Ασθένειες Ειναι αραγε ασθενεια;

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης panagos
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

panagos

PB New Member
Πόλη
Αθήνα
εχω 2 καναρες που μετα απο το κλωσημα τις κοιταξα να δω ποσο αδυνατισαν απο την αναπαραγωγη γενικοτερα.
διαπιστωσα κατι σαν χαλαρωση στο δερμα σε σχεση με το σωμα
την επομενη μερα ξανακοιταξα και το δερμα ειχε αποκολυθει απο το σωμα σαν να ειχε καει με σχετικα λιγα υγρα αναμεσα σωματος και δερματος (οπως ειναι το εγκαυμα σε ανθρωπινο δερμα)
μετα απο τρεις μερες τα υγρα φυγανε και τα πουλια αρχισαν να ειναι ακεφα με αποτελεσμα μεσα στην εβδομαδα να ειναι αρκετα αδυνατα και φουσκωμενα σε μονιμη βαση, να κοιμουνται αρκετα αλλα να τρωνε σχετικα καλα.
πηγα τα πουλια σε 2 κτηνιατρους οι οποιοι μου ειπαν οτι δεν ξερουν καν τι ειναι αυτο που εχουν τα πουλια
τα περιτωματα ειναι φυσιολογικα δεν εχουν ακροαστικα και η κοιλια τους ειναι κανονικα χωρις εμφανη τα εντερα και το συκωτι.
εχει τυχει σε κανεναν αλλον κατι παρομοιο

δυστηχως δεν μπορω να βαλω καλυτερη φωτο αυτη τη στιγμη

Συνημμένα

• panagos.webp
    panagos.webp
    8,9 KB · Προβολές: 171
Πλάκα μου κάνεις πατάω και βγαίνουν οι δικές μου φωτογραφίες.:24:
Καποιο λάθος εχει γίνει.
σιγουρο ειναι μονο οτι για πλακα δεν εχω διαθεση!
αλλα ασχετα απ αυτο δεν μπορω να κανω κατι
εγω παταω και βλεπω και υπεθεσα οτι θα μπορουν και οι αλλοι

Φίλε μου κάποιο λαθάκι έκανες στην καταχώρηση των φωτογραφιών. Και σε εμένα βγαίνουν οι δικές μου φωτο

μου γραφει οτι προβαλεται δημοσια
δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει;

Την είδα εντάξει. Πες μου κάτι επειδή δεν είναι και τόσο καλή η φώτο, φαίνεται η καρίνα του πουλιού και εάν έχει μαύρο σημάδη;

Φίλε Παναγο δεν ήθελα να σε θίξω. Συγνώμη αν φάνηκε ετσι.
δεν τιθεται τετοιο θεμα δεν θιγομαι τοσο ευκολα απλα αν σηκωνεσαι στις 03.30 και γυρνας στις 14.00 απο τη δουλεια με το σκεπτικο να την πεσεις για υπνο και δεν σε περνει ο υπνος γιατι σκεφτεσαι τα πουλακια (κι ειναι κατι που δεν ειχα κανει, αν επρεπε να δωσω κατι και ψαχνεσαι) τοτε μονο ορεξη για πλακα δεν εχεις

Την είδα εντάξει. Πες μου κάτι επειδή δεν είναι και τόσο καλή η φώτο, φαίνεται η καρίνα του πουλιού και εάν έχει μαύρο σημάδη;
δεν εχει κανενα σημαδι οχι μονο στην καρινα αλλα και γενικοτερα, οπως και το δερμα εχει παρει ενα εκρου χρωμα(και ευχομαι οχι του νεκρου)
παιζει να ειναι απλα μια αβιταμινωση η κατι τετοιο(βεβαια απο την πρωτη στιγμη τους εδωσα αυγο σαν πιο μαλακη τροφη, μηλο και πολυβιταμινες στο νερο)παντα υπαρχει μια ταιστρα με αυγοτροφη ετοιμη.
τι να πω εχω σηκωσει τα χερια ψηλα

