Ασθένειες Είναι Scally Face αυτό στα Budgie μου;

nikolaos.kyr

PB New Member
Εγγραφή
28 Μαρ 2014
Μηνύματα
6
Καλησπέρα,
Χθες ενημερώθηκα περί του scally face και ομολογώ ότι σοκαρίστηκα.
Το πρώτο πράμα που έκανα ήταν να κοιτάξω τα μουσούδια των φτερωτών μου φίλων.
Παρατήρησα στο ράμφος του μικρού και συγκεκριμένα στο χαλινο κάτι άσπρες γραμμές σαν ρωγμές.
Επίσης, το χαλινο της μικρής ήταν πάντα φουσκωμένο (αναφερόμενο ως υπερκεράτωση στο ίντερνετ) άλλα την τελευταία εβδομάδα φαίνεται σαν να έχει ξεφλουδίσει και να έχει αποκαλυφτεί ένα σκούρο καφέ προς άσπρο κομμάτι. Αρκετά συχνά ξύνουν το ράμφος τους επάνω σε κάγκελα και ταΐστρες και πάντα πριν τα βάλω για ύπνο κάνουν έναν ήχο σαν να σπάνε σπόρια το οποίο συμβαίνει εδώ και χρόνια αλλά όλη την υπόλοιπη ημέρα δεν ακούγεται κάτι τέτοιο επίσης έχουν φύτρες στο κεφάλι τους από νέα πούπουλα πράγμα που δεν ξέρω αν είναι φυσιολογικό αυτήν την εποχή.

Σήμερα το πρωί πήγα στον γιατρό που βρίσκεται στην Αριστοτέλους και του έδειξα κάποιες φώτο
(γιατί δυστυχώς μένω μακριά και είναι αδύνατο να μετακινήσω τα πουλάκια με λεωφορείο) και μου πρότεινε να δώσω aviomycin 6 σταγόνες σε 50 ml νερού για 15 ημέρες. Εμένα δεν μου φάνηκε λογικό και δεν το έκανα γιατί 1. Για ακάρεα (αν σε περίπτωση είναι) η αντιβίωση μοιάζει άχρηστη
2. 6 σταγόνες σε 100 ml είναι το προτεινόμενο από το έντυπο του aviomycin.
Επίσης είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να δώσει κάποια τοπική αλοιφή.

Με συγχωρειται που δεν ανέφερα ότι πρόκειται για μπάτζι. Οι ηλικία τους είναι 6 χρονών. Η διατροφή τους είναι ένα μιξ σπόρων συσκευασμένο του εμπορίου και τα λαχανικά που δέχονται είναι μαρούλι, αγγούρι και καρότο. Από φρούτα σπάνια τρώνε μήλο. Τους δίνω κάθε 10 ημέρες μια πολυβιταμίνη Combex - V και κάθε εβδομάδα αυγοτροφή. Συνέχεια έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό (εμφιαλωμένο) καθώς και κόκκαλο σουπιάς και πέτρα.

Σας παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας. Ελπίζω απλά να είμαι παρανοϊκός και να μην έχουν τίποτα τα μικρά. Επίσης αν είναι εύκολο να μου προτείνεται έναν καλό κτηνίατρο στην Θεσσαλονίκη και προς το κέντρο μεριά θα ήταν το ιδανικότερο.
 

Συνημμένα

  • IMG_0015.webp
    IMG_0015.webp
    14 KB · Προβολές: 102
  • IMG_0020.webp
    IMG_0020.webp
    4 KB · Προβολές: 96
  • IMG_0009.webp
    IMG_0009.webp
    13,7 KB · Προβολές: 87
Αντιβίωση φυσικά δεν θα δώσεις.
Δεν είμαι σίγουρη ότι είναι ακάρεα, βασικά νομίζω πως δεν είναι. Μην αγοράσεις τίποτα, κάνε μια επάλειψη με βαζελίνη για λίγες μέρες και να το ξαναδούμε.
Πολύ μικρή ποσότητα, να προσέχεις μην λερωθούν τα γύρω πούπουλα και μην βουλώσεις τα ρουθούνια.
Τα θηλυκά το κάνουν αυτό όταν γίνεται πολύ καφέ το χρώμα του χαλινού την εποχή του οίστρου τους.
Μάλλον δεν είναι τίποτα.
 
Ναι και γω δεν ειχα σκοπο να δωσω αντιβιωση, μου φανηκε παραλογο 100%. Θα δουμε πως θα παει... Ποσο γρηγορα χειροτερευει η κατασταση αν ειναι ακαρεα;
 
Μην ανησυχείς έχει αργή εξέλιξη και μόνο όταν το αφήσεις εντελώς παθαίνουν προβλήματα. Εσύ που ενδιαφέρεσαι είναι μια ελαφριά ασθένεια, αν είναι.
Τα πόδια τους είναι καθαρά;
Βάλε ελαφριά βαζελίνη και θα βελτιωθεί έστω και η όψη αν δεν είναι ακάρεα.
 
Ναι τα ποδαρακια ειναι καλα. Ευτυχως που εχει αργη εξελιξη γιατι δεν θελω να μου ξεφυγει η κατασταση και να ταλαιπωρουνται. Σε ευχαριστω.
 
Back
Top