Αναπαραγωγή Εζησε μονο μια εβδομαδα

Εγγραφή
9 Μαϊ 2008
Μηνύματα
161
Πόλη
Άγιοι Ανάργυροι
Μετα απο 2 ατυχες γεννες,ξεκουρασα το ζευγαρι για 10 περιπου μερες.Αφου λοιπον αρχισε να πυρωνει η θυληκια εβγαλα το χωρισμα, εβαλα υλικα(φωλια κλπ.)και ολα πηγαν καλα. Εκανε 4 αυγα απο τα οποια τα 3 ειχαν πουλια. Οταν αρχισαν να βγενουν τα πουλια τα νεα δεν ηταν καλα. Τα 2 πρωτα μικρα εζησαν για μια μερα και το τριτο εζησε για μια εβδομαδα. Ειχα απογοητευτει απο τον θανατο των 2 μικρων, αλλα αφου το τριτο εδειχνε να τα καταφερνει,(ετρωγε, μεγαλωνε)χαιρομουν τουλαχιστον γι"αυτο.Χωρις λογο το βρηκα νεκρο ☹Τι δεν πηγε καλα;Ειχαν ησυχια, τροφη, δροσια. Μετα απ"αυτο τα χωρισα βεβαια για να ξεκουραστει η καναρα, αλλα μετα απο λιγες μερες ξαναπυρωσε και υστερα απο τα καλεσματα του ζευγαριου τα ξαναεβαλα μαζι. Το ξερω οτι ισως δεν κανει να ζευγαρωσουν για τεταρτη φορα, αλλα μονο οταν τα εβαλα μαζι ηρεμησαν. Ειδη ξαναεφτιαξαν φωλια.
 
Λυπαμαι πολυ για τα καναρινακια σου! Με το καλο να ερθουν τα επομενα και ελπιζω να μην εχουν την ιδια τυχη με τα πρωτα.
 
Για πές μας τα εξής:
η κανάρα είναι πρωτάρα;
τι ράτσα είναι;
Είχες και τον αρσενικό μαζί με τα μικρά;
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Ανδρέα λυπάμαι πολύ για τα μικράκια κι ελπίζω όλα να πάνε κατ' ευχήν στην επόμενη γέννα της κανάρας σου!
 
Ηταν μαλλον πρωταρα. Οταν την πηρα, μου ειπαν οτι ειναι 1 χρονου. Δεν εχω κοιταξει το δαχτυλιδι. Ειναι μονζα"ι"κ. Ο αρσενικος ηταν μαζι με τα μικρα.
 
Δε γνωρίζω καθόλου τα του ζευγαρώματος κλπ. Όμως υπάρχουν πολύ ενημερωμένα μέλη στο φόρουμ, με μεράκι και αγάπη για τα καναρίνια και τα ζωάκια γενικότερα, που θα σου δώσουν χρήσιμες συμβουλές και θα σε κατατοπίσουν.
 
Απλά πράγματα φίλε μου, η κάναρα σου δεν ταΐζει γιατί είναι πρωτάρα. Μην αγχώνεσαι δεν είναι κάτι ανησυχητικό. Φταίει το γεγονός ότι το αίμα της προέρχεται από αγριοπούλια(αν θυμάμαι καλά από τον σπίνο της βενεζουέλας). Το κόλπο είναι να ξέρεις για άλλη φορά, να αντικαθιστάς τα αυγά με πλαστικά και να τα βάζεις μία μέρα μετά από τη γέννηση του μπλε. Αν θες τη γνώμη μου κράτησε την και του χρόνου θα δεις πολύ μεγάλη διαφορά στα ζευγαρώματά σου. Έχω και εγώ άσπρα κόκκινα μοσαϊκά.
Φιλικά
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Πρεπει να παρω κατι για να τοποθετησω τα αυγα; Δεν καταλαβαινουν την διαφορα;Επειδη εχω δει οτι τα γυριζουν, δεν θα νοιωθουν οτι αυτο που εχουν ειναι αψυχο;Εχω διαβασει και σε αλλους που ελεγαν για πλαστικα αυγα αλλα δεν εχω ρωτησει λεπτομερειες γιατι νομιζω οτι δεν ειναι ωραιο να επαιμβενω.Βεβαια θα μου πεις οτι αν ειναι για καλο, καλυτερα να εκανα κατι.
 
