Διατροφή Είναι σωστή η διατροφή του budgie;

christost

PB New Member
Εγγραφή
12 Μαϊ 2018
Μηνύματα
58
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, θα ήθελα να μου πείτε άμα η διατροφή του budgie μου είναι σωστή στην δοσολογία και στο περιεχόμενο της, με βάση τα παρακάτω:). Ευχαριστώ!

Λοιπόν, πάντα οι δύο του ταίστρες είναι γεμάτες με την κλασική βασική τροφή των παπαγάλων. Επίσης και η αυγοθήκη του είναι μέχρι την μέση κάθε μέρα. Έχει το σουπιοκόκκαλο (με γεύση λεμόνι) και έχει πρόσβαση κάθε μέρα σε στικς σαν σνακ (kracker-vitakraft) και κάθε μέρα του δίνω λίγο παρλαμέντο. Ακόμα μέρα παρά μέρα λίγο φρούτο

*Το παπαγαλάκι είναι περίπου 3 μηνών.:)
 
Τελευταία επεξεργασία:
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Η τροφή ποια είναι; Μην είναι καμία χύμα, δεν είναι κατάλληλες. Αν δεν είναι καποια επώνυμη συσκευασμένη, τότε πάρτου άλλη. Δυο με τρεις κουταλιές σπορια ειναι το καθημερινό που τρώει περίπου.
Σουπιοκόκκαλο προτίμησε το απλο, αυτά με τις "γεύσεις" δεν αξίζουνε (ο δικός μου δε γυρνάει καν να τα κοιτάξει από τότε που έφαγε φυσικό σουπιοκόκκαλο).
Τα κράκερ ξουτ όπως είναι. Οχι μονο δεν προσφέρουν τίποτα ίσως κάνουν και κακό. Ζαχαροτέτοια που δεν πρέπει να υπαρχουν, απορώ γιατι τα πουλάνε κιόλας.
Βαλτου αντι γι'αυτο τσαμπι κεχράκι ή λίγους (προσοχή λίγους! 5-6 λεμε) ηλιόσπορους. Ή πάρε του κινόα ή νιζερ για να του δίνεις, τα τρώνε μια χαρά σα σνακ.
Τα φρουτάκια συνέχισε τα να τα μαθαίνει αλλα όχι όλα μαζι και όχι παρα πολυ συχνά για να δεις αν τα δέχεται καλα ο οργανισμός του. Κάθε φρούτο ή λαχανικό πρέπει να ελεγχθει για την κατανάλωση από το παπαγαλάκι.
Να τον χαίρεσαι.
 
Δηλαδή, μέσω στην ταίστρα του να του βάζω περίπου 3,5 κουταλιές;
Ναι περιπου τοσο. Φυσικα το δικο σου μπορει να ειναι λιχουδικο (οπως και ο χοντρεας ο δικος μου πχ), αλλα δεν υπαρχει λογος να τα παχυνουμε. Σκεψου οτι εκτος της τροφης θα εχει αυγοτροφη, κεχρακι και διαφορα σνακ αρα για την καθημερινοτητα ειναι μια χαρα.
Αυτο που θα πρεπει να προσεξεις ειναι αν απ' την τροφή του τρωει ολα τα σπορια, ή επιλεγει καποια συγκεκριμενα. Για μια τέτοια περιπτωση ίσως να του έβαζες και το κατιτις παραπανω (εφ' οσον του αλλαζεις καθε μέρα το φαγητό φυσικά)
 
Back
Top