Γενικά Είναι τελικά το γαλβανιζέ βλαβερό για τα πτηνά;

seemsfunny

PB Member
Πόλη
Ιωάννινα
Αγόρασα σήμερα τα υλικά για να φτιάξω κλουβί για τον Λινκ αλλά μόλις διάβασα ότι το γαλβανιζέ είναι τοξικό για τους παπαγάλους. Γνωρίζει κανείς αν ισχύει;

Συγκεκριμένα το είδα στα σχόλια από αυτό το βίντεο.

Για να δείτε αυτό το περιεχόμενο χρειάζεται η συγκατάθεσή σας για τον ορισμό cookie τρίτων.
Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες, ανατρέξτε στη σελίδα μας για τη χρήση cookies.

Πάντως εδώ δεν έχουν αναφέρει κάτι
https://community.petbirds.gr/threads/Αυτοσχέδιο-κλουβί-μεταφοράς-καναρινιών.30733/

Βέβαια οι παπαγάλοι σκαρφαλώνουν και έρχονται σε άμεση επαφή με το σύρμα, σε αντίθεση με τα καναρίνια, οπότε ας περιμένουμε τους πιο έμπειρους.

Εννοείται και όταν το φτιάξεις θέλουμε θέμα αφιερωμένο γι αυτό ε; :)

Θα κρατήσω φωτογραφίες αλλά μπορώ να πω ότι απογοητεύτηκα. Πώς μπορούμε να μάθουμε με σιγουριά όμως;

Πώς μπορούμε να μάθουμε με σιγουριά όμως;
Κάθε σκεύος ή υλικό που έχει γαλβανιστεί είναι εν δυνάμει τοξικό για κάθε ον αν μπει στο πεπτικό του σύστημα.
Στα καναρίνια για παράδειγμα υπάρχουν κατασκευές από γαλβανισμένο υλικό (π.χ. σήτα) αλλά τα καναρίνια δεν υπάρχει περίπτωση να το "τροχίσουν" και να το φάνε.
Τώρα για τους παπαγάλους που έχεις δε γνωρίζω την αφοσίωση στο "τραγάνισμα" αντικειμένων που έχουν αλλά υποθέτω πως όλο και κάποιο δάγκωμα θα ρίχνουν...
Συνεπώς... μην συνεχίζεις με αυτό το υλικό

Οπότε άκυρο το νέο του κλουβί μέχρι να αγοράσω καινούργια υλικά.
[automerge]1542985339[/automerge]
Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά ένα ασφαλές υλικό ώστε να πάω να αγοράσω; Έχω φέρω τον Λινκ με το μικρό κλουβάκι και δεν θέλω να μείνει με αυτό μέχρι την Δευτέρα οπότε θα ήθελα να αγοράσω σήμερα τα υλικά ώστε να το φτιάξω.

Τελευταία επεξεργασία:
Αφού μπήκα στο xo.gr και έκανα αναζήτηση για οικοδομικά υλικά και μου έβγαλε κάπου στα 100 τηλ πήρα τηλέφωνο σε 80 σίγουρα. Όλοι έχουν μόνο γαλβανιζέ οπότε το θεωρώ απίθανο να μπορεί να φτιάξει κάποιος κλουβί μόνος του γιατί δεν υπάρχει στο εμπόριο στα Γιάννενα τουλάχιστον chrome συρματόπλεγμα.

Αν ψάξεις στο youtube με ''parrot aviary'' θα δεις ότι χρησιμοποιείται ευρέως.
Το έχω χρησιμοποιήσει για κλουβιά καναρινιών και πάντα προσέχω το πλέγμα να είναι καινούργιο (γυαλιστερό) και χωρίς ίχνος σκουριάς.
Αφού έχω κόψει τις διαστάσεις που χρειάζομαι τα πλένω με υγρό πιάτων και τα στεγνώνω για να φύγουν τυχόν κατάλοιπα από την επεξεργασία (λάδι)
Πιστεύω ότι αφού δεν μπορεί να φάει κάποιο κομμάτι είναι μάλλον ασφαλές.

