Αναπαραγωγή Είναι σωστό να αναπαράγουμε καναρίνια με καρδερίνες;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alligator
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alligator

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2011
Μηνύματα
343
Πόλη
Αταλάντη
είναι σωστό να αναπαράγουμε καναρινί με καρδερίνα αν ναι τη προϋποθέσεις πρέπει να έχει η κανάρα για να δεχτεί τον αρσενικό.
 
Το θέμα δεν είναι η κανάρα, αλλά αν θα δεχθεί η καρδερίνα την κανάρα.Βασική προυπόθεση γι αυτό είναι η καρδερίνα να είναι εκτροφής (ώστε να έχεις αυξημένες πιθανότητες). Σε μερικές περιπτώσεις βοηθάει η κανάρα να είναι σκουρόχρωμη.
Βασικότατο και τα δύο πουλιά να είναι πυρωμένα...η καρδερίνα αργεί σε σχέση με το καναρίνι.
 
εν μερει ειναι σωστο για πολλους διοτι βγαινει ενα πουλι ανωτερο απο τα. Αρχικα και σε φωνη αλλα και σε αντοχη στης ασθενειες το μειον ομως ειναι οτι αυτο το πουλι το.υβριδιο δηλαδη δεν ειναι γονιμο οποτε σταματαει εκει η αναπαραγωγη του απο την αλλη ειναι και το θεμα τον θυληκων τα οποια δεν. Κελαηδανε ουτε αναπαρογωνται οποτε τι θα τα κανεις; Εχει σκεφτει τι θ απογινουν τα θυληκα αξιζει να βγει ενα πουλι το οποιο δεν εχει μελλον στημ αναπαραγωγη
 
Σε καμια περιπτωση δεν βοηθαει η καναρα να ειναι σκουροχρωμη Νικολα. Κατηγορηματικα το λεω. Εχω βγαλει καρδε/ρα με σατινε, με γιορκ, με μωσαικη, με λιποχρωμικη κοκκινη. Οταν βρονταει απο πυρωμα η καρδερινα, δεν θεωρω οτι αντιλαμβανεται χρωματα.
 
Γιώργο, είσαι πιο ειδικός στη συγκεκριμένη διασταύρωση :), εγώ 2 χρονιές που το επιχείρησα, στη μία είχα κίτρινη και στην άλλη παρδαλή...Αλλά δεν ξέρω αν νοιώθει πιο ''οικεία'' με τη σκουρόχρωμη. Για να λες όχι, έτσι θα'ναι.. Πάντως εγώ ανοιχτόχρωμο καρδερινοκάναρο (αφού παίρνει κυρίως τα χρώματα του πατέρα), δεν κατάφερα να βγάλω... Και δεν έχω δοκιμάσει και το αντίθετο (θηλ. Καρδερίνα με κάναρο) που ναι μεν έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, αλλά νομίζω ότι οπτικά οι μούλοι θα είναι πολύ ομορφότεροι..
 
@alligator σε περίπτωση που πετύχει το ζευγάρωμα, τα θηλυκά καρδερινοκάναρα, που θα είναι στείρα, τι θα τα κάνεις;
 
οι σκουροχρωμες καναρες ειναι μυθος.
γιωργο, αυτο που λεγανε οτι βαζαν πρωταρες ισχυει;
 
Back
Top