Γενικά Ειναι ευκολη η αναπαραγωγη των μπατζυ;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Billy
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Billy

PB Member
Εγγραφή
14 Απρ 2008
Μηνύματα
363
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γεια σας παιδια... Ειναι ευκολη η παραγωγη των μπατζυ; Τι πιθανοτητεσ υπαρχουν να κανουν μικρα; Ποια ειναι τα βασικα στοιχεια που χρειαζονται γ να πραγματοποιηθει;
 
Γεια σου Billy...

εγω ξεκινησα με 2 μπατζι τα οποια γνωριστηκαν περισυ τον Αυγουστο... ηλικιακα δεν ξερω ποσο ειναι μιας και ουτε ο pet-shop δεν ηξερε και ηταν δωρο...

γενικα δεν ηξερα πολλα πραγματα απο αναπαραγωγη αλλα ολοι μου ελεγαν "βαλτους μια φωλια, και τα υπολοιπα θα τα βρουν μονα τους"

ετσι και εγινε με αποτελεσμα τον Μαιο να εχω 7 αυγα απο τα οποια βγηκαν και τα 7 ! σε γενικες γραμμες ειχαν την ησυχια τους μιας και τα πρωινα λειπω απο το σπιτι... Το απογευμα που γυρνουσα επαιζα μαζι τους οσο μπορουσα...

τωρα προς μεγαλη εκπληξη η θηλυκια εκανε αλλα 9 ! αυγα και εχουν ηδη βγει 3 μπομπιρες απολαμβανοντας την ζεστασια της μανας τους...

γενικα παρτο στο χαλαρο και αν ειναι να αναπαραχθουν να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σε ρωτησουν !
 
γενικα παρτο στο χαλαρο και αν ειναι να αναπαραχθουν να εισαι σιγουρος οτι δεν θα σε ρωτησουν !


Κι όμως, απο εμάς εξαρτάται το αν θα αναπαραχθούν. Αν δεν είναι κατάλληλες οι καιρικές συνθήκες, ή όταν το σώμα των πουλιών δεν είναι έτοιμο για τη διαδικασία της αναπαραγωγής, πολύ απλά δεν βάζουμε φωλιά. Η φωλιά δεν είναι ένα απαραίτητο αξεσουάρ του κλουβιού, όπως π.χ. η ποτίστρα. Τη βάζουμε μόνο όταν θέλουμε εμείς να βγάλουμε μικρά. Βέβαια τα μπάτζι έχουν μονίμως όρεξη για τρέλες. Όμως ακόμα και αν κάνουν αυγά σε περιοδο που δεν πρέπει το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τα πετάξουμε.
Π.χ. τώρα δεν είναι κατάλληλη περίοδος για αναπαραγωγή, λόγω ζέστης, και γι' αυτό δεν προτείνεται να βάζουμε φωλιές. Αυτό μπορεί να γίνει απο Σεπτέμβρη και αφού προετοιμάσουμε με σωστή διατροφή το σώμα των πουλιών.
Pean, δεδομένου οτι η θηλυκιά σου έκανε τόσα πολλά αυγά σίγουρα χρειάζεται συμπλήρωμα βιταμινών, και οπωσδήποτε τουλάχιστον αυγό, γιατί θα σου αρρωστήσει.
 
να κανω μια αφελης ερωτηση ποια ειναι ειναι η καταληλη προετιμασια για αναπαραγωγη ολο το αναφερετε μεσα στο φορουμ σε σχετικες ερωτησεις μελων αλλα παρατηρω οτι κανενας δεν γραφει ποια ειναι αυτη
 
για τα μπατζι.. Αν και απο τους 6-8 μηνες μπορουν πρακτικα να γεννισουν.. Καλο ειναι να βαζουμε φωλια μετα το πρωτο χρονο, δεν πρεπει να βαζουμε πουλια κατω του ετους για ζευγαρωμα...
 
