Αναπαραγωγή Εβαλα τις καρδερινες μου μαζι και περιμενω

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης PRO
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

PRO

PB Member
Εγγραφή
7 Ιουν 2007
Μηνύματα
248
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Μολις σημερα εβαλα το ενα και μοναδικο ζευγαρακι μου απο καρδερινες μαζι. Θα το αφησω στην ησυχια του και οτι γινει. Εχω ξεκινησει την προετοιμασια τους απο σημερα με καλο μειγμα σπορων, πολυβιταμινες, ιχνοστοιχεια, φρουτα, λαχανικα και ενισχυμενη αυγοτροφη με βλαστημενους σπορους εντομα και αυγα μυρμηγκιων. Τα πουλια τα εχω σε εξωτερικο χωρο επομενως θα αργησουν φανταζομαι. Ηθελα να ρωτησω:
ποτε πρεπει να βαλω την φωλια και το νημα;οταν πυρωσουν ή πρεπει να ειναι απο τωρα;
και οποια αλλη συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.

Ευχαριστω εκ των προτερων.
 
Oι σημερινες παρατηρησεις μου ειναι θετικες για τις καρδερινες μου :).Φιλιουνται και δεν μαλωνουν.Αν και το θυληκο δειχνει να ντρεπεται λιγακι😱Τελικα εβαλα και την φωλια και νημα και τις αφησα σ΄ένα ησυχο μερος οπου μπορω να τις παρατηρω χωρις να τις ενοχλω και ελπιζω ολα να πανε καλα.
 
Φιλε αν οι καρδερινες σου ειναι εκτροφης και φιλιουνται τοτε εχεις πολλες πιθανοτητες να παρεις νεοσσους οταν πυρωσουν.Αμα ομως ειναι αγριες θα εισαι πολυ τυχερος να παρεις μικρα αφου ειναι παρα πολυ δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο. Οτι και να εχεις σου ευχομαι να πανε ολα καλα και να δεις μικρα στην φωλια.
 
  • Like
Αντιδράσεις: PRO
φιλε lizard σ΄ευχαριστω για τις ευχες σου. Οι καρδερινες δυστηχως ειναι αγριες γιατι δεν εχουν δαχτυλιδι αλλα μετα την πτερορροια και με ειδικη προετοιμασια θα επιστρεψουν στην φυση, εκει οπου ανηκουν. Τωρα αν μου αφησουν και κανενα μικρο θα ειναι οτι καλυτερο και αν δεν μου αφησουν δεν πειραζει. Του χρονου που θα ασχοληθω πιο οργανωμενα με τις καρδερινες θα παρω εκτροφης.
 
  • Like
Αντιδράσεις: lizard
Βιαστικα να χαρω... Οι καρδερινες σημερα τσακωνονται αρκετα. Συγκεκριμενα το θυληκο κυνηγαει τον αρσενικο σ'όλο το κλουβι. Ειναι κατι φυσιολογικο επειδη δεν εχουν πυρωσει ή θα πρεπει να αντικαταστασω το αρσενικο.HELP ME!
 
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Ουτε το αρσενικο ουτε το θυληκο ειναι πυρωμενα τωρα ειμαι σε φαση προετοιμασιας. Ηθελα να ρωτησω ομως και το εξης :
η φωλια και το νημα πρεπει να ειναι απο τωρα μεσα στο κλουβι η πρεπει να μπουν μολις πυρωσουν τα πουλια;
 
εφόσον τα πουλάκια δεν είναι πυρωμένα δεν υπάρχει λόγος να χεις μέσα φωλιά και μαλλί...άστα στη ζευγαρώστρα βάλε το χώρισμα ανάμεσα τους και άφησέ τα να βλέπονται να συνηθίζουν το ένα το άλλο! Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο το Μάιο να τα περιμένεις να ναι έτοιμα και αν... Θα μπορούσες να τα είχες πυρώσει και πιο νωρίς με χορήγηση διαφόρων σκευασμάτων όπως βιταμίνη Ε και με χρήση βλαστημένων σπόρων ή χορηγόντας μείγματα σπόρων που βοηθούν στο πύρωμα! Θα μπορούσες ακόμα και με χρήση τεχνητού φωτισμού και με αύξηση των ωρών που τα πουλάκια θα εκτίθεντε στο φως να έχεις πύρωμα ακόμα και από ιανουάριο μήνα!
 
Βιαστικα να χαρω... Οι καρδερινες σημερα τσακωνονται αρκετα. Συγκεκριμενα το θυληκο κυνηγαει τον αρσενικο σ'όλο το κλουβι. Ειναι κατι φυσιολογικο επειδη δεν εχουν πυρωσει ή θα πρεπει να αντικαταστασω το αρσενικο.HELP ME!

τι μεγεθος έχει το κλουβί;
 
Ειναι στο μεγεθος της κλασικης ζευγαρωστρας με ενα χωρισμα. Δυστηχως δεν εχω να τα διαθεσω περισσοτερο χωρο. Ευτηχως τωρα ησυχασαν τα πραγματα και εχουν προσαρμοστει αρκετα καλα ακομα ακομα και με την παρουσια μου... Ειναι πανεξυπνα πουλια οι καρδερινες
 
Εγω τις εχω βαλει μαζυ απο τον Νιοβρι. Σε κανενα μινα βαλε τους χωρισμακαι παρατιρα την συμπεριφορα τους, μετα να βαλεις φωλια και κλοστες. το συμαντικοτερω<μην τις ενωχλεις...
 
οταν πυρωσουν με το καλο και βαλω φωλιες και θα τις παρατησω...😱στην ησυχια τους. Δεν περιμενω και πολλα οπως ειπα και αυτο με χαλαρωνει λιγο αλλα προσπαθω κιολας εμμενοντας στην πλουσια διατροφη τους.Απλα εξω εχει 4 βαθμους και απότι καταλαβαινω θα πιασουν Απριλιο ή Μαιο οπως και στην φυση.
 
Δεν έχεισ χώρο ούτε για μια κλούβα του μέτρου; Γιατί σε κλασσική ζευγαρώστρα είναι δύσκολα τα πράγματα...
 
για της καρδερινες σου

για σου φυλε διαβασα προσεκτικα ολα τα σχολια για της καρδερινες σου μην ανχωνεσαι εισαι σε καλο δρομο θελει λιγο υπομονη να υπολογηζεις τον ΜΑΙΟ για ζευγαρωμα εγω εχω βγαλη σε κλουβι καρδερινες αλα επιδης της εχεις εξω θα ζεστανη πολυ ο καιρος βαλε και λιγο αυγο βρασμενο καλα οχι ολο το 1/3 του αυγου ειναι αρκετα θετικο να τρωνε εχει προτεινες και πηρωνουν πιο ευκωλα απο τον αλο μηνα το αυγο τωρα ειναι νωρις για της καρδερινες σου το οτι δεν της ενοχλης ειναι βασικο και οσο για το υλικο εγω εβαλα τριχα κατσικας λιγο βαμπακι και καναναι μια φωλια για ζωγραφια πολυ προσεγμενη επρεπαι να την βγαλω φωτογραφια α ξεχασα της εβαζα νιζελ εξτρα και λιγο μηλο γυνωμενω οκ φυλε
 
Back
Top