Ασθένειες Είναι το budgie μου άρρωστο;

Εγγραφή
6 Οκτ 2023
Μηνύματα
426
Πόλη
Κοζάνη
Καλησπέρα σε όλους. Τις τελευταίες μέρες έχω παρατηρήσει μερικές αλλαγές στη συμπεριφορά του μπάτζι μου. Η εκπαίδευσή του πάει καλά. Κάθε φορά που κάθομαι στο γραφείο μου με πλησιάζει αλλά φοβάται τα χέρια. Από την Τρίτη ο μικρός άρχισε να κάνει μερικά "αφσιού" και μετά φαινόταν σαν να μασάει σπόρους παρόλο που δεν έτρωγε εκείνη την στιγμή. Στον ύπνο του κρατάω ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα: Τον κοιμίζω στις εννιά το βράδυ και τον ξυπνάω στις εννιά το πρωί. Ο χώρος που ζει είναι γραφείο και είναι ήσυχα εκεί το βράδυ. Χθες όμως τον άκουγα από έξω όλη νύχτα να φτερουγίζει. Το πρωί γύρω στις 7:45 τον έπιασε μια κρίση και χτυπιόταν στο κλουβί. Όλοι τρομάξαμε. Τον ξεσκεπάσαμε αλλά η κρίση συνέχισε για λίγο. Από τότε που γύρισα τον παρακολουθώ και είδα ότι κάθεται κάτω, αλλά μόλις με βλέπει πηδάει σε μια πατήθρα. Επίσης παρατήρησα ότι κουρνιάζει και γίνεται μπαλίτσα για ακαθόριστα διαστήματα και μετά επανέρχεται. Τρώει κανονικά, δεν τον βλέπω συχνά στην ποτίστρα του και χτυπά το σουπιοκόκκαλο. Κουτσουλιές κανονικές. Ανησυχώ πάρα πολύ!😟 Υπάρχει πιθανότητα να είναι άρρωστο; Να επισκεφτώ γιατρό; Μήπως ανησυχώ τζάμπα;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας! (Συγνώμη για το κατεβατό)
 

Συνημμένα

  • 2023-10-12_16-40-22-686.webp
    2023-10-12_16-40-22-686.webp
    173,1 KB · Προβολές: 17
@KONSTANTINOS MICHAIL
Καλησπέρα σας!
Για αρχή μην ανησυχείτε για το κατεβατο! Δεν κουράζεται κανείς, όποιος δεν θέλει δεν το διαβάζει. Ίσα ίσα που με περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να καταλάβει κάτι περισσότερο. Δεν ανήκω στην κατηγορία του έμπειρου, αλλά θα σας πω τις σκέψεις μου μέχρι να απαντήσει κ κάποιος άλλος αν θέλει.

Πρώτον θα ήθελα να σας πω όταν παθαίνει κρίσεις κ χτυπιέται στο κλουβί τη νύχτα, έστω κ λίγο δηλαδή αν τον ακούτε ανήσυχο, θα ήταν καλό να τρέχετε κοντά του κ να του μιλάτε μέχρι να ηρεμήσει. Να νιώσει ότι είστε εκεί γι αυτόν, ότι δεν είναι μόνος του.
Αν συνεχιστεί αυτό τις νύχτες θα χρειαστεί να ερευνήσετε τι τον τρομάζει. Είναι κάποιο έπιπλο πχ, κάποιος φωτισμός που δημιουργεί περίεργη σκιά, μήπως είναι πολύ σκοτάδι κ δεν το αντέχει, μήπως θέλει λιγότερο ή περισσότερο σκέπασμα?... είναι πολλά που πρέπει να ρυθμιστούν με παρατήρηση.

Τώρα για το γεγονός ότι κάθεται στον πάτο κ φουσκώνει -που είναι κ το πιο ανησυχητικό από όσα γράψατε- αν έγινε μόνο τη μέρα μετά το περιστατικό με την νυχτερινή κρίση, ίσως χτύπησε κάπου κ πονάει λίγο ή μπορεί να ανησυχεί μην το ξαναπάθει, ίσως νιώθει ότι δεν έχει χώρο από πάνω, δεν ξέρω.. Αν όμως συνεχιστεί να τον βλέπετε κάτω κ φουσκωμένο, σίγουρα θα πρέπει να δείτε ειδικό γιατρό για πτηνά.
Ακόμη κ αν δεν έχει κάτι ανησυχητικό τελικά, δεν είναι κακό να κάνει ένα τσεκ για να ξέρετε κ εσείς ότι όλα βαίνουν καλώς κ να μην ανησυχείτε!
 
@chrisa2102 Καλημέρα σας! Ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση! Ναι επισκέφτηκα έναν τοπικό κτηνίατρο, γιατί σήμερα μου έκανε και κίτρινες κουτσουλιές! Επίσης, μήπως ξέρει κανείς κάποιον καλό πτηνίατρο στη Θεσσαλονίκη; Ένας πολύ καλός μου φίλος, κάτοχος ζακό μου πρότεινε την Κ. Δουκάκη στον Πειραιά αλλά είναι λίγο μακριά και λόγω εργασίας δεν μπορώ να κάνω ένα τέτοιο ταξίδι. Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι κτηνίατρος μου έδωσε αντιβίωση. Θα βοηθήσει αυτό;
 
@KONSTANTINOS MICHAIL Η κυρία Δουκάκη θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή αλλά κατανοώ κ το πρόβλημα της μεγάλης απόστασης!
Σας επισυνάπτω κ τους γιατρούς που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Θεσσαλονίκη κ επισημαίνω τον κύριο Σαντοριναιο όχι για άλλο λόγο αλλά επειδή τον έχουν επισκεφθεί πολλά μέλη του forum κ ξέρουμε σίγουρα ότι έχει εμπειρία.
Θα έλεγα να μην πάρει την αντιβίωση αν δεν το διασταυρώσετε κ με κάποιον πιο ειδικό.

Δεν ξέρω βέβαια τι διάγνωση έκαναν κ ποια αντιβίωση είναι. Αν τα αναφέρετε αυτά, ίσως μέλη που γνωρίζουν καλύτερα τα φάρμακα να σας πουν κ άλλη γνώμη.
 
Back
Top