Γενικά Είναι προτιμότερο να επιλέξω ένα είδος πτηνών για εκτροφή;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης billdere
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

billdere

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2014
Μηνύματα
1.623
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Λογικα δεν ειναι σε σωστο θεμα αλλα δεν ηξερα που να φτιαξω αυτο το ποστ.. Οποτε με συγχωρειτε διαχειριστες..
Λοιπον..σκεφτομουν αν πρεπει να καταληξω σε ενα ειδος εκτροφης και να μην τα εχω ανακατεμενα ολα μαζι.. Βλεπω πολλα μελη εκρεφουν καναρινια ή καρδερινες ή παπαγαλακια και ουτω καθεξης..
Τωρα εχω 2 παπαγαλακια, ενα καρδερινοκαναρο, ενα θηλυκο λουγαροκαναρο, 1 καρδερινα και μια καναρινιτσα..
Ολα ειναι σε διαφορετικο χωρο.. Τα 2 αρσενικα ειναι στο μπαλκονι και ολα τα θηλυκα μαζι με τα παπαγαλακια στο κλιμακοστασιο..
ολες οι γνωμες θα βοηθησουν..
 
Εξαρτάται τι σκοπεύεις να κάνεις, τι θέλεις.
Θέλεις να παραμείνεις ερασιτέχνης και να χαίρεσαι απλά την παρέα και το κελάηδημά τους, τα κόλπα τους (εν προκειμένω περί παπαγάλων);
Από αυτά που έχεις κατ' αρχήν το καρδερινοκάναρο δεν ζευγαρώνει. Δεν ξέρω για το θηλυκό λουγαροκάναρο. Η καρδερίνα με την κανάρα ναι αλλά μπλέκεις σε άλλα χωράφια και ηθικά διλήμματα, τι θα κάνεις με τους θηλυκούς απογόνους.
Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε ημιεπαγγελματική εκτροφή, δηλαδή ερασιτεχνική αξιώσεων, σίγουρα πρέπει να καταλήξεις σε ένα το πολύ δύο είδη αλλά προαπαιτούμενο είναι η κατάλληλη εγκατάσταση. Δεν γίνεται στο κλιμακοστάσιο κάτι τέτοιο.
 
Δεν ξερω σε τι θα καταληξω αλλα σιγουρα μεσα θα ειναι η καρδερινα.
Με οτι και να ασχοληθω θα ειναι ΜΟΝΟ για μενα και οχι για εμπορειο.
Σκεφτομαι οτι τωρα τον χειμωνα ολα καλα στο κλιμακοστασιο.. Δεν εχει κρυο.. Αλλα το καλοκαιρι θα εχει ζεστη και ειναι κριμα για τα παπαγαλακια..
Αυτο πιο πολυ με προβληματιζει.. Τωρα το καλοκαιρι που μας περασε τα ειχα μεταξυ σκαλας και κλιμακοστασιου.. Αλλα αν γεννησουν τωρα δεν μπορω να τα εχω ολα μαζι στην σκαλα..
 
Αν θέλεις να ασχοληθείς με τις καρδερίνες, να βρεις και ένα καλό θηλυκό εκτροφής. Μην πασχίζεις με την κανάρα και μπεις σε διαδικασία ένοχων επιλογών. Δεν υπάρχει λόγος, ενημερωμένο παιδί είσαι.
 
Σκεφτομαι καναρινια & καρδερινες..φυσικα και δεν θα αφηνω ελευθερα τα θηλυκα καρδερινοκαναρα.. Αν ητανε ετσι το πουλακι που επιασα το καλοκαιρι που δεν ζευγαρωνει θα το ειχα διωξει.. Ολα πουλακια ειναι.. Να τρωνε μια παραπανω ταιστρα δεν τρεχει κατι.
Ισα ισα που αυτο με ευχαριστει. Και καθε φορα που καθαριζω τα πουλακια ρειχνω το υπολοιπο απο τις ταιστρες κατω στην ταρατσα και ερχονται και τρωνε σπουργιτια.. Δεκαοχτουρες.. Κανενα φανετο που και που.. Αλλα φοβουνται το κουνελι 😛
 
Εκεί στην ταράτσα δεν μπορείς να στήσεις εξωτερική προστατευμένη εκτροφή;
 
Στην ταρατσα το λεγομενο κλιμακοστασιο ειναι γυρω στα 25 τετραγωνικα.. Δηλαδη βολευει.. Εχω μεσα 2 μεγαλα παραθυρα και μια πορτα με παραθυρο.
Το μονο κακο ειναι οτι επειδη ειναι χρονια το σπιτακι αυτο.. Το εφτιαξαν με ελενιτ.. Και το καλοκαιρι βραζεις.. Και για να αλλαξω την σκεπη με πανελ ''σαντουιτς'' 5αρι θελω γυρω στα 600 ευρω..
γιαυτο και δεν ασχολουμαι πολυ και φτιαχνω σιγα σιγα οτι μπορω.. Εχω ντυσει τωρα τους τοιχους της ταρατσας με κοντρα πλακε θαλασσης του ποντου και εχω αφησει αερα για να ανασαινει ο τοιχος(ελενιτ).
 
Back
Top