Διατροφή Είναι φυσιολογικό να τρώνε τόσο πολύ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Steve 14
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Steve 14

PB New Member
Εγγραφή
1 Απρ 2018
Μηνύματα
39
Πόλη
Νίκαια
Καλησπερα σε ολους. Εγω εχω ενα ζευγαρι κακαρικια, ενα ζευγαρι κοκατιλ. Τα κοκατιλ ειναι νεα στην οικογενεια μου τα εφεραν. Ο προηγουμενος κατοχος τα ταιζε μονο αυγο και ετσι σχεδον συνεχιζω και εγω και τους βαζω και τα διαφορα για μεσαιους παπαγαλους. Τρωνε σχετικα λιγο που τα παρακολουθω αλλα τρωνε. Τα κακαρικια λοιπον καταβροχθιζουν σχεδον τα παντα. Απο την τροφη τους, την αυγοτροφη τους, τους εχω αρχισει εδω και δυο βδομαδες λαχανικα φρουτα και τρωνε τα παντα. Ανυσηχω λιγο για την ποσοτητα τα βλεπω οτι ειναι πανω απο μια ταιστρα μονιμα. Δεν ξερω αν ειναι φυσιολογικο να τρωνε τοσο πολυ
 
Μήπως να μας έβαζες μια φωτογραφία με την ταΐστρα γεμάτη με την τροφή που καταναλώνεται για να καταλάβουμε πάνω - κάτω την ποσότητα στην οποία αναφέρεσαι;
Πάντως, το ότι τρώνε, δεν μου φαίνεται και τόσο παράξενο ή αρνητικό. Φαντάζομαι ότι αν δεν έτρωγαν θα σήμαινε το καμπανάκι κινδύνου.
Εσύ, τι ακριβώς φοβάσαι;
 
Tι εννοείς μόνο αυγό? Γιατί μόνο αυγό; Επίσης το αυγό δεν είναι για κάθε μέρα και συνέχεια. Βγάζεις το αυγό και τους το δίνεις μια φορά την εβδομάδα ή και καθόλου αν δεν βρίσκονται σε αναπαραγωγική φάση και αγοράζεις ένα καλό μίγμα σπόρων για κοκατίλ όπως αυτό το οποίο κάνει και για τα κακαρίκια.
1-bird-aba2113-versele-laga-original-imaeqg86fd4qxxrb.jpeg
 
Δεν πολυ ανησυχώ παρα πολυ Στα κακαρικια Γιατί τα έχω πάει και σε πτηνιατρο και ειναι υγιεστατα.Απλά ότι τους εχω βάλει το έχουν κατασπαράξει. Πιπεριές, άνηθο, μαϊντανό, μείγμα από βασιλικό-ρίγανη-θυμάρι, σπόρους τσια, ντομάτα, στο νερό βάζω μυλοξυδο. Στα κακαρικια δεν περιμένω αναπαραγωγή Γιατί νομίζω δεν είναι έτοιμη η θυληκια. Έτσι νομίζω. Τα κοκατιλ Σήμερα παρατηρώ ότι τρώνε αρκετά από αυτο που έβλεπα τις τελευταίες μέρες.Ήταν ζευγάρι ήδη τα κοκατιλ.Απλά έχουν αλλάξει τρια κλουβιά μέχρι να έρθουν σε μένα και σε λίγο διάστημα. Ούτε μιλετ δεν τρώνε. Ούτε λαχανικά Ούτε φρούτα.σιγά σιγά θα επιμείνω
 
Σε ένα λίτρο βάζω 15ml. Για τους μύκητες. Μου το είχε πει και η πτηνιατρος
 
Ναι, αλλά κάθε ημέρα;
Εντάξει δεν είμαι πτηνίατρος, αλλά μου φαίνεται κάπως υπερβολικό. Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος, αλλά μήπως να τη ρωτούσες με τι συχνότητα να βάζεις μηλόξυδο;
 
Ναι βαζουν αλλα πρωτη φορα ακουω κι εγω για καθε μερα και οντως μου κανει λιγο υπερβολικο. Να βαζεις ανα 15 μερες οκ αλλα καθε μερα δε ξερω. Επισης το μυλοξυδο μειωνει το ασβεστιο στον οργανισμο του πουλιου ενημερωτικα το λεω!
 
Ευχαριστώ όλους σας για τις πληροφορίες.Αύριο θα στείλω μυνημα στην πτηνιατρο που πηγα τα κακαρικια.όσον αφορά την συχνότητα μυλοξυδου. Οπότε θα ενημερώσω και εδώ με ένα μυνημα να γνωρίζετε και εσείς. Εγώ αυτό που κάνω είναι σε ενα μπουκάλι ενός λίτρου βάζω 15ml μυλοξυδο. Και κάθε μέρα τους αλλάζω νερό. Δεν γεμίζω την ποτιστρα μέχρι πανω έχω ενα σημείο που βάζω για να βλέπω πόσο πίνουν. Και απο λαχανικά τους βάζω πιπεριές σε κομμάτια, άνηθο και μαϊντανό ολόκληρα τα κοτσάνια, μείγμα θυμάρι-βασιλικό-ρίγανη. Αυγοτροφη, σπόρους για μεσαίους παπαγάλους, καμία σταφίδα που τους αρέσει πολύ.2με 3 φορές την βδομάδα λαχανικά και τις υπόλοιπες φρούτα ότι υπάρχει κιόλας στο σπίτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ξανπες μας λιγο το βαρος που εχουν τα κακαρικια σου γιατι νομιζ στο αλλο θεμα που ειχες σου ειχα πει οτι μου φαινεται λιγο το βαρος που μας ειχες πει!
61γρ και 51γρ

δες κι αυτο αν θες!
Το διάβασα το άρθρο και όπως είπα παραπάνω θα επικοινωνήσω με την πτηνιατρο για να ξεκαθαρίσω την συχνότητα της χορήγησης οπότε θα δούμε αν έκανα κάτι λάθος ή όχι. Ελπίζω πως όχι. Ευχαριστώ πολύ
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
επικοινωνησα με την πτηνιατρο. Μου ειπε οτι δεν υπαρχει προβλημα η χορηγηση καθημερινου νερου στην ποτιστρα με το μυλοξυδο.. Ειπαμε εγω φτιαχνω ενα λιτρο νερο και βαζω μεσα 15ml. Και αλλαζω τις ποτιστρες και βαζω λιγο νερο δεν το γεμιζω μεχρι πανω. Επισης μου ειπε οτι χαμηλωνει το ph του εντερου και βοηθα στην μικροβιακη χλωριδα.
 
Τη γιατρο τη ρωτησες γιατι τρωνε τοσο πολυ;
Εχω την εντύπωση μέσα και απο άλλες συζητήσεις ότι δν ειναι τελικά τόσο περίεργο το πόσο τρώνε. Γιατί σκέφτομαι ότι είναι και σε διαρκεί κίνηση.
 

εγκυκλοπαιδικά αναφέρεται το είδος (κακαρίκι) να έχεις ως ιδανικό βάρος 90-100 γραμμ
Δεν είχα ποτέ το είδος και δε γνωρίζω από προσωπική εμπειρία... Αν κάποιος άλλος έχει το είδος στη συντροφιά του και μπορεί να βοηθήσει... Θα ήθελα να μάθω αν όντως ισχύει αυτό που γράφουν εκείνοι που έχουν μελετησει το συγκεκριμένο είδος.
 
Back
Top