Γενικά Είναι πολύ μυτερό το ράμφος του κόνιουρού μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Kleos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Kleos

PB Member
Εγγραφή
14 Μαρ 2021
Μηνύματα
480
Πόλη
Αθήνα
Αν ναι τι μπορώ να κάνω για να μην είναι τόσο μυτερο; Ρωτάω επειδή έχει και την τάση να δαγκώνει και δυνατά μερικές φορές και όσο πιο λίγο μυτερό τόσο καλύτερα. Το σουπιοκοκκαλο βοηθάει από όσο έχω διαβάσει αλλά ο δικός μου το τρώει πάρα πολύ λίγο έως καθόλου. Τι άλλες εναλλακτικές υπάρχουν;

IMG_20210820.webp
 
Φυσιολογικό φαίνεται αλλά ίσως να βοηθούσαν πατήθρες και παιχνίδια από φυσικά ξύλα, που μασουλόντας τα να φθείρει το ράμφος.
Για το δάγκωμα όμως κυρίως χρειάζεται σωστή εκπαίδευση ώστε να ξέρει ότι δεν είναι παιχνίδι και δεν βάζουμε δύναμη σε δέρμα, το απαλό πιάσιμο επιτρέπεται, το δάγκωμα όχι.
Είναι πανέμορφος πάντως!
 
@myr ευχαριστώ. Τι εκπαίδευση μπορώ να του κάνω δηλαδή για να το κόψει; Όταν δάγκωνε δυνατά στην αρχή τον έβαζα μέσα ενώ τώρα του φωνάζω αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κόβει. Στην αρχή ειδικά ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ξέρεις να μου προτείνεις κάτι; Πάντως δεν αγοράστηκε ήμερο λες αυτό να φταίει η άλλος λόγος;
 
Το ράμφος το εξετάζουμε να ειναι σωστο και φυσιολογικο ως προς το πουλι οχι στο τι βολευει εμας.

Μια χαρα ειναι το ραμφος. Σκεφτειτε ότι ενα μη μυτερο ράμφος δεν θα του επέτρεπε να τραφεί σωστα.
 
@myr ευχαριστώ. Τι εκπαίδευση μπορώ να του κάνω δηλαδή για να το κόψει; Όταν δάγκωνε δυνατά στην αρχή τον έβαζα μέσα ενώ τώρα του φωνάζω αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το κόβει. Στην αρχή ειδικά ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα. Ξέρεις να μου προτείνεις κάτι; Πάντως δεν αγοράστηκε ήμερο λες αυτό να φταίει η άλλος λόγος;
Δε σταματάει γιατί φωνάζεις και το έχει δει σαν παιχνίδι.
Άμα διαβάσεις το forum, θα δεις ότι όταν σε δαγκώνει θα πρέπει να κάνεις ότι δεν συμβαίνει τίποτα και έτσι μπορεί να το σταματήσει.
Αυτή τη στιγμή, του είσαι σαν ένα παιχνίδι που όταν το δαγκώνει, βγάζει διάφορους ήχους, και δεν καταλαβαίνει ότι σε πονάει.
 
@jimakosk τις περισσότερες φορές αυτό κάνω δε του δίνω σημασία λες και δε συμβαίνει τίποτα αλλά και πάλι δε λέει να το κόψει.
 
@Kleos Οταν δοκίμαζε την δύναμη της η Σίτρους στην εφηβεία, έκανα άου (όχι πολύ δραματικό μη της άρεσε) έλεγα ενα όχι, αυστηρά-απογοητευμένα οχι με φωνή και έφευγα από τον χώρο ή γυρνούσα την πλάτη μου αγνοώντας την για ένα λεπτό. Επίσης προσπαθώ να το αποφύγω πριν συμβεί, παίρνοντας το χερι μου οταν βλέπω ότι το περιεργάζονται παραπάνω απ οτι απλά για να ανέβουν ή να το περιποιηθούν ή αποσπώντας την προσοχή τους με ένα παιχνίδι που μπορούν να δαγκώσουν.

Η τιμωρία στο κλουβί συνδυάζει το κλουβί με κάτι κακό, και επειδή δεν θέλω καθόλου να νομίζουν ότι τα τιμωρώ όταν τους ζητάω να μπουν μέσα δεν το χρησιμοποιώ. Είναι κοινωνικά και έξυπνα ζώα και καταλαβαίνουν γρήγορα τί είναι αποδεκτό και τί όχι αν το χειριστούμε σωστά και είμαστε συνεπείς, καλό είναι επίσης να έχουμε όλοι την ίδια στάση, γιατί αν εμείς αποδοκιμάζουμε αλλά άλλο άτομο δέχεται να παίζει άγρια παιχνιδια με τα χέρια το μπερδεύουμε.

Βασικό είναι να επιβραβευουμε λεκτικά/με λιχουδιά/παιχνίδι όταν συμπεριφέρονται οπως θέλουμε, κυρίως ετσι μαθαίνουν παρά με τιμωρία (τιμωρία δηλαδή γίνεται εν τέλει απλά η έλλειψη επιβράβευσης και αποδοχής).
 
Συμφωνω με την @myr, το ίδιο έκανα και κάνω ως προς τα δαγκώματα και γενικότερα με ότι με ενοχλεί (σε λογικά πλαίσια φυσικά) απλά οι παπαγαλοι δεν είναι σκύλοι και γάτες,δεν μαθαίνουν με την «τιμωρία». Απλά το αγνοείς.
 
@myr εγώ βασικά τον πιάνω στο χέρι μου και του λέω με ύφος όχι, σταματάει μένει ακίνητος και κάπως με κοιτάει στα μάτια έντονα αλλά μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ξανακάνει τα ίδια. Την επόμενη φορά θα κάνω το ίδιο και μετά θα τον βάλω αμέσως στο κλουβί. Για φαγητό τι να τον ανταμειψω, όσες φορές τρώμε τρώει και αυτός μαζί μας δε μας αφήνει. Να του βρω και κάνα παιχνιδάκι που να του αρέσει, έχει ένα μπαλάκι αλλά δε παίζει πια.
 
Back
Top