Γενικά Είναι σοβαρό το θέμα της πούδρας στα κοκατίλ;

Yiannis292

PB New Member
Εγγραφή
23 Μαρ 2020
Μηνύματα
24
Πόλη
Πάτρα
Καλημέρα παιδιά,
Είμαι στο τελικό στάδιο να πάρω κοκατιλ (περιμένω μέχρι να απογαλακτιστεί). Όμως σήμερα διάβασα παρά πολλά εδώ μέσα σχετικά με το θέμα της πούδρας στο οποίο δεν είχα δώσει μεγάλη σημασία. Ξέρετε δεν έχω κάποιο αλλεργικό η αναπνευστικό θέμα απ όσο γνωρίζω. Όμως πόση πούδρα μπορεί να βγάλει ένα πουλάκι; Είναι όντως τόσο έντονη και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα; Έχω πατέρα σε μεγάλη ηλικία ο οποιος βέβαια μένει από κάτω, αλλά είναι πάνω κάτω συνέχεια! Μιλήστε μου οι κάτοχοι κοκατιλ και πείτε μου είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα της πούδρας; Δεν έχω στον χώρο ιονιστη.
 
Γεια σου Γιάννη. Νομίζω ότι αυτή η πούδρα έχει σπειρει τον τρόμο τις τελευταίες ημέρες στο φορουμ 😋 Είμαι κάτοχος κοκατιλ εδώ και έναν χρόνο και κατι. Η πούδρα δεν μπορεί να "μετρηθεί", σίγουρα όμως υπαρχει στα κοκατιλ. Εάν δεν έχεις κάποιο αλλεργικο σύμπτωμα και τηρείς την καθαριότητα του κλουβιου αλλα και του φτερωτού σου φίλου τότε πιστεύω δεν θα υπάρξει προβλημα. Προσωπικά στον δικό μου η πούδρα είναι πιο έντονη την εποχή της πτερορροιας όπου πέφτουν τα φτερά και τα πούπουλα του κ βγαίνουν καινούργια... Με συχνά μπάνια λύνεται το θεμα. Για εμένα είναι καθαρά θέμα οργανισμού και πόσο μπορεί να ανεχτεί ο καθένας την πούδρα, εμένα για παράδειγμα όταν είναι έντονη με ενοχλεί και φτερνιζομαι αλλά γενικά σαν οργανισμός είμαι πολύ ευαίσθητη όσο αφορά τις αλλεργίες μου. Είναι καθαρά δικό μου κομμάτι, από άνθρωπο σε άνθρωπο όμως διαφέρει αυτο. Εφόσον εσύ δεν έχεις κάτι δεν νομίζω ότι θα γίνει δύσκολη η συμβιωση σου μαζί του. Ο πατέρας σου, εάν επιτρέπεται φυσικά, έχει κάποιο αναπνευστικό πρόβλημα η άσθμα; Αυτό θα μπορούσε να λυθεί εάν και εφόσον είχες την δυνατότητα το πουλάκι να είναι σε διαφορετικό χώρο από τον πατέρα σου (σε άλλο δωμάτιο πχ).. εκτός και αν το αποκλείσεις εντελώς σαν ιδεα. Εάν όχι, τότε με συστηματικά μπάνια του πουλιού και με σωστή τήρηση καθαριότητας του κλουβιου θα είσαι μια χαρά πιστεύω. Η πούδρα δεν θα εξαφανιστεί.. Θα υπάρχει στο φτέρωμα του πουλιου, απλά δεν θα ειναι εντονη. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι εάν δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας από εσένα η τον πατέρα σου νομίζω ότι θα είστε εντάξει.
Μπορούν κ τα άλλα μέλη όμως να εκφράσουν την άποψη τους.
 
H καλή καθαριότητα, ο αερισμός και το ξεσκόνισμα του χώρου όπως και τα μπάνια στο πουλί βοηθούν στο να μειωθεί σημαντικά η πούδρα. Ζούμε εδώ και 2,5 χρόνια με ένα κοκατου που είναι "ο βασιλιάς της σκόνης". Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα αλλά δεν είχαμε και απο πριν ευαισθησίες.
 
