Γενικά Ειναι ευαισθητα στις ασθένειες τα κοκκινα καναρινια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης redbird
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

redbird

PB Member
Εγγραφή
25 Μαρ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα. Πριν απο 3 χρονια ειχα ενα κοκκινο καναρινακι.Απο το πετ σοπ που το ειχα παρει νοεμβρη μηνα μου ειπαν οτι μεχρι το μαη να μην το βγαλω καθολου εξω, οπως και εκανα. Την δευτερη βδομαδα που ηταν εξω σταματησε να κελαηδαει. Ρωτησαμε στο πετ και μας ειπε οτι αλλαζει φτερωμα. Τελικα το προβλημα του λεγοταν ασθμα. Το καταλαβαμε ενα μηνα μετα. Η ταλαιπωρια κρατησε 3 χρονια. Μετα το θανατο του πουλιου εμαθα οτι τα κοκκινα ειναι πολυ ευαισθητα και αρρωστενουν ευκολα.Αληθεια η...
 
Εκτιμώ πως σαου είπαν ψέμματα διότι εγώ έχω δύο ζευγάρια - το ένα το πήρα πέρυσι και το άλλο εφέτος - αλλά χαίρουν υγείας και μάλιστα είναι και πολύ καρπερά ζευγάρια. Για το άσθμα υπάρχουν πολλοί λόγοι που προσβάλλουν τα πουλιά και εδώ μέσα θα βρεις όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις σχετικά.
 
Η αλήθεια είναι οτι μια κακή χρήση των χρωστικών, που ταίζονται
τα καναρίνια χρώματος, μπορεί να τους δημιουργήσει κάποια
ιδιαίτερα προβλήματα στο συκώτι.Αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο
(υπερβολική δόση καταξανθίνης)
είναι ευαίσθητα τόσο, όσο όλα τα υπόλοιπα καναρίνια.
 
Οποτε η δεν ξερει τη δουλεια του η βαριοταν να μου βρει κοκκινι καναρινακι που του ζητησα. Ευχαριστω!
 
εδω να συμπληρωσω και κατι ακομα συνηθως αυτα τα πουλια στα pet ερχονται απο το εξωτερικο βελγιο ολλανδια και αλλου οι εκει εκτροφης εχουν τα πουλια σε εσωτερικα δωματια ολο το χρονο αυτο εχει σαν αποτελεσμα οταν τα παρουμε εμεις στο χωρο μας[εξωτερικο] να γινονται πολυ ευαισθητα στο λεγομενο ασθμα επισης τους χορηγουνται και αρκετα τονοτηκα αλλα και φαρμακα που μονο κακο τους κανουν θα εχετε παρατηρησει σε τετοια πουλια τον πρωτο καιρο κελαιδανε ασταματητα και κινουντε ζωηρα επειτα απο λιγο καιρο αρχιζουν διαφορα προβληματα λιγοτερο κελαιδησμα αναπνευστικα προβληματα κτλ συνηθως η διαρκεια ζωης τους ειναι πολυ λιγοτερη απο το φυσιολογικο
 
θα πω κατι περιπου ασχετο με το θεμα εγω εχω ακουσει οτι τα ασπρα καναρινια ειναι αδυναμα στην αναπαραγωγικη περιοδο αυτο ισχυει; Για τα κοκκινα δεν εχω ακουσει κατι οτι ειναι αδυναμα ισα ισα αυτο το κοκκινο που εχω εγω ειναι πολυ καλο το εχω 5 μηνες και δεν εχει παθει τιποτα μεχρι στιγμης.
 
σκοπευω να ζευγαρωσω τον δικο μου που ειναι ασπρος. Οποτε θα μαθω και θα σου πω
 
θα πω κατι περιπου ασχετο με το θεμα εγω εχω ακουσει οτι τα ασπρα καναρινια ειναι αδυναμα στην αναπαραγωγικη περιοδο αυτο ισχυει; Για τα κοκκινα δεν εχω ακουσει κατι οτι ειναι αδυναμα ισα ισα αυτο το κοκκινο που εχω εγω ειναι πολυ καλο το εχω 5 μηνες και δεν εχει παθει τιποτα μεχρι στιγμης.
Άρη με βεβαιότητα σου λέω πως όχι. Ένας από τους πιο αναπαραγωγικούς αρσενικούς που έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μου ήταν λευκό κυρίαρχο (δυστυχώς θύμα του teflon πριν αρκετά χρόνια). Το μόνο που ισχύει διαφορετικό στα λευκά καναρίνια αφορά τα υπολειπόμενα στο ότι δεν έχουν την ικανότητα να παράγουν βιταμίνη Α οπότε είναι απαραίτητη κατά διαστήματα η χορήγηση της από εμάς (με μια πολυβιταμίνη για παράδειγμα). Από αυτό το γεγονός ίσως να έχει δημιουργηθεί κάποια φήμη ότι είναι ευπαθή και να την άκουσες εσύ.
 
Back
Top