ποια ειναι ειναι η καταληλη προετιμασια για αναπαραγωγη

Πριν βάλουμε τα πουλάκια να ζευγαρώσουν θα πρέπει να τα προετοιμάσουμε διατροφικά. Θα πρέπει να τους δίνουμε φρούτα, λαχανικά, αυγό, που και που να βάζουμε κάποια πολυβιταμίνη στο νερό τους και να τους έχουμε κάποια πηγή ασβεστίου (σουπιοκόκαλο, mineral block, ακόμα και το τσόφλι του αυγού κλπ).

Βέβαια, για μια επιτυχημένη αναπαραγωγική περίοδο δεν παίζει ρόλο μόνο η καλή και σωστή διατροφική προετοιμασία, αλλά παίζει ρόλο και η ηλικία των πουλιών, η εποχή, η φυσική τους κατάσταση και οι συνθήκες περιβάλλοντος.
 
Ορισμένα Να και Don'ts των Budgerigar εκτροφής


Now the Budgerigar breeding season is on us once again it is an opportune time to list some do's and don'ts which may assist in getting more eggs and, in particular, more chicks from the eggs which are laid.
Τώρα Budgerigar την αναπαραγωγική περίοδο είναι για εμάς μια ακόμη φορά ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κάποια λίστα και don'ts που μπορεί να βοηθήσει στην συμμετοχή περισσότερων των αυγών και, ιδίως, οι νεοσσοί περισσότερο από τα αυγά τα οποία έχουν αναγνωριστεί.
Budgerigars, as kept by fanciers, produce far fewer chicks for the number of eggs laid than any other bird kept for exhibition and recent work undertaken at the University of Liverpool, sponsored by the Lancashire and Cheshire Budgerigar Society has attempted to shed some light on this.
Budgerigars, που τηρούν οι fanciers, παράγουν πολύ λιγότερες νεοσσούς για τον αριθμό των αυγών που από κάθε άλλο πουλί που εκτρέφονται για την έκθεση και τις πρόσφατες εργασίες που πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, που χρηματοδοτείται από το Lancashire και Cheshire Budgerigar κοινωνία έχει επιχειρήσει να ρίξει λίγο φως σε αυτό το.
This article sets out some of the points which have emerged from this research together with a few results from other peoples' work.
Το άρθρο αυτό θέτει ορισμένα από τα σημεία που έχουν προκύψει από αυτή την έρευνα, μαζί με μερικούς άλλους λαούς από τα αποτελέσματα των εργασιών.

