Γενικά Ειναι ανατολικη ροζελα ή τιποτε αλλο;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LEOPAS
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LEOPAS

PB Member
Εγγραφή
22 Ιουν 2008
Μηνύματα
251
Πόλη
Αθήνα
γεια σας, κυτο το θεμα ειναι σημαντικο. Ολοι ξερουμε τις ανατολικες ροζελες. Στο site ομως του εκτροφεα Κυριακου Αργυρου ειδα οτι αυτος ο παπαγαλος που εχω δεν ειναι αν.ροζελα αλλα ενα ειδος που λεγεται : golden mantled. Ειναι αληθεια;

να μια φωτογραφια, ολόιδια η Καρλα μου ειναι.
σας ευχαριστω για ολα οσα εχετε κανει για μενα.
 

Συνημμένα

  • Golden-Mantled.webp
    Golden-Mantled.webp
    7,1 KB · Προβολές: 163
Δηλαδη ειναι το ιδιο πραγμα; ( σε ευχαριστω για την απαντηση )
 
H golden mantled εχω την εντυπωση πως ειναι υποειδος της eastern rosella. Και οι δυο ονομαζονται Platycercus eximius αλλα η golden mantled ονομαζεται Platycercus eximius cecilae.

Το πουλι στη φωτογραφια που εβαλες δεν ειναι τετοιο. Εχω την εντυπωση πως προκειται για Crimson rosella. Αν και με προβληματισαν τα λευκα μαγουλα τα οποια θα επρεπε να ειναι γαλαζια ως μπλε. Ισως να ειναι ελαφρως γαλαζια και να μην φαινονται καλα στη φωτογραφια.
 
καταρχην γεια Φοιβο και ευχαριστω για την απαντηση σου, εχω μια τετοια ροζελα.

ειναι ασπρα τα μαγουλα.φιλικα, το πουλι στη φωτο ειναι αυτο το γκολντεν...
γιατι το ειδα στην σελιδα του εκτροφεα Κυριακου Αργυρου, ελεγε το ειδος αυτο, κλικαρα πανω του και μου εβγαλε τη φωτο του. Δεν πιστευω πως ειναι Crimson ροζελα, το λεω αυτο επειδη εχω δει τετοια και δεν εχει καμια σχεση, μπορει να σου φανηκε - δεσ'το και μονος σου!

ωχ κοιτα. τωρα πηγα στο γκουγκλ, πληκτρολογησα αυτο το ονομα της φωτο και μου εβγαλε φωτο αν.ροζελα. Μαλλον ειναι ιδιες.

1. Αυτην την λενε sammie και ελεγε στο google : sammie - golden mantled


2. Δες το και εσυ στο google. Να και μια crimson rosella. Δες τα χρωματα
 

Συνημμένα

  • samie.webp
    samie.webp
    9,2 KB · Προβολές: 115
  • RosellaCrimson-lamingt-f.webp
    RosellaCrimson-lamingt-f.webp
    21,2 KB · Προβολές: 116
Λεωνιδα ειχα κι εγω ροζελα για αρκετα χρονια. :) Μπορεις να τη δεις σε ενα απο τα αλμπουμ μου στο προφιλ μου.

Το πουλι στην πρωτη φωτο απο αυτες που εβαλες στο τελευταιο μηνυμα σου ειναι eastern rosella, κατα τη γνωμη μου παντα. Golden mantled εγω βρηκα πως ειναι αυτο που δειχνει η πρωτη φωτο που βαζω. Η ονομασια της στα αγγλικα σημαινει με χρυσο μανδυα. Δες ποσο εξαπλωμενο ειναι το κιτρινο-χρυσο χρωμα πανω της.

Στη δευτερη φωτο ειναι eastern rosella. Παρατηρησε τη διαφορα στο χρωμα χαμηλα στην κοιλια της οτι ειναι πιο πρασινο οπως και το περιγραμμα των φτερων στην πλατη της και συγκρινε το με αυτο στην πρωτη φωτο.

Επισης το πουλι που εβαλες στη φωτο του πρωτου σου μηνυματος δεν εχει καμια σχεση με την Sammie.
 

Συνημμένα

  • 11111.webp
    11111.webp
    14,1 KB · Προβολές: 82
  • pip2.webp
    pip2.webp
    10,6 KB · Προβολές: 108
οσο για το ονομα βαλε το ποντικι σου πανω στην εικονα χωρις να πατησεις, θα δεις το ονομα samie .
 
λεωνιδα η δικια μου ροζελα ειναι ακριβως η ιδια μπορεις να την εδω https://community.petbirds.gr/threads/Η-ροζέλα-μου-ο-Χάρης.11593/ την πηρα με ειπαν οτι ειναι eastern rosella και αρσενικο οπως επισης δες και εδω που την αναφερει ως κοκκινη www.kelsopark.com.au . καθως και εδω που εχει αναλυτικα την μεταλαξη της και αρκετα ενδιαφερον θα ελεγα severe, Birdlady's Babes Presents beautiful severe macaw parrots. Την τριτη ερχεται και η γυναικα που σαν χρωματισμοι φερνει στα κανονικα συνιθησμενα της eastern
 
Back
Top