Φροντίδα Εδώ και 3 ημέρες έχω ένα σκαρθί

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Effie
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Effie

PB New Member
Εγγραφή
3 Απρ 2020
Μηνύματα
4
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα, είμαι η Έφη και πριν 3 ημέρες μου έφερε ο πεθερός μου ένα πουλάκι. Ο ίδιος έχει αρκετά πουλιά και οντας συνταξιούχος ασχολείται πολύ με αυτά. Μου είπε οτι είναι σκαρθί, ωστόσο θα ήθελα και τις δικές σας γνώσεις.
Είναι πολυ φιλικό και ήσυχο, μιλαει και κελαηδάει ολη την ημέρα. Δεν φοβάται στην παρουσία μας ουτε οταν ακουμπάμε, σηκώνουμε ή καθαρίζουμε το κλουβί. Πηδάει στο κλουβι του ολη μέρα γι'αυτό οι καλυτερες φωτογραφίες που μπόρεσα να βγάλω δεν είναι ιδανικές.
Του δίνω σποράκια, αυγό και μηλαράκι, έχει και την άμμο και το κοκκαλο σουπιάς.
Μπορώ να του δώσω κανένα άλλο φρούτο/λαχανικό;
Επίσης πως θα διαπιστώσω αν είναι αρσενικό ή θηλυκό;
Και κατι τελευταίο γιατί σίγουρα σας ζάλισα. Δεν το έχω πετύχει, 3 μέρες τωρα που το έχω, να πίνει νερό. Φαντάζομαι πως πινει γιατί δείχνει μια χαρά, αλλά εχω μια ανησυχία.
Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις, είμαι καινούρια σε αυτό και δεν εχω ιδέα απο πτηνά!
 
Έφη καλώς ήρθες. Θέλω να σε ενημερώσω πως το πουλί λέγεται λούγαρο και ανήκει στα ευρωπαϊκά αγριοπούλια. Αυτό σημαίνει ότι είναι πουλί που ζει στην φύση. Μερικά άτομα όμως τα παγιδεύουν με δόλια μέσα και τα υποχρεώνουν να ζουν για το υπόλοιπο της ζωής τους πίσω από της φυλακής τα κάγκελα. Εμείς εδώ μέσα αγαπάμε πραγματικά τα πουλιά και είμαστε κατά της αιχμαλωσίας και της στέρησης ελευθερίας ενός ζώου. Είμαι σίγουρος πως δεν τα ήξερες όλα αυτά για αυτό και πείρα την πρωτοβουλία να σε ενημερώσω. Υπάρχουν όμως πρόγραμμα επανένταξης αυτών των πουλιών πίσω εκεί όπου γεννήθηκαν. Θα σε ενδιέφερε κάτι τέτοιο;
 
Καλησπέρα και σ'ευχαριστώ για την ενημερωση. Ναι η αλήθεια ειναι πως δεν το γνώριζα, το μονο που ξέρω, γιατί μολις το ρώτησα, είναι ότι το πουλι το είχε καιρό ο πεθερός, κ αι πριν απο αυτον πέρασε απο άλλους 2 ανθρώπους επομενως δεν ξέρουμε αν καποιος και ποιος το επιασε. Τι μπορώ να κανω εγώ απο εδω και πέρα; Θα μπορουσες να μου δώσεις καποιες πληροφοριες για την επανένταξη αν δεν σου κανει κοπο;
 
Αν θελουμε ενα πουλακι για συντροφια καλο ειναι να επιλεγουμαι ενα ειδος που εκτρεφεται διαχρονικα για αυτο τον λογο οπως π.χ. τα καναρινια, βεβαια και τα ιθαγεννη πτηνα της χωρας μας εχουν ενταχθη στον χωρο της εκτροφης ζωων συντροφιας. Ομως στην χωρα μας συνηθιζεται, κακως, να αιχμαλωτιζονται αγρια πτηνα. Τωρα, οσον αναφορα το λουγαρακι σου, πρεπει να μαθεις απο που προερχεται και αν ειναι απο την φυση να το επανανταξεις σε αυτην.

Ακομα εφοσον κελαϊδαει ειναι αρσενικο το λουγαρο σου!
 
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις με την ΑΝΙΜΑ και εκείνοι θα σου δώσουν οδηγίες. Νομίζω ότι έχουν και κατάστημα στην Θεσσαλονίκη αν δεν κάνω λάθος.
 
Χιλιε ευχαριστώ Κώστα, με στεναχωρεί γιατι δεν το σκεφτηκα οτι μπορει να είναι αιχμαλωτο. Το είδα τοσο φιλικο και καθολου φοβικό και ξεγελαστηκα.
Αυριο θα το ψάξω περισσοτερο και θα ενημερωσω εδώ. Ελπιζω να βγαλω άκρη.
 
Γεια σου Εφη.
Τα λουγαρακια ειναι πολυ κοινωνικα πουλια σε αντιθεση με τα υπολοιπα ιθαγενη, γι αυτο και ειναι φιλικο.

Μιλα με την ΑΝΙΜΑ και εξηγησε τους ολη την κατασταση και εκεινοι θα σου πουν αν μπορει να επανενταχθει στη φυση το πουλακι ή οχι
 
Χιλιε ευχαριστώ Κώστα, με στεναχωρεί γιατι δεν το σκεφτηκα οτι μπορει να είναι αιχμαλωτο. Το είδα τοσο φιλικο και καθολου φοβικό και ξεγελαστηκα.
Αυριο θα το ψάξω περισσοτερο και θα ενημερωσω εδώ. Ελπιζω να βγαλω άκρη.
Παντως δεν χρειαζεται να στεναχωριεσε ουτε σε κατηγορει κανενας για κατι που δεν γνωριζες. Για αυτο υπαρχει αλωστε το forum!
Ακομα, εμεις αναφερομαστε στο ηθικο κοματι της υποθεσης και οχι στο νομικο... εσυ θα κρινεις ποιο ειναι το σωστο.
 
Back
Top