Αναπαραγωγή Είναι φυσιολογικό ο αρσενικός να κοιμάται στη φωλιά;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης giorm
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

giorm

PB New Member
Εγγραφή
27 Ιουλ 2017
Μηνύματα
2
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα εχω ενα ζευγαρι κοινα καναρινια σε ζευγαρωστρα μαζι, τα εχω δει να ταιζονται και η καναρα εχει κανει ως τωρα δυο αυγα. Ο αρσενικος ενω ολη μερα τριγυριζει στο κλουβι, το βραδυ κοιμαται μαζι με τη θηλυκια στη φωλια. Ειναι φυσιολογικο αυτο;
 
Ειναι φυσιολογικο αυτο;
Όχι.. Δεν είναι φυσιολογικό... και ούτε συνηθισμένο.
Αλλά από κει και μετά δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
Αν ο αρσενικός ενοχλούσε το θηλυκό να είσαι σίγουρος πως δεν θα πλησίαζε ούτε στην πόρτα της φωλιάς...
 
χωρίς να τα ενοχλήσεις.. Αν μπορείς αποθανάτισε με μία φωτό τη στιγμή αυτή και ανέβασέ τη.. Να τη θαυμάσουν όλοι!
είχα πριν 2 χρόνια ένα αρσενικό gloster που έκανε ακριβώς το ίδιο. Ένας άψογος αρσενικός από κάθε άποψη!
 
Εμένα το κάνει αυτό ο αρσενικός όταν πέφτει το φως πια στη Δυση πάει κουρνιάζει μαζί της επανω στη φωλιά και μετα απο κανα δεκαλεπτο πάει στο κλαράκι διπλα της ακριβως, δεν ξερω εαν ειναι φυσιολογικό παντως το κανει και μου δείχνει ότι θελει να συμμετέχει σε ολη την διαδικασια και ειναι καλός συζυγος... Και κατα τη διάρκεια της ημερας οταν σηκωνεται η μικρή πάει αυτός στα αυγα -> είμαστε στο 3ο σημερα!
Εσεις πως πάτε;
 
Και εγώ κάθε χρόνο, αλλά πιο πολύ πέρσι είχα παρόμοια τρυφερά στιγμιότυπα στην αναπαραγωγή των καναρινιών μου. Αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, πετύχαινα τα αρσενικά μου να κάθονται μαζί με το θηλυκό στην φωλιά, με τα αυγά ή τους νεοσσούς τους. Ένιωθα τόση χαρά και περηφάνια όταν τα έβλεπα αγαπημένα! 🙂
 
Το έχω δει και εγώ κατι παρόμοιο.. Μάλιστα μια σχετικά κρυα νυχτα μιας και εκτρεφω εξωτερικά, ο αρσενικός το βραδυ κάθισε σχεδον πάνω στην κανάρα..
Αυτό ακριβώς συνέβη και σε ένα ζευγάρι μου, μια επίσης κρύα νύχτα και το απέδωσα κυρίως στο ότι απλώς βοηθούσε την κανάρα να μην χάνει πολλή θερμότητα.
 
Η φωτογραφία μιλάει και δεν έχει σχέση με το θέμα. Αλλο καταλαβαίνει κανείς όταν λές "κοιμάται στην φωλιά" και άλλο βλέπει στην φωτό. Δεν κοιμάται μέσα στην φωλιά, αλλά σ' ένα ψηλό σημείο κοντά στον σύντροφο σ' ένα ακατάλληλο απο άποψη μεγέθους κλουβί.
 
