Γενικά Είναι σωστό να κοιμάται κανείς σε δωμάτιο με παπαγάλους;

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Χτες ειχα μια διαφωνια με ενα φιλο μου και θα ηθελα τη γνωμη σας.
Εχει και αυτος ενα ζευγαρι παπαγαλους -green cheek, και τους εχει μεσα στο σπιτι σε ενα δωμιατια το οποιο το εχει διαμορφωσει πολυ καλα για τα πουλια. Υπαρχει καπου το κλουβι τους ανοιχτο παντα και μια κατασκευη που εφτιαξε αυτος τυπου ξερο δεντρο. πολυ ομορφα και πολυ καθαρα μπορω να πω. Τα πουλια δεν πετανε γιατι εχεουν κομμενα τα φτερα. σχεδον ολη μερα ειναι πανω στα κλαδια του δεντρου. Εχει πανω και φαι και νερο και μπανακι.
Χτες που πηγα απο κει ειδα οτι μεσα στο δωματιο υπηρχε και ενα κρεβατι και αρκετα παιχνιδια παιδικα.
Μου ειπε οτι τα μεσημερια που παιρνει τον εγγονο του( 4 ετων) απο το σχολειο τον βαζει και κοιμαται για λιγο εκει. Θεωρω οτι ειναι λαθος, χωρις να μπορω να το αιτιολογησω.
Γιατι ενα μικρο παιδι να αναπνεει και τη σκονη των παπαγαλων και τη μυρωδια απο τα κακα τους. Βεβαια καθαρα ειναι αλλα....
Ακοω τις αποψεις σας
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Δεν είναι καλό να κοιμάται κάποιος με τον παπαγάλο του αλλά όπως λες και εσύ είναι για λίγες ώρες το μεσημέρι εγώ δεν το θεωρώ κακό. Στην καραντίνα προπερσι ήμουν όλη μέρα στο δωμάτιο με τους παπαγάλους μου ελεύθερους και απλά το βράδυ τους πήγαινα πάλι στο σαλόνι
 
Γιατι ενα μικρο παιδι να αναπνεει και τη σκονη των παπαγαλων
Χρήστο, το green cheek conure, το sun conure, το red-masked conure και το black-capped conure, είναι παπαγάλοι που δεν βγάζουν καθόλου πούδρα.
Δεν υπάρχει δηλαδή θέμα σκόνης.
Το λάθος που κάνει ο φίλος σου είναι που έχει κομμένα τα φτερά τους, και τα πουλάκια δεν μπορούν να πετάξουν όπως πρέπει με αποτέλεσμα να την βγάζουν όλη την ημέρα στο κλαδί.
 
Το κλουβί του παπαγάλου μου είναι στο υπνοδωμάτιό μου.
Κοιμάται πάντα μέσα στο κλουβί και πάντα σκεπασμένο.
Άμα είναι καθαρό το κλουβί δεν βρομάει. Μια ευαίσθητη μύτη ίσως μπορεί να καταλαβαίνει κάτι αλλά δεν μυρίζει όπως το να έχεις έναν σκύλο μέσα.
Απ' ότι ξέρω μόνο τα cokatiel και τα cockatoo αφήνουν "πούδρα".
 
Γενικά σε ένα ντοκιμαντέρ είχα δει ότι τα μωρά που έρχονται σε επαφή με σκύλους και γάτες μέσα στο σπίτι, χτίζουν καλύτερα ανοσοποιητικά συστήματα, έχουν (έλεγε η εκπομπή) μάλιστα και πολύ μικρότερη πιθανότητα να κάνουν αλλεργίες. Προφανώς υπάρχει και ο αντίλογος τον οποίο όμως δεν έχω παρακολουθήσει, για να μπορώ να καταλάβω πόσο βάσιμος θα μπορούσε να είναι, και ακόμα υπάρχει το ...όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος..., το οποίο σημαίνει ότι πολλά γεγονότα συμβαίνουν τυχαία, όσο κι αν η λέξη τυχαία είναι σχετική, καθώς την τύχη τη δημιουργούμε μόνοι μας. Υπάρχουν επίσης και οι ανθρωποζωονόσοι, στις οποίες συγκαταλέγεται η ορνιθωση / ψιττάκωση η οποία μπορεί πράγματι να μεταδοθεί σε έναν άνθρωπο του οποίου το ανοσοποιητικό είναι πολύ πεσμένο, αλλά και πάλι δεν μπορούμε να το ξέρουμε συνήθως εκ΄των προτέρων, αν δεν συντρέχει ήδη ιατρικός λόγος.
Τέλος, αν και είμαι ελαφρώς off topic, θα σου έλεγα να συζητήσεις με τον φίλο σου, στην περίπτωση που ο ίδιος είναι οπαδός του ψαλιδίσματος των φτερών, την αναλογία του να δένεις τα πόδια ενός ανθρώπου ή να του προσθέτεις ένα τρομακτικό βάρος που δεν θα του επιτρέπει παρά να κάνει ένα - δύο βήματα κάθε ώρα.
 
@ianos απ οσο ξερω το κανει αυτο για να περιορισει την ακτινα που λερωνουν (τα κακα τους), γιατι λογικο ειναι οταν πετανε να λερωνουν παντου φανταζομαι, αλλα αυτο ειναι δικο του θεμα.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Χρήστο, ναι, είναι δικό του θέμα, το οποίο όμως χειρίζεται ας μου επιτραπεί η έκφραση κάπως άγαρμπα. Ας τα περιορίσει στο δωμάτιο που τα έχει με ένα δίχτυ, πλέγμα ή ό,τι τέλος πάντων θα μειώσει τον χώρο που κουτσουλούν, αλλά είναι όπως και να το κάνουμε κάπως απάνθρωπο να τους ψαλιδίζουμε και τα φτερά, νιώθουν (και είναι ανάπηρα) κι εμείς τους έχουμε "προσφέρει" αυτήν την αναπηρία. Στο παράδειγμα που σου έδωσα πριν, θα πω ότι προτιμώ να είμαι σε μικρότερο χώρο και να μπορώ έστω να βηματίζω παρά να είμαι σε μεγαλύτερο και να μην μπορώ να περπατήσω. Θα έλεγα, αν έχεις την άνεση και την ευκαιρία να του το συζητήσεις. Τα έχουμε που τα έχουμε φυλακισμένα, να τα έχουμε και με ψαλιδισμένα φτερά, μου φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο για αυτά.
 
Τα πτηνά θα πρέπει να έχουν τον δικό τους χώρο για ύπνο ΚΑΙ για το δικό τους καλό.

Τώρα σε ότι αναφορά την ερώτηση του Χρήστου,οι κουτσουλιες αν τηρούνται κάποιοι κανονες δεν είναι πρόβλημα.
 
@ianos δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που γραφεις απλα δεν μπορω να επεμβω. Αυτο εννοουσα λεγοντας οτι ειναι δικο του θεμα.
Και επισης συμφωνω μαζι σου οτι ξεφυγαμε απο το αρχικο μου post
 
Back
Top