Μπορώ να καταλάβω την αγωνία σου και το αίσθημα
αυτό του "δεν μπορώ να κάνω τίποτα και απλώς παρακολουθώ".
Είναι ότι χειρότερο για όλους μας.
- Εκείνο που σκέπτομαι είναι οτι, πουλί που δεν έχει αναπνευστικό,
δεν έχει άσχημες κοτσιλιές, διάρροια, πρίξημο, μαύρο συκώτι κλπ. δεν υπάρχει κάποιος λόγοςγια να είναι φουσκομένο.
Συμβαίνει μόνον όταν δεν διατρέφεται κανονικά ή δεν μπορεί να πιεί νερό.
-Αν ήμουν στην θέση σου θα άλλαζα την τροφή (καινούργια τελείως)
και θα έδινα δυό φορές την ημέρα εμφιαλομένο νερό. Για να μου φύγει
απο το μυαλό και αυτή η υποψία.
-Η φωτό δίνει την εντύπωση οτι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερα παχύ
πουλάκι, που έχασε απότομα όλο το υποδόρειο λίπος.

Φίλε πανάγο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής πόσο καλή κλωσού ήταν; Τι θέλω να πω. Σηκώνονταν τακτικά;δεν σηκώνονταν καθόλου;

Μπορώ να καταλάβω την αγωνία σου και το αίσθημα
αυτό του "δεν μπορώ να κάνω τίποτα και απλώς παρακολουθώ".
Είναι ότι χειρότερο για όλους μας.
- Εκείνο που σκέπτομαι είναι οτι, πουλί που δεν έχει αναπνευστικό,
δεν έχει άσχημες κοτσιλιές, διάρροια, πρίξημο, μαύρο συκώτι κλπ. δεν υπάρχει κάποιος λόγοςγια να είναι φουσκομένο.
Συμβαίνει μόνον όταν δεν διατρέφεται κανονικά ή δεν μπορεί να πιεί νερό.
-Αν ήμουν στην θέση σου θα άλλαζα την τροφή (καινούργια τελείως)
και θα έδινα δυό φορές την ημέρα εμφιαλομένο νερό. Για να μου φύγει
απο το μυαλό και αυτή η υποψία.
-Η φωτό δίνει την εντύπωση οτι πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερα παχύ
πουλάκι, που έχασε απότομα όλο το υποδόρειο λίπος.

Μακη το εκανα κι αυτο απο τις πρωτες μερες αλλα τιποτα!
το παραξενο ειναι οτι τρωει (αργα και σταθερα μικρες ποσοτητες αλλα τρωει) και νερο πινει
το πουλι ιδιαιτερα το ενα κρατιεται με νυχια και με δοντια στη ζωη και δεν το βαζει κατω και αυτο ειναι που με κανει να ειμαι αισιοδοξος

Φίλε πανάγο κατά την περίοδο της αναπαραγωγής πόσο καλή κλωσού ήταν; Τι θέλω να πω. Σηκώνονταν τακτικά;δεν σηκώνονταν καθόλου;
Ισιδορε πολυ καλη κλωσσα θα μπορουσα να πω οτι ηταν γιατι εκανε, εθαψε τα πεντε αυγα και εβγαλε 5 πουλακια(βεβαια τα πουλακια της τα πηρα και τα μοιρασα σε αλλες μαναδες τα οποια ειναι μια χαρα ολα τους) σπανια ομως σηκωνοταν απο τη φωλια της οπως και η αλλη
πες μου να χαρω οτι ειναι απ αυτο και απλα θελει το χρονο της για να παρει τα πανω της

• Like
Αντιδράσεις: lee
Τα πουλακια για πιο λογο τα πηρες δεν τα ταιζε και κατι ακομα ποσες γεννες εχει κανει συνολικα

Τα πουλακια για πιο λογο τα πηρες δεν τα ταιζε και κατι ακομα ποσες γεννες εχει κανει συνολικα

πρωτη γεννα εκανε και τα πουλακια τα πηρα διοτι την ειδα σε αυτη την κατασταση και εκρινα οτι δεν μπορει να τα μεγαλωσει

• Like
Αντιδράσεις: lee
Back