Αναπαραγωγή Ειναι έτοιμα τα καναρίνια μου για ζευγάρωμα;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης Mike4773
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Καλησπέρα σε όλους!!
Καταρχήν να πω ότι μόλις ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα καναρινια , οπότε δεν έχω την παραμικρή εμπειρία.
Έβαλα το ζευγάρι μου μαζί τοποθετώντας νήμα και φωλια .
Τα πουλιά απλώς έπαιζαν με το νήμα οπότε θεωρώ ότι δεν είναι ακόμα έτοιμα .
Τα χωρίζω πάλι η τα αφήνω μαζί στην ζευγαρωστρα ?? Το ζευγάρι δεν μαλώνει καθόλου.και φαίνεται να συμβιώνουν αρμονικά.
Η μονη αλλαγή είναι ότι ο αρσενικός σταμάτησε εντελώς να κελαηδάει. Είναι φυσιολογικό?
Ύστερα από ποσες ημέρες βάζω παλι νήμα??
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Η μονη αλλαγή είναι ότι ο αρσενικός σταμάτησε εντελώς να κελαηδάει. Είναι φυσιολογικό?
Ναι, εντελώς φυσιολογικό. Τα αρσενικά κελαηδούν ώστε να έλξουν τα θηλυκά κι επιπρόσθετα για να δηλώσουν την υπεροχή τους και την περιοχή τους σε ανταγωνιστικά αρσενικά.
Ύστερα από ποσες ημέρες βάζω παλι νήμα??
Δοκίμασε σε λίγες ημέρες. Π.χ. σε 3-4 ημέρες. Δοκίμασε βάζοντας τη φωλιά και την τσόχα και προσθέτοντας μικρή ποσότητα νήματος για να κόψεις κίνηση. Να δεις δλδ αν το θηλυκό παίρνει τα νήματα και τα στρώνει στη φωλιά.
Διάβασε το παρακάτω άρθρο και ό,τι απορία έχεις μας το λες και σου απανττούμε.
Πες μας επίσης....
  • σε τι χώρο ζουν τα πουλιά (αν πρόκειται για εσωτερικό χώρο, περιέγραψέ μας τη διάρκεια του φωτός)
  • έχουν κάνει διατροφική προετοιμασία τα πουλιά;
  • έχουν κόκκαλο σουπιάς μέσα στο κλουβί μόνιμα;

Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
Τα πουλιά τα έχω μέσα , βεβαίως με διατροφική προετοιμασία και καλή τροφη ( prestige premium ) , σουπιοκοκκαλο κτλ ...
Θα δοκιμάσω πάλι σε λίγες ημέρες.
Εύχομαι υγεία σε όλους!!

• Like
Αντιδράσεις: MARY58
Καλημέρα και χρόνια πολλά!!
Τα πουλιά τα έχω μέσα , βεβαίως με διατροφική προετοιμασία και καλή τροφη ( prestige premium ) , σουπιοκοκκαλο κτλ ...
Θα δοκιμάσω πάλι σε λίγες ημέρες.
Εύχομαι υγεία σε όλους!!
Για πόσες ώρες την ημέρα είναι ξύπνια;

• Like
Ακόμα και να σου λυθούν οι απορίες που έχεις,θα δημιουργηθούν νέες και μετά άλλες και άλλες και αυτό δεν θα 'χει τελειωμό.
Η καλύτερη λύση είναι ν' απευθυνθείς σε pet shops ή βιβλιοπωλεία και να αναζητήσεις βιβλία για την φροντίδα και εκτροφή των καναρινιών. Δεν θα χρειαστεί να ξαναρωτήσεις κανέναν!

• Like
Έχω διαβάσει και έχω δει πάρα πολλά συμβουλευτικα άρθρα από βιβλία και το youtube .
Ωστόσο, , η γνώμη των ανθρώπων που αποκτάται εμπειρικά νομίζω είναι η καλύτερη.
Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν τα διάφορα communities ?????

Έχω διαβάσει και έχω δει πάρα πολλά συμβουλευτικα άρθρα από βιβλία και το youtube .
Ωστόσο, , η γνώμη των ανθρώπων που αποκτάται εμπειρικά νομίζω είναι η καλύτερη.
Για αυτό άλλωστε δεν υπάρχουν τα διάφορα communities ?????
Το άρθρο που σου επισύναψε ο @ianos είναι πολύ κατατοπιστικό. Εκεί αναφέρει ότι οι ώρες της ημέρας πρέπει να είναι από 12 έως 14 ώρες. Κ αν η εκτροφή είναι εσωτερική με τεχνητό φως, οι ώρες της ημέρας δεν πρέπει να υπερβαίνουν τις 14 ώρες για να μην προκληθεί πτερόροια.
Διάβασε το άρθρο κ αν έχεις απορίες τα μέλη θα σου απαντήσουν. Με το καλό να μεγαλώσει η οικογένεια. 😊 Στην θέση σου επειδή είσαι νέος στον υπέροχο κόσμο των καναρινιών, θα διάβαζα τον πλήρη οδηγό που είναι πολύ χρήσιμος (εγώ τουλάχιστον ξαναγυρίζω αρκετές φορές). Μέσα αναφέρεται κ η αναπαραγωγή άρα δεν είναι εκτός θέματος! 🤭

Τελευταία επεξεργασία:
Back