Γενικά Είναι νόμιμες οι ξόβεργες που πωλούνται στο Facebook;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Serafim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Serafim

PB New Member
Πόλη
Αλεξανδρούπολη
Υπάρχει στο fb μια ομάδα που λέγεται ο κόσμος των πτηνών αγγελίες συμβουλές κτλ. Η απορία μου είναι η εξής. Κάποιοι σε αυτή την ομάδα διαφημιζουν προς πώληση ξοβεργες δική τους κατασκευής. Είναι σε κάποια μορφή χρήσης νομιμες; Αν όχι μου κάνει εντύπωση με τι ευκολία διαφημιζουν κάτι παράνομο.

Δεν νομίζω ο είναι για οποιονδήποτε λόγο νόμιμες.
Αυτές οι σελίδες του Facebook έχουν γίνει γαγγραινα. Πουλάνε πιασμένα πουλιά, καπάτζες και ότι βάλει ο νους σας. Και αν μιλήσεις ακούς τα σχολιανά σου.

Ποσο απανθρωπο είναι αυτο;
Είδες Ηλέκτρα μου; Αμα είχαν συνείδηση μέσα τους δεν θα το έκαναν αυτό. Είναι ότι πιο απάνθρωπο υπάρχει και φυσικά παράνομο και οι ξοβεργες και τα δυχτια. Και δυστυχώς όταν πιαστούν τα καημένα σπάνια ζουν μερικά απο αυτά!

Εγω δεν ξερω τι είναι οι ξοβεργες αλλα δεν θελω να μαθω... Αλλα αν γινει μαζική αναφορα της συγκεκριμενης σελιδας θα την κλεισουν. Ετσι εγινε και σε μια αλλη που ειχε ονομα θανατος στα ζωα. Ξερω πως ειναι ευκολο να δημιουργησουν αλλη. Αλλα μεχρι να μαζεψουν παλι τα μελη..

Πραγματικά στην συγκεκριμένη ομάδα γίνεται ο κακός χαμός από εμπόριο αγριων πουλιών κτλ μπορούμε να αναφέρουμε την ομάδα αυτή στο fb
Φίλε Σεραφίμ, είχα δει και εγώ την συγκεκριμένη ομάδα στο Facebook εδώ και καιρό. Πραγματικά στην σελίδα γίνεται ο κακός χαμός, ανεβάζουν φωτογραφίες με πιασμένα πουλιά, σποροφάγα, αλλά ακόμα και εντομοφάγα και κάποια είδη μάλιστα που σπανίζουν στην Ελλάδα. Το θέμα είναι το με πόση ευκολία και άνεση ανεβάζουν φωτογραφίες και βίντεο που πουλούν, αγοράζουν και δείχνουν πως πιάνουν τα πουλιά.
Πιστεύω πως πρέπει να γίνει αυτό που λέει η Αριάδνη πιο πάνω, μαζική αναφορά μπας και κλείσει η σελίδα και καλύτερα, κάποια καταγγελία στα "κεφάλια" που καθοδηγούν, ανεβάζουν και πουλούν τα πιασμένα πουλιά.

Ανέφερα την ομάδα στο fb και μου απάντησαν ότι αφού εξετασαν το θέμα βρήκαν ότι δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας. Μαύρα μεσάνυχτα λέω εγώ.
Σε ένα ψάξιμο που έκανα πριν λίγο, δεν την ξαναβρήκα την ομάδα. Μήπως έχεις κάποιο λινκ;

Ανέφερα την ομάδα στο fb και μου απάντησαν ότι αφού εξετασαν το θέμα βρήκαν ότι δεν παραβιάζει τους όρους της κοινότητας. Μαύρα μεσάνυχτα λέω εγώ.
Μια από τα ίδια. Την έχω αναφέρει αρκετές φορές και στο φβ και στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αλλά το αποτέλεσμα ήταν και παλι μηδέν.

Κανονικα επρεπε να γραφουμε τον λογο που κανουμε αναφορα. Οχι να επιλεγουμε μονο. Οι επιλογες ειναι πολυ περιοριστικες.
Δεν υπαρχει καπου να μιλησετε;Εμεις πχ εδω εχουμε την θυρα. Ακομη η αστυνομια Κυπρου εχει δικο της fb και εκει στελνουμε φωτογραφιες, groups με ακαταλληλο περιεχομενο και το ψαχνουν οι ιδιοι το θεμα. Αν λετε οτι γινεται ο κακος χαμος δεν νομιζω να ψαξουν και πολυ. Καντε κατι. Γιατι εμεις οι ανθρωποι συνηθως βλεπουμε μια κακη πραξη, κατασταση ενοχλουμαστε αλλα προσπερναμε και ευχομαστε να βρεθει καποιος αλλος να το κανει. Ας σωθουν καποιες ψυχες.

Back