Γενικά Είναι όντως αγόρι;

Nikoschris

PB New Member
Εγγραφή
28 Νοε 2017
Μηνύματα
11
Πόλη
Πάτρα
Στελνω απο κινητο γτ εχει χαλασει ο Η/Υ κ προσπαθησα να στειλω η να της μαζεψω αλλα δ μπορω κριμα..ηθελα να τις δειτε κιολας γι να μ πειτε τη γνωμη σας αν οντως ειναι αγορι, γτ οταν το βγαζω εξω το μονο π κανει ειναι να τσιριζει..

AE6CA9D1-A240-491B-B6FD-1071527B4290.webp D019D95A-AF10-4DEF-BACB-8C07806EEC73.webp AE6CA9D1-A240-491B-B6FD-1071527B4290.webp AE6CA9D1-A240-491B-B6FD-1071527B4290.webp AE6CA9D1-A240-491B-B6FD-1071527B4290.webp AE6CA9D1-A240-491B-B6FD-1071527B4290.webp

απλα δ ειμαι σιγουρος για το φυλο του μιας κ οταν τον βγαζω εξω βλεπει τα αλλα πουλακια κ το μονο π κανει ειναι να τσιριζει συνεχομενα τοσο π κατανταει κουραστικο
 
Εχει κ απορω πως το προσεξες.. Ειχα αλλο κλουβι κ μ ειπαν οτι ηταν μικρο κ γι αυτο το παθε κ αλλαξα κ πηρα ενα μεγαλο!
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
Εχει κ απορω πως το προσεξες.. Ειχα αλλο κλουβι κ μ ειπαν οτι ηταν μικρο κ γι αυτο το παθε κ αλλαξα κ πηρα ενα μεγαλο!
Ειναι πολυ συχνό, κληρονομικό ας πουμε γνώρισμα σε κοκατίλ με αυτόν τον χρωματισμό. Με άλλα λογια δεν το έπαθε απο το κλουβι. Αλλά καλύτερα που το εχεις σε πιο άνετο χώρο.
 
Καλησπέρα. Οπτικά δεν φαίνεται το φύλο, στα λουτινο cockatiel. Η καράφλα είναι πολύ συχνό <ελάττωμα >σε αυτήν την μετάλλαξη και δεν ευθύνεται το κλουβί, όπως ήδη σου είπε ο Γιάννης. Ο μόνος σίγουρος τρόπος για να μάθεις το φύλο του είναι η εξέταση DNA που έχει και εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Τώρα από τις φωνές του μπορείς να καταλάβεις ίσως κάτι. Αν αντιγράφει τους ήχους που ακούει και έχει ποικιλία στις φωνές του θα το θεωρείς αρσενικό. Αν πάλι αυτό που περιγράφεις ως τσιριδα είναι ένα μονότονο και μακρόσυρτο σφύριγμα σαν κάλεσμα, και δεν κάνει άλλους ήχους, πιθανότατα έχεις θυληκο.
 
Παιδιά, κάπου είχε πάρει το μάτι μου στο παρελθόν, ότι στα Lutino κοκατίλ, ανοίγεις τις φτερούγες και κοιτάς σε άπλετο φως απο κάτω και αν έχει ραβδώσεις απαλές ειναι θηλυκο. Ισχύει; Το είχα κάνει με μια φίλη που είχε ακριβώς αυτο τον τύπο κοκατίλ και είχε ραβδώσεις και βγήκε κοριτσάκι τελικά.

sexing-lutino-cockatiel.webp
 
Μόνο με τεστ DNA θα βγάλεις άκρη. Με όλες τις άλλες εκδοχές πάντα θα βγαίνει το αποτέλεσμα που θέλεις εσύ να είσαι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε το τεστ με το τσίπουρο και το κινητό. Άσε το κουκλί ελεύθερο και σε όποιο από τα δύο πάει θα καταλάβεις το φύλλο.
 
Προσωπικά δεν είμαι βέβαιος για το αν λειτουργεί η μέθοδος αυτή. Αν και κάποιος άλλος έχει ανάλογη εμπειρία θα με ενδιέφερε πολύ να το ακούσω. Όπως και να έχει όμως απόψε έχει μελέτη και αύριο την νύφη θα την πληρώσει το αρσενικό μου λουτινακι. Θα ψαχτεί. Δυστυχώς δεν έχω θυληκο λουτινο για να συγκρίνω.
 
Όπως και να έχει όμως απόψε έχει μελέτη και αύριο την νύφη θα την πληρώσει το αρσενικό μου λουτινακι. Θα ψαχτεί.
Όμως, αν έχω καταλάβει σωστά θα πρέπει το πουλάκι που θα εξετάσεις να είναι άνω του ενός έτους για να δεις αυτές τις αδιόρατες ραβδώσεις.
 
