρες στην μανα μιας κ δεν βλεπη τριγυρω της κ δεν μπορη να αποφασιση αν απειλειται η οχι. Δεν νομιζω να χρειαζονται σκεπασμα τα πουλια δεν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο.
 
Back
Top