Γενικά Είναι όντως αρσενικό αυτό το κοκατίλ;

nikospappa33

PB New Member
Εγγραφή
5 Μαϊ 2021
Μηνύματα
55
Μπορεί να με βοηθήσει κανεις να μου πει αν ειναι αρσενικό η θυληκο; Ο εκτροφέας που μου το έδωσε μου ειπε οτι ειναι αρσενικό με test dna. Τωρα που το ξαναείδε όμως μου λεει οτι κανει σαν θυλικο. Ειναι πεντε μηνών
 

Συνημμένα

  • Like
Αντιδράσεις: olgi
Δεν ξέρω για ποιο από τα δύο αναφέρεσαι αλλά τα λουτινο αν όχι πάντα συνήθως είναι θυληκα. Το άλλο από την κάπως εμπειρία που έχω παίζει να είναι αρσενικό, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Αν θες να ξέρεις 100% κάνεις τεστ DNA.
 
@Kleos απο την κυρία που τα πηρε μου ειπε οτι εχει κανει τα τεστ. Και βγήκαν οτι το κίτρινο ειναι αρσενικό και και αυτο που εχει πιο πολύ γκρι ειναι θυληκο.
 
Το πιστοποιητικό DNA που δίνουν τα εργαστήρια που κάνουνε την εξέταση από ότι γνωρίζω αναφέρει το είδος του πτηνού, τον κωδικό του δαχτυλιδιού, και το φύλο του.
Άν σου έδωσε κάτι τέτοιο για το συγκεκριμένο πουλί και γράφει male τότε κατά 99,9% είναι αρσενικό.
Ο εκτροφέας που μου το έδωσε μου ειπε οτι ειναι αρσενικό με test dna.
Τα τεστ σου τα έδειξε;
Τα έχεις εσυ;
 
@nikospappa33
Αν τα είχε κάνει τεστ σίγουρα θα στα έδειχνε.
Πιστεύω ότι λέει ψέματα
Επικοινώνησε μαζί της και ζήτα να σου τα στείλει μέσω mail.
Να δούμε τι δικαιολογία θα σου πει.
 
Όντως το ανοιχτόχρωμο φαίνεται να συμπεριφέρεται μάλλον σαν ενήλικο θηλυκό στο βίντεο... Δεν έχει λόγο να μην σας δειξει το τεστ DNA αν υπάρχει (πρόσφατα πήραμε και μεις από εκτροφέα και μας το έστειλε με μειλ πριν καν πάρουμε το πουλάκι) έτσι και αλλιώς ηλεκτρονικά βγαίνουν τα αποτελέσματα, απλά σας το προωθεί. Υπάρχουν βέβαια και οι σπάνιες περιπτώσεις που βγαίνουν λάθος.

Το δαχτυλίδι γράφει 21 σίγουρα; (είναι μωβ τα φετινά ελληνικά δαχτυλίδια)

Το χρώμα του πάντως είναι pearl pied όχι lutino, τα λουτίνο δεν έχουν καθόλου γκρι/μαύρο και έχουν κόκκινα ματιά, απλώς τυχαίνει να είναι κυρίως λευκό το συγκεκριμένο. Οπότε το χρώμα δεν σχετίζεται με το φύλο στην προκειμένη.
Το pearl (βούλες στην γκρι περιοχή) χάνεται στην ενηλικίωση στα αρσενικά, βέβαια με το pied τίποτα δεν είναι βέβαιο.
Όμορφα πουλάκια πάντως, να τα χαίρεστε! Από το πως κάνει δείχνει κάπως ορμονική συμπεριφορά, οπότε λίγο προσοχή στον νυχτερινό ύπνο (12 ώρες +), οχι φωλιές ή κλειστά παιχνίδια και όχι πολλές πρωτείνες στην διατροφή.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Vada μου τα έδειξε τα τεστ. Η κοπέλα δεν φαίνεται απατεωνησα. Μου ειπε κιόλας να της παω το ενα πίσω να παρω ενα άλλο σίγουρα αρσενικό. Και εσένα για δυο θυληκα σου φαίνονται Ε;
 
Νίκο, αυτό που κάνει εντύπωση, είναι για ποιο λόγο δεν σου το έδωσε; Δεν λέμε ότι είναι απατεώνισσα, απλά, δεν έχει νόημα να κρατάει ένα τεστ από τη στιγμή που έχει δώσει το πουλί.

Επομένως και επί της ουσίας, εφόσον υπάρχει το τεστ που λέει ότι είναι αρσενικό, μην το ψάχνεις. Η πιθανότητα λάθους είναι απειροελάχιστη.
 
Δεν έχω ιδέα πως ένας εκτροφέας κάνει τεστ σε πολλά πουλιά μαζί.
Απλά λέω μήπως δεν είναι σίγουρη αν είναι δικό του αυτό το τεστ? Μήπως τα μπέρδεψε.
 
Back
Top