κ. Μάκη σίγουρα δεν εννοεί κανένας ότι κοιμάται μέσα στη φωλιά το ένα πάνω στο άλλο ούτε το ένα διπλα στο άλλο (δε το εχω δει ποτε μου όσο και μεγάλο να ειναι το κλουβί!) αλλά εγώ προσωπικά όταν το διάβασα από τον giorm αυτό έκανα εικόνα γιατί το βλέπω στα δικά μου... Ο αρσενικός λοιπόν δεν κοιμάται σε ένα ψηλό σημείο μέσα στο κλουβί αλλά στην άκρη της φωλιάς ακουμπισμένος επάνω στην θηλυκιά σχεδόν, δεν εχει να κάνει με το ότι το κλουβί ειναι μικρό τη δεδομένη στιγμή, από ρηχής/πεζής άποψης λοιπόν ναι το κλουβί είναι ακατάλληλο σαφέστατα για τα πουλιά ειδικά και εαν πρόκειται να βγουν μικρά αλλά δεν γίνεται να μετακινήσω τίποτε αυτή την στιγμή για να τους βάλω στη ζευγαρώστρα γιατί δεν περίμενα ότι θα έχω αυτές τις εξελίξεις καν και από...ρομαντικής απόψης λοιπόν... Τα καναρινάκια μου ειναι ερωτευμένα η καναρίνα μου είναι ευάλωτη ο αρσενικός το νιώθει την κρατάει ζεστή και την προστατεύει και κοιμούνται μαζί στη φωλιά. Να ασχολούμαστε με τα πουλιά αλλά να μην γινόμαστε ρηχοί και χάνουμε αυτή την ομορφιά ειναι κρίμα. Σέβομαι την εμπειρία που έχετε εσείς προσωπικά την οποία δεν πρόκειται ούτε σε 100 χρόνια να την αποκτήσω αλλά εύχομαι ότι και μετά από 100 χρόνια εμπειρίας να νιώθω το ίδιο ρομαντικά και όμορφα όποτε περνάω αυτή την περίοδο αναπαραγωγής!
 
ναι το κλουβί είναι ακατάλληλο σαφέστατα
Ακριβώς γι αυτό το λόγο θα πρέπει να μείνεις και να ζητάς βοήθεια από την παρέα του petbirds.
Αν όλα πάνε καλά.. Θα έχεις πολύ δουλειά με αυτό το κλουβί.
και από...ρομαντικής απόψης λοιπόν... Τα καναρινάκια μου ειναι ερωτευμένα η καναρίνα μου είναι ευάλωτη ο αρσενικός το νιώθει την κρατάει ζεστή και την προστατεύει και κοιμούνται μαζί στη φωλιά
Αν σου πω πως όλα αυτά είναι μόνο στη δική σου / μας ρομαντική σκέψη θα το πιστέψεις;
Στα καναρίνια ούτε ως αστείο δεν θα μπορέσει να στηριχθεί κάτι τέτοιο.
δε το εχω δει ποτε μου όσο και μεγάλο να ειναι το κλουβί!
Ευκαιρία να το δεις
Breeding season 2015 035.webp Breeding season 2015 050.webp
 
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΩΩΩ! τι φωτογραφίες ειναι αυτές που ανέβασες! Θεε μου! βρε παιδιά θελω κι αλλες τέτοιες φωτό! Με το ζόρι κρατιεμαι για το κλουβι αλλα και να το παρω δε μπορουν ακόμα να μπουν... Και την επόμενη φορά σίγουρα θα χρησιμοποιήσω εξωτερική φωλια ο κόσμος να χαλάσει...

αλλά όσον αφορά τον ρομαντισμό, δεν πειράζει ας το βλέπω μονο εγώ έτσι! 😛
 
. Από...ρομαντικής απόψης λοιπόν... Τα καναρινάκια μου ειναι ερωτευμένα η καναρίνα μου είναι ευάλωτη ο αρσενικός το νιώθει την κρατάει ζεστή και την προστατεύει και κοιμούνται μαζί στη φωλιά. Να ασχολούμαστε με τα πουλιά αλλά να μην γινόμαστε ρηχοί και χάνουμε αυτή την ομορφιά ειναι κρίμα.
Θα έλεγα οτι χαίρομαι ιδιαίτερα που ένα απο τα σημερινά κορίτσια κρατάει ψηλά το λάβαρο του...ρομαντισμού. Ομως τον πεινασμένο δεν μπορείς να τον ρωτάς αν και πόσο είναι ερωτευμένος αν πρώτα δεν τον χορτάσεις. Δυο φωτογραφίες που βλέπω, έχουν τον αρσενικό η μία πάνω στο πρεβάζι της φωλιάς και η άλλη πάνω στο σουπιοκόκκαλο. Οταν με το καλό σ' αυτό το κλουβί προστεθούν και 3-4-5 μικρά πως θα ζήσει σ' αυτόν τον χώρο η οικογένεια. ; Φυσικά εσύ θα απολαμβάνεις με ρομαντική διάθεση την όλη διαδικασία αλλά αυτά θα υποφέρουν. Δεν είμαι εδώ για να συντηρήσω αλλά ούτε να αναστείλω την όποια ρομαντική διάθεση του καθενός. Αν γράφω κάτι το κάνω για να ενημερώσω αφ' ενός και να ενοχλήσω για τα κακώς κείμενα αφ' ετέρου. Καλή συνέχεια.
 
Back
Top