Γενικά Ειναι αρσενικο ή θηλυκο αυτο το καναρινι;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης dourios
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

dourios

Banned
Εγγραφή
5 Ιαν 2014
Μηνύματα
243
σαν νεος με τα καναρινια δεν μπορω να ξεχωρισω αν ειναι αρσενικο ή θηλυκο θα μπορουσε καποιος να μου πει;

uploadfromtaptalk1391437432760.webp
 
Νομίζω για να φανεί αν έχει αυτό το "ψευτοπέος" που έχουν τα αρσενικά πρέπει να είναι πυρωμένο... Αλλά για αρσενικό μου κάνει εμένα(αρχάρια βέβαια κι γω, οπότε δε ξέρω με σιγουριά), αλλά απύρωτο..
malekaifemale.jpg

Διάβασε και αυτό: Το καναρίνι μου είναι αρσενικό ή θηλυκό;

Πόσο μηνών/χρονών είναι; Κελαιδάει καθόλου;
 
10 μηνων πρεπει να ειναι το πουλι... Δεν μπορω να καταλαβω αν κελαιδαει ή οχι γιατι οταν κοιταω το επιπλο με τα μαλινουα, εχω σε κλουβια το καθενα χωριστα σταματαν να τραγουδαν και τα αρσενικα και δεν ξερω ποιο κελαιδαει απο ολα...
 
Επειδή έχει το φουντάκι δεν φαίνεται καλά αλλά για αρσενικό μοιάζει, όπως βλέπεις το θηλυκό δεν είναι μόνο λιγότερο εμφανές, έχει και σχισμή. Εσύ μπορείς να το δεις καλύτερα.
 
το φουντακι εγινε εντονοτερο οταν το εβρεξα... Δηλαδη να περιμενω να πυρωσει για να καταλαβω...
 
το μαλινουα που εχω στο κατω ραφι απο αυτο δεν σταματαει να κελαιδαει ολο το πρωι αυτον δεν εχει τυχει να τον ακουσω και δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι για να φτιαξω τα ζευγαρια μου.
 
δηλαδη να περιμενω να πυρωσει για να καταλαβω...

Ναι! Θα το καταλάβεις το "ψευτοπέος" (αν έχει) όταν πυρώσει... Όταν δεν είναι περίοδος αναπαραγωγής πρέπει να είσαι έμπειρος για να καταλάβεις..
Διάβασες το λινκ που σου έστειλα; Μοιάζει και με πυρωμένο θηλυκό βέβαια... Να σου πω την αλήθεια εγώ μπορώ να τα ξεχωρίζω μόνο όταν είναι πυρωμένα... Οπότε ας περιμένουμε τους πιο έμπειρους να σου απαντήσουν.. Μη σε μπερδεύω χειρότερα.. :)
 
Επειδή η φώτο δεν βοηθάει βάλτο κάθετα στον φακό άλλη μια γιατί δεν μπορώ να καταλάβω από ποια γωνία είναι τραβηγμένη η φώτο. Θηλυκό πρέπει να είναι απυρωτο.
Άλλη μια όπως σου ΠΑ θα βοηθάγε
 
αφου το λες οτι ειναι θηλυκο απυρωτο θα το παρω και εγω για θηλυκο απυρωτο 😛
 
Νίκο εμένα μου φαίνεται για αρσενικό αλλά,όπως είπαν και τα παιδιά θα καταλάβεις καλύτερα όταν πυρώσει. Πάντως μη δίνεις και τόση βάση στο κελάηδισμα γιατί και τα θηλυκά κελαηδάνε, και εγώ δεν το ήξερα. Το δικόμου το πήρα για αρσενικό και κελαηδάει αλλά τελικά είναι κοριτσάκι:)
 
Τα θηλυκά δεν κελαιδανε ακριβώς, σαλιαρίζουν μόνο.
Κελαηδάνε κανονικότατα. Όπως υπάρχουν και αρσενικά που μπορεί να μην κελαηδάνε. Πέρα από το δικό μου θηλυκό που κελαηδάει έχουν και άλλα παιδιά εδώ στην παρέα μας κάποια θηλυκά που κελαηδάνε. Και δεν είναι κάτι το αξιοπερίεργο τελικά, όπως νόμιζα και εγώ. Αν ψάξεις στο διαδύκτιο θα βρείς και βιντεάκια
 
Μωρέ είχα και έχω μια αλλά σαλιαρισμα είναι δεν είναι όπως τα βροντοφώνα αρσενικά που έχουν περάσει πτεροροια, είναι λόγω κάποιων ορμονών.
Αρσενικά που κελαιδανε εγώ δεν θα ήθελα, το κελάηδισμα είναι δείκτης Υγείας. Τώρα άλλο να μην έχει δυνατό κελάηδισμα η να μην λέει τόσο συχνά από το καθόλου.
 
Και μένα οι θηλυκές μου σαλιαρίζουν.. Κάπου είχα διαβάσει ότι αρχίζουν να σαλιαρίζουν όταν θέλουν να βατευτούν! Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει αλλά εμένα σαλιάριζαν τον ιούλιο που τα είχα χώρια απο τα αρσενικά 😛
 
Γιατί όχι; και στη φύση υπάρχουν πιθανότητες ένας οργανισμός να έχει ορμονικές διαταραχές! 😛 Εγώ είχα αρσενικό να βατεύει θηλυκιά και να ταίζει αρσενικό! 😛 Μάλλον ήταν by...
Αλλά ξεφύγαμε νομίζωωω..
 
Εχω αρσενικο που κλωσσαει φωλιες, εχω και φωτο. Οταν ομως λεμε γκει το παρεξηγουμε πουλια με ορμονικεες διαταραχές υπαρχουν οχι ομως με την ενοια να πηγαινουν με του ιδιου φυλλου θα ειναι συνεπεστατα και στα καθηκοντα τους και τα παντα απλα ισως καποιες φορες να μπερδευονται να το πω. Οπως γενιουνται ανθρωποι με ποσοστα διαφορετικων ορμονων ετσι ισως ειναι και στα πουλια αλλα σε λογικα πλαισια μια που μπορουν να αναπαραχθουν και να ταισουν απλα ισως δεν ειναι οι καλυτεροι γεννητορες.
Θα πουν σιγουρα οι εμπειροι εγω ισως λεω και βλακειες.

Αρσενικο κλωσσαει ολο το βραδυ την φωλια της θηλυκιας του.
 

Συνημμένα

  • dsc0213pi.webp
    dsc0213pi.webp
    31,2 KB · Προβολές: 100
Back
Top