Αναπαραγωγή Είναι νωρίς ακόμα για να βάλω ζευγάρια για καρδερινοκάναρα;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης marinis
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
απο τα λιγα που ξερω γιατι ειμαι κ εγω νεος θα πρεπει να ζεστανει λιγο ο κερος να εχει καποθ στουσ 18 βαθμπουσ σταθερα.. Οστοσο θα πρεπει να κανεισ την προετιμασια σε διατροφη και ολα τα σχετικα... αλλα θα σου που καλητερα αλοι εδω που ειναι χρονια στο θεμα..
 
Φίλε Γιώργο, εξαρτάται από το που έχεις τα ζευγάρια σου, τι προετοιμασία έχεις κάνει και τι πουλιά είναι.
Σε γενικές γραμμές να ξέρεις ότι η καρδερίνα -συνήθως- πυρώνει σχεδόν δυό μήνες αργότερα από το καναρίνι, από Απρίλη και μετά.
Εάν δεν έχεις κάνει προετοιμασία η δεν καθυστερήσεις λίγο την κανάρα (με μείγμα σπόρων συντήρησης, χωρίς πρόσθετα, χωρίς αυγουλάκι, λαχανικά κλπ.), αυτή θα έρθει σε αναπαραγωγική διαδικασία σύντομα (αν δεν είναι ήδη έτοιμη).
Το θέμα είναι τι θα κάνει η καρδερίνα σου...άρχισε να χορηγείς αντίστοιχα πλούσια μείγματα και όλα τα σχετικά που εσύ έχεις διαλέξει να δίνεις (π.χ. αυγά, αυγοτροφές, μήλα, ζωχούς, τσουκνίδες, μπρόκολα, βιταμινούχα σκευάσματα, πρόσθετους έξτρα σπόρους, συμπληρώματα), ώστε να φέρεις πιο κοντά το διάστημα που και τα δυό πουλιά σου θα είναι έτοιμα για αναπαραγωγή (η διατροφή πάντα σε συνδυασμό με τις ώρες φωτός και τη θερμοκρασία)
Για ότι θελήσεις, εδώ είμαστε.
 
Φυτά. Καλά πλυμένα και στεγνά.
 
οταν λεσ φιλε μου ζοχους τσουκνιδα μπροκολο φυτα ι σπορουσ?
ι καρδερινα ειναι νεα τα εχω στο μαγαζι μου σε ψιλο μεροσ με οχι πολυ κρυο με χωρισμα ι καρδερινα ολη μερα κελαιδαει τισ δινω προσ το παρων αυγω καλη τροφη κ το aidonine τισ tafarm
 
οταν λεσ φιλε μου ζοχους τσουκνιδα μπροκολο φυτα ι σπορουσ?
Τώρα που είναι η εποχή τους.. Αλλά με μέτρο. Δυό έως τρεις φορές τη βδομάδα..όπως σου είπε ο Σταύρος καλά πλυμμένα και στεγνωμένα (μη τα δώσεις βρεγμένα και τρέχεις με διάρροιες)... Και όχι μαζεμένα από τις άκρες των δρόμων.
Αν δεν έχεις δυνατότητα δικού σου μαζέματος των φυτών, προτίμησε μπρόκολο, μήλο, αγγούρι, μαρούλι, αλλά πάλι με μέτρο.
Την αιδονίνη χρησιμοποίησέ τη αλλά απέφυγε να την ξαναπάρεις. Υπάρχουν πολύ καλύτερα βιταμινούχα.
Γενικά τα προιόντα της tafarm είναι πιο πολύ πετσοπάδικα, αλλά θεωρούνται από τους περισσότερους εκτροφείς, προιόντα 2ης κατηγορίας.
 
εφχαριστω πολυ για τισ συμβουλεσ παιδια!