Do's
Να του


  1. Use clean nest boxes, preferably washed out and disinfected at the end of the previous breeding season.
    Χρησιμοποιήστε καθαρές θέσεις φωλιά, κατά προτίμηση, να πλένονται και να απολυμαίνονται κατά το τέλος της προηγούμενης περιόδου αναπαραγωγής. Dirty boxes can carry germs which can live for years and these germs can infect eggs and chicks with disastrous results.
    Dirty κιβώτια μπορούν να μεταφέρουν μικρόβια που μπορεί να ζήσει εδώ και χρόνια και αυτά τα μικρόβια μπορούν να μολύνουν τα αυγά και οι νεοσσοί με καταστροφικά αποτελέσματα. Preferably use cardboard nest boxes which can be disposed of after use.
    Κατά προτίμηση χρήση φωλιά κουτιά από χαρτόνι που μπορούν να απορρίπτονται μετά τη χρήση.
  2. The effect of using a clean nest box is nullified if the box, concave and bedding are allowed to become soiled.
    Η επίδραση της χρησιμοποιώντας ένα καθαρό φωλιά εξουδετερώνονται εάν είναι το πλαίσιο, κοίλο και στρωμνής επιτρέπεται να γίνει λερωμένα. Dirty bedding should be replaced as required, once the full round has been laid most hens will not be too disturbed by this.
    Dirty κρεβάτι θα πρέπει να αντικατασταθεί, όπως απαιτείται, από τη στιγμή που η πλήρης γύρος έχει πιο κότες που δεν θα είναι πολύ διαταραχθεί από αυτό. If no bedding is used the concave should be washed regularly, particularly once the chicks start hatching otherwise dirt which accumulates on it can cause illness and death.
    Εάν δεν κρεβάτι χρησιμοποιείται το κοίλο θα πρέπει να πλένονται τακτικά, ιδιαίτερα μετά την έναρξη των νεοσσών επώαση άλλως βρωμιά που συσσωρεύεται πάνω του μπορεί να προκαλέσει ασθένειες και θάνατο. The box should be thoroughly washed and disinfected between rounds if there is gap between the chicks leaving the nest and the beginning of the next round.
    Το κιβώτιο θα πρέπει να πλένονται και να απολυμαίνονται επιμελώς μεταξύ γύρους εάν υπάρχει κενό μεταξύ των νεοσσών που εξέρχονται από την φωλιά και την αρχή του επόμενου γύρου. If sawdust or shavings are used, these should be exposed to the air for a few days before being put in the nestbox.
    Αν πριονίδι ή ροκανίδια χρησιμοποιούνται, αυτά θα πρέπει να εκτίθενται στον αέρα για μερικές ημέρες πριν να τεθούν στην nestbox.
  3. If, in spite of the fancier's best efforts, some eggs become soiled, attempts should be made to clean them, otherwise germs can get into the eggs from this dirt.
    Αν, παρά τις προσπάθειες των καλύτερων εκτρέφων ζώα, ορισμένα αυγά γίνει λερωμένα, θα πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για τον καθαρισμό τους, διαφορετικά τα μικρόβια μπορούν να έρθουν σε αυγά από αυτό το χώμα. Eggs can be cleaned by putting in water at 40 to 42C (the temperature is critical, use a thermometer) then gently wash them with a sponge while using disposable plastic gloves to hold them.
    Τα αυγά μπορεί να καθαρίζονται από τη θέση σε νερό 40 έως 42C (η θερμοκρασία είναι κρίσιμη, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο), στη συνέχεια ξεπλύνετε απαλά με ένα σφουγγάρι ενώ χρησιμοποιούνται πλαστικά γάντια μίας χρήσης για τη διεξαγωγή τους.
  4. Having got the hygiene of the breeding environment right what should be done about the prospective parents?
    Αφού έχεις την υγιεινή της αναπαραγωγής περιβάλλον δικαίωμα αυτό θα πρέπει να γίνει σχετικά με το μελλοντικό τους γονείς; Make sure that the birds are in breeding condition, there is little point in pairing birds not in the peak of condition.
    Βεβαιωθείτε ότι τα πτηνά βρίσκονται σε κατάσταση αναπαραγωγής, υπάρχει νόημα συνδυασμός πτηνά δεν βρίσκονται στην κορυφή της κατάσταση. This is not as easy as it sounds in that one can usually tell if the hens are fit, more difficulty can be experienced with the cocks. Well-fed healthy cocks are only fertile for approximately 6 months each year for a few weeks at a time.
    Αυτό δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται σε ότι συνήθως μπορεί κανείς να πει αν οι όρνιθες είναι κατάλληλα, μεγαλύτερη δυσκολία μπορεί να προκύψει σε σχέση με τις στρόφιγγες. Καλοαναθρεμμένος υγιή στρόφιγγες είναι γόνιμα μόνο για περίπου 6 μήνες κάθε χρόνο για μερικές εβδομάδες σε ένα χρόνο. Telling when these fertile periods are is not easy even with the experienced eye.
