Ασθένειες Είναι όντως ακάρεα; (χορήγηση pulmosan)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης magnet1
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

magnet1

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2007
Μηνύματα
83
Πόλη
Σαντορίνη
εβαλα σημερα σε ολα μου τα πουλια Pulmosan. κατ αρχην να σας πω οτι τα πουλια εδω και 1 χρονο βρισκονται στο εκτροφειο ενος φιλου γιατι εγω λογο επαγγελματικων υποχρεωσεων δεν μπορουσα να τα εχω. σε λιγες ημερες θα εχω ετοιμο και το νεο μου εκτροφειο (τωρα το κτιζω) και θελω τα πουλια οταν τα φερω στο νεο τους χωρο να ειναι υγιεστατα. εβαλα λιπον Pulmosan γιατι ειδα 2-3 με ανοικτο το στομα κ βροχο στην αναπνοη και καποια γυρο απ το ραμφος δεν ειχαν πουπουλα. (απελπιστικη κατασταση κ μονο που τα βλεπεις) ολοι μου συνεστησαν το συγκεκριμενο φαρμακο. Ολα τα πουλια μετα τη χοριγηση χτυπουσαν τα ραμφη στα κλαδακια και ειχαν φαγουρα.
αυτο ειναι σιγουρα ενδιξη ακαρεων; η απλα επιδη νοιωθουν υγρο το λαιμο τους απ το φαρμακο τα κανουν αυτα;
 
ευχαριστω για τις απαντησεις αλλα δεν μπορω να ειμαι σιγουρος 100% αν ειναι ακαρι γιατι δεν εχουμε στο νησι πτηνιατρο...
επεισης ξεχασα να αναφερω πως τα πουλια ειναι σε δωματιο κ οχι εξω. και στην κλουβα που τα εχω εκανα απολυμανση με χλωρινη.
και απ οτι μου ειπε ο φιλος μου που τα ταιζει, το προβλημα το εχουν απ το καλοκαιρι.
τωρα, απ οτι ειδα 2 πουλια που ηταν καπως φουσκωμενα τις προηγουμενες ημερες, σημερα ειναι καλητερα και αρκετα πιο ευδιαθετα!
σε περιπτωση που τα πουλια δεν δεν θεραπευθουν εντελως, να δωσω καποιο φαρμακο για αναπνευστικα οπος το Sivotine;
 
Απο τη στιγμη που δεν υπάρχει πτηνίατρος στο νησί και τα συμπτώματα ήταν απο το καλοκαίρι δυσκολα να διαγνώσεις τι τελικα τρέχει. Καταρχην αν είχαν ακάρεα τραχειας απο το καλοκαίρι αποκλείεται να ζούσαν, μέσα σε μέρες θαχαν πεθάνει. Τώρα μπορεί να είχαν αναπνευστικα προβλήματα, δηλ.άσθμα; Κρύωμα; Ποιος ξερει. Επίσης μπορεί το καλοκαίρι ναχαν αναπνευστικά και τώρα να πάθανε ακάρεα της τραχειας απο άσχετο λόγο και μαζι με τα αναπνευστικα που είχαν να επιδηνώθηκε η κατάσταση.
Παρολαυτα για να δεις το ακάρι θα πρεπει να πιάσεις τα πουλιά και να τα δεις στο λαιμό. Στα άρθρα περιγράφεται αναλυτικότατα πως μπορεις να αναγνωρίσεις τα ακαρεα.
 
Κοίτα τα άρθρα που σου γράψαμε.Αναφέρονται τα πάντα.
Δώσε προσοχή:
Κατά την περίοδο που ανακαλυφθεί η ακάρεα μαζί με την ιβερμεκτίνη (Pulmosan κ. Α.) χορηγούμε στο πτηνό αντιβίωση για το αναπνευστικό προληπτικά (πχ https://community.petbirds.gr/threads/aviomycine-tafarm.17748/), γιατί η άμυνα του οργανισμού είναι μειωμένη και κινδυνεύει από αναπνευστικά προβλήματα. Μαζί με την αντιβίωση χορηγούμε και πολυβιταμίνη για την ενίσχυση του αμυντικού συστήματος...
Όλα αυτά αναφέρονται στα άρθρα αναλυτικότατα
 
διαβασα στο φορουμ οτι τα ακαρεα μπορει να υπαρχουν στο πουλι και το προβλημα να εμφανιστει μετα απο μηνες.
εγω τους βαζω και αντιβιωση και βιταμινες εδω και κατι ημερες και νομιζω οτι ολα πανε καλα. Θα δειξει...
επισης εγινε και απολυμανση του χωρου με χλωρινη κ σεβιτρεν και αυριο θα τους βαλω και φροντλαιν.
 
Ναι στην απολύμανση του χώρου πάντα είτε έχεις ακάρεα είτε δεν έχεις, όχι όμως να χορηγείς προληπτικά αντιβιώσεις και ειδικά την ιβερμεκτίνη η οποία είναι ισχυρό δηλητήριο.Αν το πουλί έχει ακάρεα τότε θα πρέπει να γίνει η χρήση του Pulmosan (αν ξεκινησες με αυτό) και μετά απο κάτι εβδομάδες επανάληψη λόγο του κύκλου αναπαραγωγής των ακάρεων. Υπάρχουν και οι σχετικές οδηγίες στο σκεύασμα. Τώρα σε οτι αφορά το οτι μπορεί να υπήρχαν ακάρεα στο πουλί και να εμφανιστηκαν μετα απο μήνες σίγουρα δεν είναι ακαρεα της τραχείας, αλλά άλλα ακαρεα τα οποία μπορεί να επιρρεάσουν το αναπνευστικό σύστημα.
 
Back
Top