Νίκο στο 1ο post γράφει ο φίλος ότι το μικρό έτρωγε! Η μακρινή συγγένεια με τον κόκκινο σπίνο της Βενεζουέλας που κολάει😕 Υπάρχει και η πιθανότητα της μυκοπλάσμωσης. Είναι ασθένεια την οποία μπορεί να την μεταφέρουν οι γονείς και να την μεταδώσουν στους νεοσσούς χωρίς να την εμφανίσουν οι ίδιοι ποτέ. Το μεγαλύτερο διάστημα που αντέχει ένας νεοσσός με μυκοπλάσμωση είναι 7 ημέρες. Ο μόνος τρόπος για να διακρίνουμε την ασθένεια στους νεοσσούς είναι από ένα μαύρο στίγμα που παρουσιάζουν στην κοιλιά. Πρόσεξες μήπως κάτι τέτοιο; Στην επόμενη γέννα κοίταξέ τα για να είσαι σίγουρος. Αν δεν τάιζε η θηλυκιά το τελευταίο μικρό δεν θα επιβίωνε για μια εβδομάδα.
 
συμφωνω με τον βασιλη κα ιεπισης παιζει και το προβλημα της τριχομοναδας που δεν "αφηνει" τις θηλυθκες να ταισουν σωστα κα ιμε επιμελεια
 
Μια γενικότερη αναφορά στο πρόβλημα υπάρχει εδώ.
Γιατί πεθαίνουν οι νεοσσοί
Η αλήθεια είναι οτι πολλές φορές οι κανάρες που γίνονται
μάννες για πρώτη φορά,έχουν μια ιδιόρυθμη συμπεριφορά.
Χρειάζεται επιμονή στην παρατήρηση για να εντοπίσει κανείς
τα "χούγια" τους.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι είναι κάποιος κανόνας
που μας οδηγεί στο συμπέρασμα οτι για όλα φταίει το νεαρόν της ηλικίας.
Στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι, έχω δει πρωτάρες
που "κεντάνε". Πουλιά με μεγάλο αναπαραγωγικό ένστικτο
που μπορούν να παραμερήσουν οποιοδήποτε δύχρονο και τρίχρονο θηλυκό.
-Κάτι άλλο στο οποίο γίνεται μια παρεξήγηση, είναι η αλλαγή των αυγών
με πλαστικά και την επαναφορά τους στο
τέταρτο αυγό(οχι μια μέρα μετά το σιέλ).Αυτό απλώς δίνει την
δυνατότητα στους νεοσσούς να διεκδικήσουν επι ίσοις όροις
το δικαίωμα στην επιβίωση. Δεν εξασφαλίζει την επιβίωσή τους
απο όποιες άλλες "αναποδιές" συμβούν κατα την διάρκεια
της ανάπτηξής τους.
Και βέβαια κανένα ρόλο στα καναρίνια, δεν μπορεί να πέζει πλέον, η καταγωγή
απο συγκεκριμένα αγριοπούλια. Εξ άλλου ΟΛΑ τα καναρίνια προέρχονται
απο τον ΑΓΡΙΟ πρόγονό τους.
 
Πιστεύω οτι πρέπει να βγάλεις τον αρσενικό αφού γεννήσει αυτή τα αυγά.
 
Εάν ήταν δικό μου το πουλί θα μπορούσα να πω με σιγουριά ελπίζω τι φταίει.
Εγώ καταγράφω και μεταδίδω την εμπειρία απλά. Κοιτάζοντας λοιπόν τα βιβλία μου, δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση και οι δύο φετινές μου κανάρες άσπρες κόκκινες, πέρυσι που ήταν η πρώτη τους αναπαραγωγή χρονιά έχω καταγράψει ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με το φίλο μας με την διαφορά ότι εγώ έχασα όλα τα μικρά την πρώτη ημέρα. Απλά καθόταν και τα κοίταγαν, την δεύτερη μέρα που το ανακάλυψα ήταν όλα τα μικρά νεκρά. Αυτό απλά μετέφερα στο συνάδελφο που ρώτησε. Δεν έχω καταγράψει ποτέ τέτοια συμπεριφορά σε κοινά καναρίνια. Φέτος και οι δύο ίδιες κανάρες ταϊζουν ακατάπαυστα και έχω βγάλει ήδη 20 καναρίνια. Τώρα όσον αφορά γιατί έχασε το τρίτο καναρινάκι (με μόνη πληροφόρηση τη δροσιά και τροφή και μεγάλωνε κανονικά) λυπάμαι αλλά εγώ μπορώ να υποθέσω πολλά πράγματα και σαφέστατα μπορεί να κάνω λάθος!
Νίκος Νιανιόπουλος
ΑΛ 114
 
Back
Top