Αναπαραγωγή Είναι οι καρδερίνες μονογαμικά πουλιά;

sophia pj.

PB Member
Εγγραφή
31 Ιαν 2007
Μηνύματα
968
Πόλη
Πειραιάς
Γνωριζετε αν οι καρδερινες ειναι μονογαμικα πουλια;
(η πρωτη προσπαθεια που εκανα να ζευγαρωσω καρδερινα με καναρα πηγε στραφι!η καναρα ετοιμη...η καρδερινα αφασια, αρχισε να μαδαει κιολας... Μαζι με αυτην μαδησαν και τα νευρα μου.. Και τα παρατησα! απ'οτι καταλαβαινω του χρονου παλι!)
Αρα Ισιδωρε..η προσμονη γλυκεια... Τα νευρα ομως στην τσιτα!:D
 
Σοφία καλησπέρα. Πρώτα απόλα θέλω να σου πω αυτό που λέω πάντα και στον εαυτό μου. Υπομονή.Ίσως είναι ο καλύτερος σύμαχος στην προσπάθεία μας. Οι καρδερίνες δεν ξέρω να σου πω με μεγάλη σιγουριά αν είναι μονογαμικές. Νομίζω ότι δεν είναι.Βέβαια σε κάθε αναπαραγωγική περίοδο είναι με μία θυληκιά μόνο. Μοναγαμικές μάλλον για μία περίοδο είναι σίγουρα. Τώρα στο θέμα που ανέφερες με την κανάρα. Μπορεί να φταίνε πολλοί παράγοντες. Καταρχήν πρέπει να ξέρεις πότε είναι πυρωμένη η καρδερίνα. Τι χρώμα έχει η κανάρα, πότε τα έβαλες μαζί. Πάντως σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται να παρατάς την προσπάθεια. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε.
 
Λοιπον ετσι για την ιστορια...η καναρα ηταν λευκη.. Ειχε μια γεννα στο ενεργητικο της με καναρι. Η καρδερινα ειναι περσινο πουλι πιασμενη μωρο. Τα ειχα μαζι με χωρισμα αρκετο καιρο.. (περιπου 1 μηνα) μετα τα εβαλα μαζι. (φωλια, νημα) στην αρχη υπηρχε ενταση.. Πανω που τα πραγματα αρχισαν να ηρεμουν και η καναρα εφτιαξε φωλια.. Εκανε και 3 ασπορα αυγα..η καρδερινα αρχισε να κανει πτερορροια! Να μην ξεχασω να πω .. Πως πριν τα βαλω μαζι (εστω και με χωρισμα)τα ειχα διπλα διπλα ωστε να υπαρχει οπτικη επαφη! Μαλλον δεν υπηρξε καλος συνχρονισμος! 🙄
 
Σοφία καλημέρα καλό μήνα και καλή πρωτομαγιά. Ο τρόπος που μου περιγράφεις είναι ο σωστός.Αυτό που θα ήθελα να σε ρωτήσω είναι το εξής. Τα πουλιά ήταν μαζί είχαν γνωριστεί όταν όμως τα έβαλες μαζί η καρδερίνα ήταν πυρωμένη;Η κανάρα σου για να κάνει αυγά σημαίνει ότι ήταν, με την καρδερίνα όμως;Είδες τις αντιδράσεις της; Δηλαδή την κυνηγούσε για να βατέψει ή ήταν παντελώς αδιάφορη. Τις περισσότερες φορές οι καρδερίνες δεν πηγαίνουν με ανοιχτόχρωμες κανάρες. Πάντως μην χάνεις το κουράγιο σου πάντα η πρώτη φορά είναι και η πιο δύσκολη.
 
Καλο μηνα σε ολους!(εστω και με μια μικρη καθυστερηση):D
Λοιπον...η καρδερινα δεν ηταν πυρωμενη. Περιμενα το ''ασπρισμα του ραμφους, των ποδιων" αλλα δεν προεκυψε! Με παραμυθιασε το γεγονος 1)δεν τσακωνονταν... και 2) επιασα πολλες φορες την καρδερινα να επιβλεπει το χτισιμο της φωλιας(στεκοταν στην ακρη και παρακολουθουσε τις κινησης της καναρας)... Πιστεψα λοιπον πως ηταν θεμα χρονου να πυρωσει!(ΒΙΑΣΥΝΗ)
Αυτο για τις ανοιχτοχρωμες καναρες το εχω ξανακουσει (διαβασει).. Εχω μια σκουροχρωμη καναρα αλλα εχει πολλες γεννες στο ενεργητικο της με καναρια.. Η πρωτη φορα που βρεθηκε στον ιδιο χωρο με καρδερινα ειχε σαν αποτελεσμα... Να πεταξει ολο το νημα, αγριους καυγαδες και τελος χωθει μεσα στην φωλια(εξωτερικη) και να μην βγαινει ουτε για φαγητο!( ηταν δε τοσο πυρωμενη η καναρα που σε καθημερινη βαση εβρισκα αυγα στον πατο του κλουβιου) μολις την εβαλα με την καρδερινα σταματησε να γεννα! Ετσι την απεριψα!😎
ΟΚ! Η πρωτη φορα μπορει να ηταν μια αποτυχια, αλλα δεν το βαζω κατω.. Θελω τα δικα μου καρδερινοκαναρινακια.. Και θα τα εχω!:D
 
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΡΔΕΡΗΝΑΣ ΜΕ ΚΑΡΔΕΡΗΝΑ Η ΜΕ ΚΑΝΑΡΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΝΑΡΑΣ ΕΓΩ ΖΕΥΓΑΡΩΣΑ ΚΑΡΔΕΡΗΝΑ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΝΑΡΑ ΜΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΛΑ ΜΕ ΚΑΡΔΕΡΗΝΑ ΚΑΙ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕ ΚΑΙ Μ'ΕΚΕΙΝΗ. ΟΠΟΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΥΧΗ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΥΡΟΧΡΩΜΗ ΚΑΝΑΡΑ.
 
Αν και καταβάθος πιστέυω ότι κάποια στιγμή πιστέυω σύντομα θα αποκτήσεις τα δικά σου καρδερινοκάναρα σε πρώτη φάση Σοφία θα σε συμβούλευα να δείξεις υπομονή. Το πρώτο βήμα το έκανες. Κατάλαβες ποιο ήταν το λάθος σου(η καρδερίνα σου δεν ήταν πυρωμένη). Την επόμενη φορά που θα είσαι σίγουρη για το πύρωμα των δύο πουλιών ξαναβάλτα μαζί. Σου εύχομαι ολόψυχα να μην παρατήσεις την προσπάθεια και στο τέλος το αποτέλεσμα να είναι αυτό που επιθυμείς.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top