Γενικά Εδώ κι ενάμιση χρόνο φλερτάρω με την ιδέα αγοράς ενός Ζακό

Athanasios

PB New Member
Εγγραφή
22 Αυγ 2018
Μηνύματα
5
Πόλη
Κέρκυρα
Καλησπέρα σας! Εδώ και ενάμιση χρόνο φλερτάρω με την ιδέα αγοράς ενός ζακο. Η εμπειρία μου είναι μηδαμινή (το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στην αγορά του πρώτου παπαγάλου) ωστόσο έχοντας μάθει τις ιδιαιτερότητες, τον τρόπο εκπαίδευσης και γενικώς αρκετές πληροφορίες γι αυτόν θα ήθελα πολύ να αποκτήσω έναν. Στο φόρουμ αυτό, διάβασα πως η ανατροφή ενός ζακο δεν είναι κάτι δύσκολο από έναν αρχάριο ωστόσο θα ήθελα της γνώμη σας περαιτέρω. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
 
Αθανασιε καλησπερα. καλως ηρθες στο φορουμ. ενα πολη ωραιο ερωτημα, και προσωπικα χαιρομαι για την σοβαροτητα προσεγκισης του θεματος. και εαν αναρωτιεσε πως εβγαλα τετοιο συμπερασμα, απλα πριν πραξης ρωτησες. τα ζακο προσωπικα τα θεωρω πολη ιδιαιτερα πουλια. Πριν σου πω την γνωμη μου οφειλω να ρωτησω δυο πραγματα για την ζωη σου. Ποσο χρονων εισαι, τι ελευθερο χρονο διαθετης, και τριτον το πουλι θα ζη μονο με εσενα η και ε μελη της οικογενειας σου. Ολα αυτα για να καταλαβω πως θα ζηση. Οπως σου ειπα ειναι ιδιαιτερα πουλια, και δεν θα σοου προτεινα κατι εν μεσω ενθουσιασμου. τα ξαναλεμε.
 
Φοβόμουν κιεγω για τον ενθουσιασμό που αναφέρεις όταν άρχισαν να μαρεσουν οι παπαγάλοι, και αυτός ήταν ο λόγος που δεν το πίεσα γιατί πίστευα ότι θα περάσει και το ζωντανό θα τυραννιέται. Τώρα, που ας πούμε μεγάλωσα, νιώθω έτοιμος για ένα σοβαρό κατοικίδιο περιλαμβανομένου όλες τις δυσκολίες του και τα στραβά του. Είμαι 18 σε λίγους μήνες γίνομαι 19. Μόλις πριν δυο μήνες τελείωσα το σχολείο και πλέον θα είμαι φοιτητής. Οι γονείς είναι σε άλλη πόλη όποτε το «βάρος» του παπαγάλου θα είναι όλο πάνω μου. Πιστεύεις με αυτά τα δεδομένα θα μπορέσω να παρέχω στον παπαγάλο αυτά που χρειάζεται;
 
θα σου πω πολλα πολλα μπραβο για την ωριμοτητα της σκεψης σου. στο θεμα μας τωρα. εχεις υποχρεωσεις μπροστα σου σοβαρες. Πανεπιστημιο, διαβασμα, στρατο. η γνωμη μου ειναι οτι δεν πληρης ακομα τις προυποθεσης για να δεσμευτης με εναν αφρικαν γκρευ. ειναι ενα πουλι που θα δεθη πολη μαζι σου. μα παρα πολη. Να στο πω με απλα λογια θα του λειπεις. και θα του λειπεις ποτε, στο στρατο. λοιπον οχι ακομα, εκτος θα σε βαλω στο τρυπακι τωρα εαν παρεις δυο. ζευγαρι καταλαβες. αυτη ειναι η γνωμη μου.
 
Σαν φοιτητής λογικά θα μείνεις σε πολυκατοικία. Το θέμα της φασαρίας το σκέφτηκες;

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!

Βασικα τα ζακο δεν εχουν πολλη φασαρια, δεν ειναι ας πουμε κοκατου. Εμενα με προβληματιζει οτι ως φοιτητης θα εχει αλλες ασχολιες, και μετα υπαρχει και ο στρατος.
 
Βασικα τα ζακο δεν εχουν πολλη φασαρια, δεν ειναι ας πουμε κοκατου. Εμενα με προβληματιζει οτι ως φοιτητης θα εχει αλλες ασχολιες, και μετα υπαρχει και ο στρατος.
Δηλαδή δεν βγάζουν κραυγές ποτέ; Γιατί και 2 κραυγές το πρωί και 2 το βράδυ είναι αρκετές για να ξεσηκώσουν ολόκληρη την πολυκατοικία. Εκτός κι αν η φωνή τους δεν είναι δυνατή.
 
κραυγουλες (συγκεκριμενα η δικια μου καθε πρωι θα τραγουδησει, με τις πρωτες ηλιαχτιδες, αλλα δεν ειναι αυτο που λεμε οτι θα ξεσηκωσει την γειτονια, εαν την πειραξεις η την πιεσεις για κατι που δε θελει, εκει ειναι σαν να σφαζουν ανθρωπο. Αλλα γενικα και απο εμπειρια και απο καπου που ειχα διαβασει, τα ζακο δεν θεωρουνται στα πολυ φασαριοζικα πτηνα.
 
Θα συμφωνήσω ότι ένας παπαγάλος δεν είναι ιδανικό κατοικίδιο για φοιτητή. Στη θέση σου θα το καθυστερούσα μερικά χρόνια μέχρι τουλάχιστον να τελειώσεις και με το στρατό.
 
Είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα αποκτήσεις φιλε μ :)
Αλλά μέχρι να γίνει αυτο κανε αυτο που ξεκίνησες ήδη :). Γνώρισε το ειδος πρώτα. Όπως πολύ σωστά σου είπε ο Εκτωρας κ ο tasios ερχονται ομορφες αλλαγές στη ζωή σ, ξενύχτια, παρέες, βόλτες, διαβάσματα, σπαστες ώρες στα αμφιθέατρα, εξεταστικες, ομαδικά ξενύχτια, ερωτες, ταξιδια, πρώτη δουλειά. Όλα αυτά θα σ καταναλώνουν όλο σχεδόν το 24ωρο κ, πρέπει να τα ζήσεις όσο γίνεται πιο «ξένοιαστα». Θα σε δυσκολέψει ένα τέτοιο ζωντανό δυστυχως ☹
Μετά έρχεται κ ο στρατός (βέβαια υπάρχει κ το Ι5 :) ) κ θα είναι ενήλικο πλέον το πουλακι κ ζευγαρωμενο μαζί σου ☹. Πρέπει να περιμένεις φιλε μ. Είναι το ιδανικό κ για τους 2 σας. Καλημερα
 
Πάρε 2 παπαγαλάκια να έχεις και να φροντίζεις όσο θα είσαι φοιτητής. Δεν λέω 1 γιατί και αυτό θα θέλει παρέα και θα λείπεις από αρκετές ώρες έως και μέρες.
Μέχρι να τελειώσεις τις σπουδές θα καταλάβεις από μόνος σου εάν μπορείς να "παντρευτείς" έναν Άφρικαν.
 
Back
Top