Αναπαραγωγή Είναι φυσιολογικό αδέλφια να βατεύονται;

Elie le terrible

PB New Member
Εγγραφή
29 Μαρ 2018
Μηνύματα
98
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα, έχω δύο αδελφάκια (αρσενικό, θηλυκό) σε ένα κλουβί από το καλοκαίρι που απογαλακτίστηκαν. Παρατ
ήρησα ότι ο αρσενικός άρχισε να τη βατεύει. Τί κάνω; Είναι φυσιολογικό;
 
Ασφαλώς και δεν είναι.
Ζευγάρωμα με τόσο συγγενικά αίματα οδηγεί σε εκφυλισμό των απογόνων και γενετικά προβλήματα.
Μετά την καλοκαιρινή πτερόρροια θα πρέπει να διαχωρίζονται τα αρσενικά από τα θηλυκά καναρίνια.
Μάλιστα τα θηλυκά μπορεί να συνεχίζουν να παραμένουν σε κοινό κλουβί - κλωβό όλα μαζί.
Τα αρσενικά όμως για ποικίλους λόγους θα πρέπει να απομονώνονται σε ατομικά κλουβιά.
Προτείνω τον άμεσο διαχωρισμό αρσενικών και θηλυκών... και αν υπάρχει η δυνατότητα να μπουν τα αρσενικά το καθένα σε δικό του ατομικό κλουβάκι.
 
Έβαλα τη θηλυκιά σε ένα κλουβί ζευγαρώματος με ένα άλλο αρσενικό. Με τοποθετημένο το χώρισμα. Στο κλουβί δεν υπάρχει φωλιά. Υπάρχει πιθανότητα να γεννήσει αυγά του προηγούμενου; Τί να κάνω σε τέτοια περίπτωση; Τα πετάω με το που βγαίνουν;
 
Πότε προτείνετε να βγάλω το διαχωριστικό;
Το διαχωριστικό βγαίνει, εαν και εφόσον έχεις κάνει διατροφική προετοιμασία,όταν, αφού έχεις ήδη βάλει μια φωλιά στο θηλυκό, αυτή είναι σχεδόν έτοιμη.
Αλλά φίλε μου μην έχεις την εντύπωση πως εκείνη την στιγμή τραβάς απλά ένα διαχωριστικό.
Επί της ουσίας είναι σαν ανοίγεις ένα παράθυρο στον κόσμο και αυτή σου η κίνηση πρέπει να έχει τόση μαεστρία και να γίνει με τόση αποφασιστικότητα, το ψυχολογικό υπόβαθρο των οποίων να μην αφήνει κανένα περιθώριο σε άσπορα αυγά και θνησιμότητες.
Αυτά που σου λέω είναι απο τα σεμινάρια του μέλλοντος!
 
Πρέπει να γεννήθηκε το Μάιο. Πότε προτείνετε να βγάλω το διαχωριστικό;

Προτείνω να μην βγάλεις διαχωριστικό και να την αφήσεις να ολοκληρώσει την ωοτοκία. Στη συνέχεια και αφού την αφήσεις να κλωσσήσει λίγες μέρες, ξεκίνα να αφαιρείς ένα αυγό την ημέρα, έως ότου μείνει 1 το οποίο να αντικαταστήσεις με πλαστικό. Στη θέση σου θα ευχόμουν να εξελιχθεί ομαλά η ωοτοκία λόγω ανώριμου θηλυκού...
 
Καλημέρα, η μικρή έκανε τελικά 5 αυγά και πλέον ειμαι σε φάση να αφαιρώ σταδιακά ένα ένα. Το τελευταίο που θα έχω αντικαταστήσει με πλαστικό πόσες μέρες θα τα αφήσω;
 
να αφαιρώ σταδιακά ένα ένα
Δεν χρειάζεται...
Όλα μαζί και βάλε μερικά ομοιώματα αυγών.
Αυτά μπορείς να τα κρατήσεις 7-10 μέρες ακόμη και περισσότερο μέχρι να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία από την αρχή.
 
Να ρωτήσω κάτι και συγνώμη εκ των προτέρων εάν χαλάω την ροή του post... Τα αυγά που αφαιρούμε που τα διατηρούμε μέχρις ότου τα επανατοποθετήσουμε στην φωλιά;
 
Δημήτρη εδώ μιλάμε για αφαίρεση και πέταμα των αυγών.
Αν όμως πρόκειται να τα επαναφέρει κάποιος τότε τα αφαιρεί σταδιακά... ένα ένα δηλαδή μόλις το γεννήσει, τα αποθηκεύει σε ασφαλές μέρος που μπορεί να είναι ακόμη κι ένα κουτάκι με σπόρους μέσα για ασφάλεια και τα επαναφέρει με τη γέννηση του τελευταίου ή του τέταρτου αυγού.
 
Κάνε αυτό που σου είπε ο Γιάννης, βγάλτα όλα και βάλε μερικά ψεύτικα. Για μένα εφόσον το αρσενικό είναι έτοιμο κανόνισε εσύ την περίοδο που θα τα αφήσεις (σύμφωνα με τις συνθήκες καιρός - χώρος ). Εάν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο (με φως) άσ΄ την καμιά δεκαριά μέρες και εάν την ζητά ο άρρεν, προχώρα.
 
Αυτά μπορείς να τα κρατήσεις 7-10 μέρες ακόμη και περισσότερο μέχρι να ξεκινήσει πάλι η διαδικασία από την αρχή.
Οκ, στις 7 με 10 μέρες. Τα κλωσάει, είναι καλή μανούλα.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εφόσον είναι καλή μανούλα βγήκαν δύο καλά από αυτή την "περιπέτεια". α) γνώση από την παρατήρηση, και β) έχουμε ένα καλό πουλάκι που αξίζει να συνεχίσουμε την αναπαραγωγή του. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top