τι αλλα βιταμινουχα εχω τισ επιλογεσ να βρω κ απο που απο κτινιατρειο;
 
Γιώργο, θα πρέπει να ρίξεις διάβασμα...υπάρχουν διάφορα συμπληρώματα και πολυβιταμινούχα... Θα πρέπει πρώτα να μάθεις τι και γιατί το δίνεις και μετά να προβείς σε αγορά και χορήγηση.. Το πιο απλό είναι να σου πει κάποιος δώσε το Α και είσαι ο. Κ.. Αλλά θέλεις να δώσεις τι;... Μάλλον να προετοιμάσεις τα πουλιά για την αναπαραγωγή.
Αυτό γίνεται με πλούσια διατροφή (με αυτά που σου γράψαμε παραπάνω και άλλα πολλά), με τον ήλιο- απαραίτητος και για τη σύνθεση της βιταμίνης D της ανάπτυξης (η το φως από 12-14 ώρες ) και τη θερμοκρασία (συνήθως πάνω από 20 βαθμούς).
Αν πληρούνται οι παραπάνω προυποθέσεις, δεν χρειάζεται να δώσεις επιπλέον σκευάσματα..όπως ο άνθρωπος όταν τρέφεται σωστά, δεν χρειάζεται συμπληρώματα.
Αν παρ'όλα αυτά, εσύ θέλεις να ενισχύσεις τη γονιμότητα η να δώσεις κάτι ίσως για να επισπεύσεις τη διαδικασία, δεν θα'θελα να μπω σε ονοματολογία.. Βρίσκεις πάντως αρκετά και σε e-shops και σε ενημερωμένα πετ σόπς... Επιμένω όμως στο να ενημερωθείς πριν αγοράσεις.
 
Καλησπέρα σε όλους. Νίκο όλα αυτά που γράφεις είναι πολύ κατατοπιστικά όμως είναι πολύ γενικά και ορισμένα από αυτά αντιφατικά δηλαδή τι ενοω: αναφέρεσε σε πλούσιους σπόρους δηλαδή σε ποιους αναφέρεσαι; κεχρί, κία, κινόα, νίζερ, λιναρόσπορο, καναβούρι, παπαρουνόσπορο αναφέρσου σε κάποιο μίγμα. Αντιφατικά είναι αυτά για τα λαχανικά. Πως μπορούμε να τα δίνουμε όλα αυτά και ποιό είναι το μέτρο ώστε να μην έχουν τα πουλιά πρόβλημα με εντερικά γιατί όλοι ξέρουμε οτι τα πολλά πράσινα βλάπτουν τα πουλιά Τελικά πρότεινε μια εβδομαδιαία ή δεκαπενθήμερη επαναλαμβανόμενη διατροφή ώστε να περιλαμβάνονται όλα αυτά που αναφέρεις. ΦΙΛΙΚΑ.
 
