Αναπαραγωγή Είναι φυσιολογικό να κάθεται έτσι η κανάρα;

tasioskis

PB Member
Εγγραφή
1 Μαρ 2018
Μηνύματα
901
Πόλη
Πάφος
Αυτη ειναι η μανα καναρα. Θελω να ρωτησω, ειναι φυσιολογικο να καθεται ετσι. Ενω ηταν στη φωλια την ωρα που αλλαζα τις τροφες και εβαλα αυγο, οταν τοποθετησα το κλουβι πισω στη θεση του, σηκωθηκε, και εφαγε απο ολα, και δεν γυρησε στη φωλια και καθεται εκει σαν το αγαλμα.

20180330_095257-907x1612.webp
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ή φωτογραφία και η περιγραφη σου μου δείχνουν ένα αρκετά κουρασμένο καναρίνι που είναι και λογικό... Ή περίοδος αναπαραγωγής είναι πάντα δύσκολη κυρίως για τα θηλυκά.
Πόσο ημερών είναι τα μικρά;
 
το μεγαλο ειναι 10-11 ημερων και το μικρο 4-5 ημερων. Ειναι δευτερη γεννα. η πρωτη βγηκε ολη ασπορη. Να ειναι κουρασμενη το καταλαβαινω, να μην ποναει δε θελω. Παντως με το που τους βαζω νεο αυγο και φρεσκια τροφη, σηκωνεται αμεσως απο την φωλια και τα δοκιμαζει ολα.
 
το μεγαλο ειναι 10-11 ημερων και το μικρο 4-5 ημερων
Μία χαρά τα πάνε οι νεοσσοί! Μόλις μεγαλώσουν λίγο ακόμα, πιθανότατα θα σταματήσει να κάθεται στην φωλιά, καθώς θα είναι σε θέση να διατηρούνται ζεστά από μόνα τους.
Ειναι δευτερη γεννα. η πρωτη βγηκε ολη ασπορη. Να ειναι κουρασμενη το καταλαβαινω, να μην ποναει δε θελω.
Και οι άγονες γέννες αυγών, όπως και να έχει, κουράζουν το θηλυκό. Όχι βέβαια όσο αν ανέτρεψε νεοσσούς, αλλά η διαδικασία παραγωγής αυγών που της στερεί ασβέστιο και βασικά θρεπτικά συστατικά από τον οργανισμό της και η ελλειπής σίτιση κατά την επώααη την καταπονούν. Για αυτό σε περίπτωση που μετά από μία άσπορη γέννα επιθυμούμε και επόμενη, πρέπει να δίνουμε δέκα με δεκαπέντε ημέρες στο θηλυκό για να ανακάμψει και να δυναμώσει. Τώρα, δηλαδή που ανατρέψει μικρά, τα δείγματα της κόπωσης της είναι πιο εμφανή.
Παντως με το που τους βαζω νεο αυγο και φρεσκια τροφη, σηκωνεται αμεσως απο την φωλια και τα δοκιμαζει ολα.
Είναι απολύτως φυσιολογικό και επόμενο. Στη θέα της φρέσκιας και πλούσιας τροφής, το ένστικτο της λέει να σπεύσει να τραφεί όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για τα μικρά της.
 
Back
Top