Αναπαραγωγή Εγκατάλειψη αυγών τη δωδέκατη μέρα επώασης

VAGELIS D

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιαν 2018
Μηνύματα
90
Πόλη
Καρδίτσα
Καλησπέρα σας. Σήμερα στις 11 το πρωί με τον καθαρισμό του κλουβιού μια παραμανα άφησε τη φωλιά και όπως φάνηκε μέχρι τις 8 το απόγευμα που εξέτασα τα αυγά (ήταν κρυα). Είναι η δωδέκατη μέρα επώασης για τα αυγά, εικοσιένα για την καναρα. Το καθάρισμα πιστεύω ήταν η αφορμή γιατί από προχθές έκανε μεγάλες αποχές από τη φωλιά. Έπρεπε να ήμουν πιο προιδεασμενος. Σαφως και τα αυγά είναι ενσπορα. Τα πήρα και τα έβαλα σε άλλη με λιγότερες μέρες επώασης. Το ερώτημά μου είναι αν πιστεύετε ότι θα σωθουν
 
Το ερώτημά μου είναι αν πιστεύετε ότι θα σωθουν
Δεν έχεις και πολλές επιλογές Βαγγέλη..
Τα αφήνεις και βλέπουμε.
Αν όντως είναι τα πράγματα όπως τα περιγράφεις υποψιάζομαι πως τα έμβρυα νεκρώθηκαν νωρίτερα και όχι όταν τα άφησε να κρυώσουν.
Αν όμως ήταν μόνο αυτό το τελευταίο.. ενδόμυχα πιστεύω πως έχουν ελπίδες...
Ασφαλώς θα δέιξει σε 2-3 μέρες και ελπίζω να μας ενημερώσεις.
 
Σήμερα στις 11 το πρωί με τον καθαρισμό του κλουβιού μια παραμανα άφησε τη φωλιά

Αν δεν μετακινήθηκε το κλουβί, δεν πιστεύω ότι έφταιξε ο καθαρισμός του κλουβιού. Κάθε εβδομάδα καθαρίζω όλα τα κλουβιά συμπεριλαμβανομένων και όσων έχουν κλώσσες ή μητέρες. Απλά στα συγκεκριμένα κλουβιά με αργές κ ήρεμες κινήσεις αφαιρώ μόνο τη σχάρα και τους πάτους, χωρίς να μετακινηθεί το κλουβί. Ίσως κάτι άλλο έφταιξε...
 
Τα ΓΙΟΡΚ αποδείχθηκαν μόνο ικανότατες κλωσσες.Από τάισμα τζίφος..
Δεν ξέρω τι γίνεται στις μέρες μας, αλλά κάποτε, όταν κλάρωνε ένα μικρό York με τη βοήθεια των γονέων του, o εκτροφέας έκανε πάρτυ! Γι' αυτό οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, χρησιμοποιούσαν παραμάνες και ιδιαίτερα τις Fife Fancy (καταπληκτικές, τους βγάζω το καπέλο).
 
Τελικά τα αυγά εκκολαφθηκαν σήμερα το πρωί ακριβώς 14 ημερών από τη έτερη παρένθετηπου τα έβαλα. Ευτυχώς τα πρόλαβα! Ένα ακομη μαθημα πανω στην αναπαραγωγή..
 
Ένα ακομη μαθημα πανω στην αναπαραγωγή..
Και μια παραπάνω σκέψη πριν αποφασίσουμε και κυρίως ενεργήσουμε σε μια κατάσταση που θα θεωρήσουμε πως είναι χαμένη... (θυμίζω τα κρύα αυγά).
 
Είναι η δωδέκατη μέρα επώασης για τα αυγά, εικοσιένα για την καναρα. Το καθάρισμα πιστεύω ήταν η αφορμή γιατί από προχθές έκανε μεγάλες αποχές από τη φωλιά.
Το καθάρισμα δεν έπαιξε ρόλο. To λάθος ξεκινάει απο εδώ. Δεν μπορείς να βάζεις παραμάνα μια κανάρα που πρέπει να κάτσει 20-25 ημέρες για να εκκολαφθούν τα αυγά. Αλλά και τώρα που μπήκαν σε άλλη κανάρα θέλουν συνεχή παρακολούθηση. Πιθανότατα ούτε της τελευταίας ο κύκλος θα είναι απόλυτα ευθυγραμισμένος με τις ημερομηνίες εκκόλαψης. Καλή συνέχεια
 
Καλησπέρα Βαγγέλη! Ήσουν τυχερός μέσα στην ατυχία σου! Χαίρομαι που σώθηκαν τα αυγά! Μπράβο για την έγκαιρη δράση σου! Καλώς τα δέχτηκες και εύχομαι να πάνε όλα καλά! 👍
 
Ευχαριστώ Αμβροσιε! Σίγουρα θα πάνε καλά,τα ταΐζει συνεχώς (timbrandoάλλωστε). Ξέχασα να σημειώσω ότι ήταν με 8 μέρες επώασης στα δικά της ασπίδα!
[automerge]1558976208[/automerge]
, ασπορα συγγνώμη
 
Back
Top