Ξέρετε δεν έχω δει πούδρα από πουλί ποτέ και τα έχω δραματοποιήσει μέσα στο μυαλό μου. Ο εκτροφέας μου επισημαίνει πως η σκόνη από ένα και μόνο κοκατιλ θα είναι ελάχιστη, δεν έχω όμως μέτρο σύγκρισης. Αν το πουλί βγαίνει και στο μπαλκόνι αρκετές ώρες της ημέρας αυτο θα βοηθάει; Και τι θα γίνεται στο σπίτι μετα το ελεύθερο πέταγμα; Θα χρειάζονται πλύσιμο όλα;
 
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Το μπαλκόνι που να βοηθάει; Επίσης το μέσα-έξω εκτός του καλοκαιριού "απαγορεύεται" καθώς η ενναλαγή θερμοκρασίας δεν είναι καλή.
 
Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Το μπαλκόνι που να βοηθάει; Επίσης το μέσα-έξω εκτός του καλοκαιριού "απαγορεύεται" καθώς η ενναλαγή θερμοκρασίας δεν είναι καλή.
Το μπαλκόνι το σκέφτηκα ως εξής : ότι τις ώρες που θα είναι έξω η σκόνη εκείνη που θα ήταν μέσα στο σπίτι θα πέφτει έξω! Βλακεία;
 
Μιλάμε για αμελητέα ποσότητα σκόνης που πέφτει απο ένα κοκατιλάκι που δεν τρίβεται πάνω στα ρούχα σου. Κυριολεκτικά αμελητέα.
Σε ευχαριστώ πολύ !
 
Το ποια "βαρυτητα" θα εχει η ποσοτητα της πουδρας εξαρταται καθαρα απο το αν εχει καποιος προβλημα υγειας ή οχι.
Για εναν υγιη ανθρωπο δεν θα εχει καμια επιπτωση η πουδρα ενος κοκατιλ, για καποιον με ασθμα ή ΧΑΠ ειναι αρκετη να δημιουργησει προβλημα.

Υπαρχει εδω στο φορουμ ενα πραγματικο περιστατικο με κοκατιλ και ανθρωπο που ειναι αναπνευστικο θεμα αλλ δεν μπορω να βρω το θεμα.
 
Παιδιά εγώ δεν έχω αναπνευστικό θέμα. Οι γονείς μου είναι μεγάλης ηλικίας αλλά δεν γνωρίζω για κάποια ασθένεια. Σε ότι αφορά την αναπνοή ο πατέρας μου είχε στραβό διάφραγμα και γενικότερα βουλώνει η μύτη του αλλά όχι από κάποια αλλεργία η πρόβλημα στον πνεύμονα. Πάντως όπως και να έχει εγώ πριν δύο ώρες το πήρα το παπαγαλάκι. Βασικά το πλήρωσα ηλεκτρονικά και θα το έχω στην Πάτρα είτε Σάββατο μεσημέρι είτε Κυριακή !
 
Οχι καμία σχέση Γιώργος και Γιάννης ο γιος του που ασχολούνται απο περιστέρι!
[automerge]1586270299[/automerge]
Ελπιζω οχι απο τον "Φιλοπαππου"
τι είναι αυτός;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εμένα θα μου το δώσει και θα το ταΐσω και εγω πέντε μέρες με κρέμα, μιας και ειναι ο μοναδικός τρόπος να ερθει στην πατρα το πουλί με έναν φιλο μου που συμπτωματικά γυρίζει αυτες τις μέρες. Είναι πολύ ευγενικοί άνθρωποι, μου έστειλαν βιντεάκι απο τα πουλιά τους καθώς και βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για το πως να ταίσω το πουλακι. Με βοήθησε στην επιλογή κλουβιού τροφής και μου έδωσε ο ίδιος κρέμα για τις μέρες που θα χρειαστεί να τραφεί απο εμένα! Θα το έχω το σάββατο οπότε τότε θα μπορω να σας πω περισσότερα για την εικόνα του πουλιού. Σε βίντεο κλήση καθώς και στο βίντεο που το τάιζε ο ίδιος φαίνεται πανέμορφο και πολύ κοινωνικό! Ειναι whiteface κανελί περλέ (δεν ξέρω απο ρατσες).
 
Οχι καμία σχέση Γιώργος και Γιάννης ο γιος του που ασχολούνται απο περιστέρι!
[automerge]1586270299[/automerge]

τι είναι αυτός;
😀 ειναι μεγαλη ιστορια αυτος αλλα αφου δεν το πηρες απο εκει εισαι κομπλε!
 
Back
Top