Ασθένειες Εδώ και 3-4 μέρες ο Άφρικαν γκρέυ μου χάνει πούπουλα

Ταζμανια2411

PB New Member
Εγγραφή
11 Νοε 2023
Μηνύματα
90
καλημερα. Εδω και 3-4 μερες ο ταζ το μωρο αφρικαν γκρευ μου χανει πουπουλα. τα βρισκω στη σχαρα καθε πρωι και μερικες φορες τα βλεπω να πευτουν απο πανω του οταν χτυπαει τις φτερουγες του καθε φορα που βγαινει απο το κλουβι. να ανησυχω? Ξερεις κανενας εαν ειναι φυσιολογικο ή όχι? διαβασα το αρθρο για την πτερορροια αλλα δεν καταλαβα πολλα!
 
Θύμισε μας την ηλικία του για να καταλαβουμε αν είναι φυσιολογικό. Επίσης όταν πληρώνουμε έναν εκτροφέα τρέχουμε πρώτα σε αυτόν με την κάθε ερώτηση που έχουμε για το μικρό που μας εμπιστεύτηκε. Στη δικιά μου λογική αγοράζουμε μέσα στην τιμή και την υποστήριξη/εμπειρία του κι όχι απλώς "εμπόρευμα" σαν να το παίρναμε απο κάποιο μαγαζί.
 
@Φοίβος της ιδιας λογικης ειμαι και εγω. Απλως , ειλικρινα μιλωντας, δεν εμπιστευομαι την κριση του. Σε προηγουμενη επικοινωνια μας πανω σε θεματα που σχετιζονταν με την εξημερωση του τον βρηκα πολυ λαθος και καπως απροθυμο να κουβεντιασει γιαυτο και ειπα να απευθυνθω στο φορουμ. Θα τον παρω ενα τηλεφωνο μπας και ξερει κατι παραπανω αλλα αμφιβαλλω. Πηρα τον κτηνιατρο του προς το παρον και μου ειπε να δωσω ενα συμπληρωμα πολυβιταμινης α. Ο ταζ δεν ξερω τι ηλικια εχει ακριβως. Υπολογιζω περιπου 4-5 μηνων να ναι.
 

Συνημμένα

  • 1700332964810886100717005264810.webp
    1700332964810886100717005264810.webp
    379,2 KB · Προβολές: 21
@Ταζμανια2411
Λοιπόν Μάρκο άσχετα με το after sale του εκτροφέα, που το διαφημίζει κιόλας, ο παπαγάλος σου θα βγάζει πούπουλα, όχι φτερά, καθημερινά, θα τα βλέπεις παντού γύρω από το κλουβί του.
Δεν είναι ανησυχητικό είναι κάτι το φυσιολογικό.
Η πρώτη του πτερρόρια θα συμβεί στην ηλικία των 9-12 μηνών.
Η πτερόρρια των παπαγάλων έχει διαφορετική μορφή από αυτή των καναρινιών.
Δηλαδή δεν γίνεται ολική αντικατάσταση του φτέρωματος όπως στα καναρίνια μέσα σε διάστημα δύο μηνών.
Οι παπαγάλοι ουσιαστικά περνούν δυο φάσεις πτερόρριας μέσα στο χρόνο.
Την κανονική που ξεκινά περίπου από τα μέσα της Άνοιξης και διαρκεί από 6 έως 10 εβδομάδες, και την ελλειπτική που αρχίζει το Φθινόπωρο και είναι μικρότερης διάρκειας.

Εκτός του forum εάν θέλεις να βρεις περισσότερες πληροφορίες για τους African grey σου προτείνω να κάνεις αναζήτηση στα Αγγλικά για οποιαδήποτε θέμα σε απασχολεί.
Π.χ για την πτερόρρια.
 
για να καταλαβω.. καθημερινα θα του πευτουν τα πουπουλα?. δεν περναει φαση φυσιολογικης πτεροροιας δηλαδη, σωστα?
 
Σωστά, δεν είναι φάση πτερόρριας.
Τα πούπουλα η αλλιώς πτίλα, είναι μαλακοί θύσανοι χωρίς άγκιστρο που βρίσκονται κάτω από τα κυρίως φτερά, στην βάση τους, και στο στήθος του.
Βοηθούν στην ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.
Στην πτερόρρια θα βλέπεις ολόκληρα τα φτερά πτήσης, τα καλυπτήρια, και της ουράς να πέφτουν.
Όπως σου είπα τα πούπουλα, (και τα περιττώματα), θα τα βλέπεις καθημερινά, άλλες φορές λιγότερο άλλες περισσότερο είναι φυσιολογικό.
Αυτοί είναι οι τύποι των φτερών, τα πούπουλα είναι στο τέλος.
 
@Vada σε ευχαριστω πολυ! Τωρα καταλαβα πληρως. Ησουν κατατοπιστικοτατος. Επομενως να του κοψω και τις βιταμινες αμεσως ; ή απο τη στιγμη που δεν τρωει οσα λαχανικα θα πρεπε να την συνεχισω για ενα διαστημα;
 
Back
Top