Αναπαραγωγή Είχαν πεθαίνει τα έμβρυα μέσα στο αυγό;

Zinaki95

PB New Member
Εγγραφή
24 Ιουλ 2024
Μηνύματα
14
Πόλη
Ηρακλειο
Γεια σας παιδια!! Το ζευγαρι με τα καναρινια που εχω εκαναν 4 αυγα ξεκινωντας απο 5 του μηνα! Καθε μερα και ενα αυγο μεχρι τις 8! Το πρωτο πουλακι βγηκε στις 20 του μηνα και ειναι μια χαρα...τα αλλα ομως πουλακια δεν ειχαν βγει και αποφάσισα να τα παρω απο τη φωλια...τα ανοιξα οπψς θα δειτε στις φωτογραφιες και οταν ανοιξα υπηρχε μια πολυ ασχημη μυρωδια....ηθελα να μαθω αν ειχαν πεθανει μεσα στο αυγο
 

Συνημμένα

  • 20240724_154946.webp
    20240724_154946.webp
    326,5 KB · Προβολές: 25
  • Screenshot_20240724_153303_AtHome.webp
    Screenshot_20240724_153303_AtHome.webp
    490,9 KB · Προβολές: 24
@Zinaki95 δεν ξέρω την απάντηση. Θλιβερή η εικόνα τους. Όμως πρέπει να σου πω ότι είναι ακατάλληλη αυτή η εποχή για αναπαραγωγή εκτός αν είσαι εκτροφέας με υποδομή που αντιγράφει τις συνθήκες της άνοιξης. Αλλιώς τωρα καλοκαιριάτικα δεν αφήνουμε αναπαραγωγή με την περίοδο της πτερόροιας προ των πυλών.
 
@Zinaki95 κατάλαβα. Το μικρό το ταιζει η κανάρα; Αν ναι, μήπως τα χωρίσεις από το αρσενικό. Έτσι κ αλλιώς κάποια στιγμή θα πρέπει να τα έχεις σε διαφορετικά κλουβιά. Τα καναρίνια αντίθετου φύλου μένουν στο ίδιο κλουβί μόνο την περίοδο της αναπαραγωγής (Άνοιξη). Τους υπόλοιπους μήνες πρέπει να ζουν χωριστά στο δικό τους κλουβί.
 
Καλημέρα.
Δυστυχώς δεν μπορώ να δω καλά τις φωτό, αλλά προφανώς στα έμβρυα είτε σταμάτησε η ανάπτυξη σε κάποιο στάδιο είτε, λόγω μειωμένης υγρασίας, δεν κατάφεραν να βγουν από το αυγό.
Αυτό που σου αναφέρθηκε από τη Μαίρη, περί ακατάλληλης εποχής για αναπαραγωγή, είναι σωστό και όντως, καλό θα ήταν να μην υπάρξει νέος αναπαραγωγικός κύκλος, τουλάχιστον με ένσπορα αυγά. Σου προτείνω, να περιμένεις μερικές ημέρες και όταν θα δεις ότι η κανάρα παύει να κοιμάται στη φωλιά το βράδυ και έχεις διαπιστώσει ότι ο αρσενικός ταΐζει τον νεοσσό, τότε θα πρέπει οι γονείς να χωριστούν. Αφήνεις το μικρό είτε με τον έναν ή με τον άλλον, ώστε να το φροντίζουν.
 
@Zinaki95 λυπάμαι πολύ για την εξέλιξη..😞
Όπως σου είπε και ο @ianos μπορεί να φταίνε αρκετοί παράγοντες.
Ρίξε μια ματιά σε αυτά τα άρθρα, θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι συμβαίνει
 
@ianos ευχαριστώ πολυ παιδιά θα κανω οτι μου ειπατε! Στεναχψρεθηκα πολυ με τα πουλακια 🙁
Όταν έρθει ο καιρός να χωρίσεις το ζευγάρι, και αφού έχεις παρακολουθήσει τις συμπεριφορές, πες μας, για να σου προτείνουμε με ποιον γονέα να αφήσεις το μωρό.
 
Back
Top