Γνωρίζει κάποιος με σιγουριά ένα ασφαλές υλικό ώστε να πάω να αγοράσω; Έχω φέρω τον Λινκ με το μικρό κλουβάκι και δεν θέλω να μείνει με αυτό μέχρι την Δευτέρα οπότε θα ήθελα να αγοράσω σήμερα τα υλικά ώστε να το φτιάξω.

Υπαρχει πλεγμα ανοξειδωτο με μικρο "ματι".
Σαφως ειναι πιο ακριβο αλλα ειναι σιγουρα ασφαλεστερο...

Αν ψάξεις στο youtube με ''parrot aviary'' θα δεις ότι χρησιμοποιείται ευρέως.
Το έχω χρησιμοποιήσει για κλουβιά καναρινιών και πάντα προσέχω το πλέγμα να είναι καινούργιο (γυαλιστερό) και χωρίς ίχνος σκουριάς.
Αφού έχω κόψει τις διαστάσεις που χρειάζομαι τα πλένω με υγρό πιάτων και τα στεγνώνω για να φύγουν τυχόν κατάλοιπα από την επεξεργασία (λάδι)
Πιστεύω ότι αφού δεν μπορεί να φάει κάποιο κομμάτι είναι μάλλον ασφαλές.

Το να το πλύνω δεν είναι πρόβλημα. Επίσης ρώτησα σε 92 μαγαζιά. Πήρα τηλ ακόμη κι αυτά που δεν το σήκωσαν χθες. Και στα μαγαζιά που ρώτησα όλοι μου είπαν ότι τα χρησιμοποιούν για εκτροφές ακόμη και για παπαγάλους αλλά όσο να ναι φοβάμαι μην πάθει κάτι ο Λίνκ. Αν και θα το φτιάξω απλά δεν θα είναι για μόνιμη λύση.

θα το φτιάξω απλά δεν θα είναι για μόνιμη λύση.
Καλή επιτυχία στην κατασκευή σου.
Πρέπει να προσέξεις τα σημεία που θα κόψεις για να φτιάξεις τα πορτάκια, όπου κόψεις θα πρέπει να τροχίσεις πολύ καλά τα σημεία ώστε να είναι λεία για να μην υπάρχει κίνδυνος γδαρσίματος ή τραυματισμού του πουλιού ή του χεριού σου όταν του βάζεις πράγματα μέσα στο κλουβί.
Ιδανικό εργαλείο για τρόχισμα είναι τα πολυεργαλεία τύπου dremel αλλά και μια απλή λίμα θα κάνει την δουλειά.

Απλα να σημειωσω εδω ωστε να ειναι πιο σαφες οτι οταν μιλαμε για γαλβανισμα και τις τοξικες του ιδιοτητες δεν αναφερομαστε γενικα και αοριστα, θα ηταν αδοκιμο μιας και το γαλβανισμα ειναι απλα μια διαδικασια.

Μιλαμε για τον ψευδαργυρο που χρησιμοποιειται στην διαδικασια του γαλβανισματος των μεταλλων και που βρισκεται σε πολλα ακομα αντικειμενα που μπορει να ερθει σε επαφη ενας παπαγαλος.

Στο πτηνο εισερχεται μεσω της καταποσης αλλα και μεσω απλης επαφης με την γλωσσα (μεσω του σαλιου).

Μήπως θα ήταν πιο ασφαλές να χρησιμοποιήσεις ανοξείδωτη κουνελόσιτα;
Οι παπαγάλοι ειναι ευαισθητοι και επιρρεπείς στην τοξίκωση (θυμάστε το δικό μου θέμα; https://community.petbirds.gr/threads/Το-κοκατίλ-μου-νοσηλεύεται-με-τοξίκωση.31191/ ) μάλιστα στη νοσηλεία του δικού μου κοκατίλ η Πατρίτσια μου είχε πει ότι αρκεί και μόνο να γλυψει το μεταλλο για να προκληθεί η τοξίκωση, οχι να το δαγκώσει.
Ισως βεβαια και να ειναι θεμα ευαισθησίας του οργανισμού, αλλά εμάς μας έκατσε το λαχείο!

Back