Αναπαραγωγή Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mixas78
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mixas78

PB New Member
Εγγραφή
23 Δεκ 2015
Μηνύματα
46
Πόλη
Σιάτιστα
Καλημέρα σας! Ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη. Η κανάρα μου σήμερα έκανε και το τρίτο αυγό. Η ερώτησή μου είναι η εξής: -Χθες ενώ συχνά πυκνά καθόταν στα 2 αυγά,τη νύχτα που έκλεισα το φως κοιμήθηκε έξω από τη φωλιά. Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει με αυτό τον τρόπο; Μήπως αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αυγά;
 
Η κανάρα μου σήμερα έκανε και το τρίτο αυγό.
Τώρα μπορείς να δώσεις υδατοδιαλυτό ασβέστιο για 2-3 μέρες στο νεράκι της.

Είναι φυσιολογικό να κλωσσά και να διακόπτει με αυτό τον τρόπο;
Κλώσαγε κανονικά ή συχνά πυκνά καθόταν για λίγο στη φωλιά; Τα προηγούμενα βράδια είχε κοιμηθεί μες τη φωλιά;

Μήπως αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αυγά;
Αν απλά καθόταν για λίγο και ξανασηκωνόταν (αυτό δε θεωρείται κλώσημα) τότε τα αυγά δεν έπαθαν τίποτα. Το κλώσημα ξεκινάει από τότε που θα ανεβάσει την κατάλληλη θερμοκρασία για να ξεκινήσει η ανάπτυξη των εμβρύων από 24 ώρες και μετά. Νομίζω πως τα αυγά ακόμα δεν τα κλωσάει και απλά περιμένει να κάνει και το τέταρτο και θα αρχίσει μετά το κανονικό κλώσημα. Αυτό είναι πολύ καλό και το κάνουν έμπειρες κανάρες για να βγουν τα μικρά όλα μαζί απ τα αυγά και να έχουν ίσες ευκαιρίες στο τάισμα.

τη νύχτα που έκλεισα το φως
Αυτό δε ξέρω κατά πόσο είναι καλό... στη φύση το φως δεν κλείνει έτσι απότομα.. και ίσως αυτός να είναι ο λόγος που κοιμήθηκε εκτός.. Δεν έχω εσωτερική εκτροφή και δε ξέρω.. αλλά ίσως θα έπρεπε να μειώνεται η ένταση του φωτός και να έχεις και μια μικρή πηγή φωτός και το βράδυ...
 
Μήπως αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αυγά;
Όταν τελειώσει ωοτοκία, τότε θα ξεκινήσει η επώαση κανονικά. Θα είναι συνεχής και θα σηκώνεται μόνο για να κάνει τις ανάγκες της συνδυάζοντας το με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στη φωλιά.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σήμερα κάθεται ως τώρα πιο πολύ στη φωλιά. Εσείς λέτε το βράδυ να αφήνω ένα λαμπάκι νυχτός αναμένο; Τι θα σημαίνει αν κάθεται και σήμερα όλη την ημέρα και τη νύχτα κοιμηθεί εκτός φωλιάς;
 
Μήπως αυτό θέτει σε κίνδυνο τα αυγά;
Θα παρατηρήσεις ότι συνήθως θα σηκώνεται το σούρουπο για να τακτοποιήσει όλα τα θέματα της και μετά θα κάθεται στη φωλιά. Λίγο αργότερα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να σβήσεις το φως. Εάν έχεις τη δυνατότητα, καλού κακού ριχνε μια διακριτική ματιά από μακριά πριν πας για ύπνο για να είσαι σίγουρος ότι όλα είναι εντάξει.

Το λαμπάκι λένε πολλοί ότι βοηθάει, ειδικά στις περιπτώσεις που για οποιονδήποτε λόγο σηκώνεται έκτακτα το πουλί και δυσκολεύεται να βρει τη φωλιά και πάλι. Συνήθως όμως παίρνουν τη θέση τους πριν νυχτώσει και μένουν εκεί.
 
Καθαριότητα πόσο συχνά να κάνουμε; Υδατοδιαλυτό ασβέστιο αν δεν βάλω και τους βράζω αυγό με τσόφλι πειράζει;
 
Όταν η διατροφή του είναι πλήρης το συμπλήρωμα ασβεστίου δεν είναι απαραίτητο. Το τσόφλι είναι καλό να το αφήνεις συνέχεια όταν προσφέρεις αυγό.

Εδώ θα βρεις συγκεντρωμένα πολύ petbirds.gr/tags/anaparagogi-kanarinia/. Διάβασε όσα περισσότερο μπορείς, θα βοηθήσουν πολύ και εσένα και τα πουλιά σου.
 
Back
Top