Σάκη, θα πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι, ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή εκτροφής, ούτε και ''παντογνώστες'' εκτροφείς που θα δώσουν μια κατεύθυνση και θα γίνουν όλα τέλεια. Όπως θα διαπιστώσεις (η ήδη το γνωρίζεις), ο καθένας μας ακούει, διαβάζει και του προτείνουν πολλά, αλλά στην πορεία προσαρμόζει στα δικά του θέλω και τις δικές του παρατηρήσεις τη μεθοδολογία και τον τρόπο, τις τροφές και τα συμπληρωματικά που θα ακολουθήσει.
Αν θέλεις να σου απαντήσω για μένα, δίνω σχεδόν ίδιο μείγμα όλο το χρόνο (λόγω εξωτερικής εκτροφής, χαμηλών θερμοκρασιών και υγρασίας που επικρατούν στην περιοχή μου) απλά από Δεκέμβρη μέχρι και Μάρτη τους δίνω τσαγάκι με 6-7 βότανα συνολικά 8-10 φορές το μήνα, αλλά από Μάρτη (όταν άλλοι έχουν ήδη πουλιά), ξεκινάω προετοιμασία κυρίως στα ιθαγενή. Αυτή περιλαμβάνει, σουπιοκόκκαλο συνέχεια, αυγό βρασμένο 2 φορές τη βδομάδα, αυγοτροφή με υψηλά ποσοστά πρωτεϊνης συνέχεια, χόρτα που μαζεύω μόνος μου (γαρδελόχορτο, τσουκνίδα, ταραξάκο, αγριομάρουλο, διάφορους ζωχούς) 2-3 φορές τη βδομάδα - σίγουρα το Σ/Κ που έχω χρόνο για μάζεμα.. Τις καθημερινές έχω πάντα στο ψυγείο μήλο, μπρόκολο (που κι αυτό 2-3 φορές τη βδομάδα, υπολογισμένο μαζί με τα χόρτα της φύσης ), ενώ την περίοδο της αναπαραγωγής μπαίνουν ξεχωριστές μικρές ταϊστρες (σαν αυγοθήκες), με περίλλα, κία, λιναρόσπορο, καμελίνα και ψιλό ηλιόσπορο αναποφλοίωτο..
Αυτό είναι ένας γενικός ''μπούσουλας'', αλλά χρησιμοποιώ περιστασιακά και ferti vit και σκέτη βιταμίνη Ε και Nekton E (και muta vit στην πτερόροια) και calci lux για επιπλέον ασβέστιο και άλλη αυγοτροφή.. Και 3η αυγοτροφή που προσθέτω τριμμένα βότανα και μαγιά μπύρας και σπιρουλίνα και γύρη... Και ξεχωριστό πιατάκι με σκουλήκια (και στις κανάρες αν τύχει και τις έχω παραμάνες για καρδερίνες) και ξεχωριστή ταϊστρα με αυγά μυρμηγκιών μέχρι πέρυσι - τώρα δεν τα σηκώνει η τσέπη μου, όπως πια και το chia που σιγά σιγά αντικαθίσταται με νίζερ...
Έχω δοκιμάσει για hand made αυγοτροφή, αλλά δεν ικανοποιήθηκα ούτε από το αποτέλεσμα, ούτε από την αποδοχή. Έχω δοκιμάσει και με βάση αυγοτροφής της aves, αλλά πάλι δεν.. Οπότε το γύρισα σε συγκεκριμένες έτοιμες που ξέρω ότι τις τρώνε.
Δεν χρησιμοποιώ βλαστωμένους σπόρους στην περίοδο ταϊσματος (κακώς αλλά το ''αναπληρώνω'' με τρυφερά χόρτα).. Και τα χόρτα όχι στις πρώτες μέρες της ζωής των νεοσσών. Μετά την 10η μέρα...Αυτά ''περιληπτικά'' .
*Όσο για τα μείγματα, έχω χρησιμοποιήσει πολλά και διαφορετικά μείγματα, αλλά έχω καταλήξει (παρότι δεν πάω ούτε την εταιρία, ούτε τους αντιπροσώπους της) στη Manitoba και εναλλακτικά στη Versele laga.
 
Καλησπέρα, και απόψε εδώ. Νίκο σ΄ ευχαριστώ για αυτά τα πάρα πολύ κατατοπιστικά. Αυτό δεν ήταν ένας ΓΕΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ αυτό ήταν ένα ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΠΡΑΒΟ.
Σταύρο πιστεύω οτι αυτό το κείμενο θα πρέπει να καταχωρηθείγια να το δουν και άλλοι που τους ενδιαφέρει.
ΦΙΛΙΚΑ.
 
Πες μας τα συστατικά που γράφει στη συσκευασία και θα σου πούμε.
 
οκ κ εφχαριστω!βασικα οι καρδερινεσ μου εχουν ολεσ κατακοκκινο κεφαλι απλα πηρα τιν βιταμινη αυτην για να μην αλιωθουν στον χρονο οι μασκεσ διλαδη δεν κανει παιζει να χω προβλημα αν ειναι να παω να τα βγαλω απο τα κλουβια τουσ τιν βιταμινη
 
Ο χρωματισμός στο λιπόχρωμα της καρδερίνας δε δίνει καλά αποτελέσματα με τη χορήγηση τεχνητών χρωστικών και αυτό γιατί έχει και κόκκινο και κίτρινο χρώμα. Χρειάζεται πλούσια διατροφή σε σπόρους και τροφές που βάφουν και μεγάλο χώρο για πτήσεις και άσκηση. Όλα αυτά όμως την εποχή της πτερόροιας τότε που βάφονται τα νεα φτερά.
 
Back
Top