Αναπαραγωγή Είναι όντως ζευγάρι τα Gouldian μου;

Antoninho30

PB Member
Εγγραφή
6 Δεκ 2017
Μηνύματα
401
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα... Τα έχω 4 μήνες... Μ τα έδωσε ένας εκτροφέας για ζευγάρι... Το πορτοκαλί μου είπε αρσενικό και το κόκκινο θυλικο... Είναι όντως έτσι;και αν ναι. Γιατί στην φωλιά νήμα βάζει μόνο το αρσενικό. Και μέσα κάθεται... Μόνο αυτός..
 

Συνημμένα

  • IMG_20200106_163632__1582650824_70515.webp
    IMG_20200106_163632__1582650824_70515.webp
    86,7 KB · Προβολές: 80
Χρειάζεσαι καλή διατροφική προετοιμασία. Τα πουλιά αυτά στην φύση γεννάνε όταν υπάρχει μεγάλη ποσότητα τροφής. Πρέπει να κάνεις κάτι αντίστοιχο. Επειδή είναι δύσκολα πουλιά θα τους δίνεις τα εξής : σπανάκι, αντίδια, ραδίκια, λάχανο, κουνουπίδι, μπρόκολο, παντζαρόφυλλα και γενικά τέτοια πράσινα λαχανικά. Δοκίμασε και τριμμένο αρακά. Μόλις περάσει ένα καλό διάστημα βάλε πάλι την φωλιά για να αρχίσουν από την αρχή. Τώρα καλύτερα να την αφαιρέσεις. Αν ζευγαρώνουν πρώτη φορά θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να δεις μικρά. Φρόντισε να μην κάνεις πάνω από 3 προσπάθειες γιατί από ένα σημείο και μετά εξαντλείται ο οργανισμός τους, ειδικά του θηλυκού. Πρέπει να έχουν πλήρη ησυχία. Καλύτερα να μην βλέπουν άλλα πουλιά. Βάλε πετσέτες στις άκρες των κλουβιων για να νιώθουν περισσότερη ασφάλεια. Η φωλιά θα πρέπει να είναι ένα μικρό κουτάκι με άνοιγμα μπροστά. Όχι αυτές που είναι για budgie. Υπάρχουν ειδικές για εξωτικά. Το υλικό φωλιάς καλό είναι. Ενημέρωσε μας για νεότερα.
 
Ζευγάρι είναι και το θηλυκό (κοκκινοκεφαλη) είναι σε αναπαραγωγική περίοδο. Το αρσενικό με προβληματίζει λίγο, θα ήθελα το φτερά του σε καλύτερη κατάσταση αλλά ίσως με μπερδεύει η φωτογραφία. Η συμπεριφορά τους είναι αναμενόμενη, μόνο τα αρσενικά χτίζουν την φωλιά. Τα θηλυκά δεν συμμετέχουν. Μπαίνουν μέσα όταν η φωλιά είναι έτοιμη για να ζευγαρώσουν. Δώσε μπόλικο υλικό φωλιάς και αφαίρεσε το καλαθάκι. Χρειάζονται φωλιά κλειστού τύπου. Τάισε τα καλά με ενισχυμένο μείγμα σπόρων και αυγοτροφή. Πρόσφερε μπανιέρα και καλή υγιεινή. Προσπάθησε να είσαι διακριτικός και μην τα πολύενοχλείς. Καλή επιτυχία
 
Καλησπέρα... Τα έχω 4 μήνες... Μ τα έδωσε ένας εκτροφέας για ζευγάρι... Το πορτοκαλί μου είπε αρσενικό και το κόκκινο θυλικο... Είναι όντως έτσι;και αν ναι. Γιατί στην φωλιά νήμα βάζει μόνο το αρσενικό. Και μέσα κάθεται... Μόνο αυτός..
[automerge]1583045803[/automerge]
είναι όντως ζευγάρι αλλά πολύ κακή επιλογή χρωμάτων, βάζεις λευκό στήθος με αρχέγονο μοβ στήθος και κόκκινο κεφάλι με πορτοκαλί κεφάλι με αποτέλεσμα τα χρώματα να βγούνε πολύ αχνά και με μπαλώματα, για να καταλάβεις την διαδικασία σκέψου ότι αναμειγνύουμε δύο χρώματα μπογιάς, μοβ με λευκό θα δώσει ανοιχτό μοβ και κόκκινο με πορτοκαλί ανοιχτό κόκκινο
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ευχαριστώ για την βοήθεια.. Αλλά τα πουλάκια μου τα έδωσαν. Έδωσα μια κλούβα π είχα και πήρα αυτά τα δύο... Ειμαι τέλειος άσχετος από αυτά τα πουλάκια.. Δηλαδή μου λέτε...ότι τα χρώματα που θα βγουν θα είναι χάλια;
 
δηλαδή μου λέτε...ότι τα χρώματα που θα βγουν θα είναι χάλια;
Το μήνυμα #6 εξηγεί πολύ καλά Αντώνη. Το πουλιά δεν θα έχουν τα βαθιά έντονα χρώματα που χαρακτηρίζουν τα Gouldian. Αν αυτό το αποτέλεσμα αρέσει σε κάποιον είναι προσωπικό θέμα, οπότε δεν μπορεί κάποιος άλλος να σου πει αν θα είναι χάλια.

Αν σου αρέσουν τα gouldian, ξεκίνησε διάβασμα, μάθε περισσότερα για τα χρώματα και τις μεταλλάξεις τους ώστε να ξέρεις από πριν τι ακριβώς να περιμένεις από κάθε ζευγάρι.

Και μπορώ να σας πω ότι σήμερα είχαμε το πρώτο αυγό...
Καλή συνέχεια. 🙂
 
Δεν θα ειναι χαλια, απλα δεν θα παρεις νεοσσους κοντα στα προτυπα του ειδους.

Στην παρουσα φαση ομως εσενα σε ενδιαφερει να εχεις ενα δεμενο ζευγαρι και να λαρεις υγιεις νεοσσους.
 
Καλημέρα.. Να ρωτήσω; Προχθές είχαμε το πρώτο αυγό, αλλά δυστυχώς δεν έκανε άλλο ξέρουμε τι γίνεται;
Αν είναι η πρώτη φορά των πουλιων στην αναπαραγωγή μην περιμένεις τέλεια αποτελέσματα. Ίσως να μην κατάφεραν να πιάσουν παραπάνω αυγά λογο της διατροφής. Πρέπει να δώσεις ασβέστιο στο θηλυκό αλλιώς μπορεί να πάθει δυστοκία. Βάλε τους σουπιοκοκκαλο, τσοφλια βραστου αυγού και σουσάμι. Πρέπει να τα προετοιμασίες διατροφικά και να είσαι βέβαιος ότι τα πουλια είναι υγιές. Μόνο τα υγιή πουλια μπαίνουν στην διαδικασία αναπαραγωγής και έχουν καλά αποτελέσματα. Εγώ θα σου έλεγα να πετάξεις το αυγό και να ξεκινήσεις διατροφική προετοιμασία. Ζευγάρωσέ τα πάλι τον Μάιο και μέχρι τότε να τα έχεις προετοιμάσει. Κανονικά τα πουλια αυτά γεννάνε ένα αυγό την ημέρα και πρωί πρωί.
 
Back
Top