Αν γνωρίζεις τι μετάλλαξη ήταν οι γονείς του τότε θα μπορούσαμε να σου πούμε τι φύλο είναι το πουλάκι..
Από συμπεριφορά όμως μπορείς να καταβάλεις. Για σιγουριά όμως με το DNA τεστ θα ήταν καλύτερα.

Η καράφλα εμφανίζεται τις περισσότερες φορές, από το λάθος συνδυασμό των γονιών... Αν ζευγαρώσεις 2 πουλιά που είναι λουτίνο,το πρώτο ελάττωμα που θα εμφανιστεί είναι η καράφλα.
 
Ναι, και εγώ αυτό καταλαβαίνω από τα γραφόμενα. Βρήκα μάλιστα τώρα και άλλες ιστοσελίδες του εξωτερικού που μιλάνε για αυτό τον τρόπο. Ο αρσενικός μου είναι 16 μηνών, οπότε είμαστε εντάξει σε αυτό.
 
Έχω θηλυκό αυτής της μετάλλαξης με τεστ DNA που κελαηδάει, μιμείται ήχους και σφυριζει ακαταπαυστα. :)
Αν δεν ειχα το τεστ, ανετα θα το περναγα για αρσενικό, οπότε θα σας έλεγα να μην θεωρείτε τιποτα σίγουρο. Μόνο με τεστ θα δείτε το φύλο.
 
Θα μπορουσα να πω οτι ειναι θυληκο γτ οσο κ να του βαζω ηχους η να του σφυριζω δ προσπαθει να τους κανει η κ οταν τους κανει κανει διαφορετικους αλλα πιο πολυ το τσιρισμα.. Αλλα κ απ την αλλη λεω μηπως ειναι μικρο γτ μ ειπαν οτι ειναι 9 μηνων(π δ το πιστευω)κ τωρα προσπαθει να διαμορφωσει ηχους.χωρια το τι ηχους θα μπορουσε να μαθει στο πετ σοπ περα απ τα αλλα πουλια γυρω του.. Οποτε θα μ δειξει ο χρονος σε τι εχω πεσει μεσα...
 
BEC0505F-AC6F-4C4D-A8F8-B82EB6DFEFE0.webp Καλησπέρα έχω και εγώ ένα λουτινο βέβαια πρόσφατα κανένα 3 μηνο αλλά υπάρχει μεγάλη εξοικειώσει βγαίνει από το κλουβί κΑι έρχεται στον ώμο μου και μόνο μου τσιρίζει για επικοινωνία όσο και ν προσπάθησα με YouTube άλλο ήχο δεν έβγαλε αργότερα κοιτάξα το Παραπάνω άρθρο με την φτερούγα και από ότι διέκρινα θεωρώ πως είναι θηλυκό και από φωνή και από σημάδια στην φτερούγα!
 
View attachment 52700 Καλησπέρα έχω και εγώ ένα λουτινο βέβαια πρόσφατα κανένα 3 μηνο αλλά υπάρχει μεγάλη εξοικειώσει βγαίνει από το κλουβί κΑι έρχεται στον ώμο μου και μόνο μου τσιρίζει για επικοινωνία όσο και ν προσπάθησα με YouTube άλλο ήχο δεν έβγαλε αργότερα κοιτάξα το Παραπάνω άρθρο με την φτερούγα και από ότι διέκρινα θεωρώ πως είναι θηλυκό και από φωνή και από σημάδια στην φτερούγα!
Σε ποιο κοκατίλ αναφέρεσαι, στο δικό σου ή σε αυτό του Νίκου;
 
Σε ποιο κοκατίλ αναφέρεσαι, στο δικό σου ή σε αυτό του Νίκου;
Στο δικό μου άναφερομαι είναι λουτινο και έτσι. Έκανα τον διαχωρισμό τπυ διαβάζοντας και κοιτάζοντας σημάδια από αυτά που διάβασα
 
Στο δικό μου άναφερομαι είναι λουτινο και έτσι. Έκανα τον διαχωρισμό τπυ διαβάζοντας και κοιτάζοντας σημάδια από αυτά που διάβασα

Δεν το διευκρίνησες και μπερδεύτηκα. Συγκριτικά πάντως του Νίκου έχει κατακίτρινη μάσκα απλωμένη σε όλο το πρόσωπο σε σχέση με το δικό σου.
 
Δεν το διευκρίνησες και μπερδεύτηκα. Συγκριτικά πάντως του Νίκου έχει κατακίτρινη μάσκα απλωμένη σε όλο το πρόσωπο σε σχέση με το δικό σου.
Ναι είναι κακή και η φωτό αλλά του Νίκου είναι όντως πιο κίτρινο εμένα γενικά έχεις πιο απαλό κίτρινο σε όλο το σώμα! Θα την βάλω αύριο καλύτερη ν δείτε και το φτερό της!
 
Back
Top