    Λέγοντας αυτά, όταν είναι γόνιμες περιόδους δεν είναι εύκολο, ακόμη και με το έμπειρο μάτι. If required, cocks can be checked by a veterinary surgeon to see if they are in one of their fertile periods.
    Εάν απαιτείται, κρουνοί μπορούν να ελέγχονται από κτηνίατρο για να διαπιστωθεί αν είναι σε μία από τις εύφορες περιόδους.
  5. Both cocks and hens should, if at all buff, have the large body contour feathers cut off, as during mating these feathers can slide over the vent and stop proper pairing.
    Αμφότερες οι στρόφιγγες και οι όρνιθες πρέπει, εάν είναι κιτρινωπός, έχουν το μεγάλο σώμα περιγράμματος φτερά διακόπτει, κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, όπως αυτά τα φτερά μπορεί παρακάμπτω ο εξαερισμός και να σταματήσει η ορθή συνδυασμός. The feathers should not be plucked because this is painful and they will also re-grow over the breeding period.
    Τα φτερά που δεν θα πρέπει να αποπτέρωση γιατί αυτό είναι οδυνηρό και θα αυξηθούν εκ νέου κατά την περίοδο αναπαραγωγής. There is no truth in the old wives' tale of the guide feathers which are supposed to assist the cock in locating the hen's vent.
    Δεν υπάρχει αλήθεια στην παλιά σύζυγοι "παραμύθι του οδηγού φτερών τα οποία θα βοηθήσουν το καβλί στον εντοπισμό των όρνιθα του εξαεριστήρα.
  6. Allow the parent birds as much exercise as possible which means using the biggest breeding cages that your bird room will allow.
    Αφήστε τα πτηνά όπως η μητρική ασκεί πολύ δυνατό μέσο που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα κλουβιά εκτροφής πτηνών δωματίου σας ότι θα επιτρέψει. Some recent work from the USA has demnonstrated that, all other things being equal, the more exercise the birds have, the greater will be the number of eggs which hatch. In the American paper, the author got the best results with birds he forced to fly by chasing them about - I'm not sure if I would recommend this however!
    Μερικές πρόσφατες εργασίες από τις ΗΠΑ έχει demnonstrated ότι, όλες οι άλλες παράμετροι είναι ίδιες, τόσο περισσότερο τα πτηνά έχουν άσκηση, τόσο μεγαλύτερη θα είναι ο αριθμός των αβγών που εκκολάπτονται. Στο αμερικανικό χαρτί, ο συγγραφέας έχεις τα καλύτερα αποτελέσματα με τα πτηνά που αναγκάζονται να πετούν με κυνηγούν τους περίπου - δεν είμαι σίγουρος αν αυτό θα συνιστούσα πάντως!
  7. Budgerigars are birds which form quite strong pair-bonds and if these are "ignored" or not broken, the number of eggs produced can be low.
    Budgerigars πτηνών τα οποία είναι αρκετά ισχυρή μορφή ζεύγος ομολόγων-και αν αυτά είναι "αγνοούνται" ή δεν αναλύονται, ο αριθμός των αυγών που παράγονται μπορεί να είναι χαμηλή. Ideally hens and cocks should be kept separate when not being used for breeding and preferably out of earshot as the pair-bond can be maintained by the birds' calls.
    Ορνίθων και ορνιθίων Ιδανικά θα πρέπει να διατηρούνται χωριστά όταν δεν χρησιμοποιείται για αναπαραγωγή και κατά προτίμηση από απόσταση ακοής, όπως το ζεύγος ομολόγων-μπορεί να διατηρηθεί από τα πτηνά "κλήσεις.
Provided that a balanced diet is fed - preferably a commercial one such as Trill, there is no need for many of the fancy diets fed.
Υπό την προϋπόθεση ότι μια ισορροπημένη διατροφή είναι τροφοδοτείται - κατά προτίμηση ένα εμπορικό όπως trill, δεν υπάρχει ανάγκη για πολλές από τις δίαιτες fancy τρέφονται.
If you want to make up your own food use a good quality mixed canary and millet with a protein supplement and a proprietary vitamin and mineral mix.
Αν θέλετε να κάνετε τη δική σας χρήση στα τρόφιμα καλής ποιότητας μικτή κεχρί και κεχρί με ένα συμπλήρωμα πρωτεΐνης και ένα ιδιόκτητο βιταμίνες και ανόργανες ουσίες αναμειγνύονται.
There can be problems in hard water areas, in as much as birds given this to drink can produce eggs with thick shells and sometimes chicks have difficulty hatching from these, so that bottled or boiled water is preferable during the breeding season.
Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σε σκληρό νερό περιοχές, στο βαθμό που τα πτηνά να δοθεί αυτό το ποτό μπορεί να παράγει αυγά με κέλυφος πάχους και, ενίοτε, οι νεοσσοί έχουν δυσκολία επώαση από αυτές, έτσι ώστε εμφιαλωμένο ή βρασμένο νερό είναι προτιμότερο κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.

Finally do keep records, not only of the number of chicks which hatch but also if a particular pair does not produce chicks or if failure to hatch is due to clear eggs or dead-in-shells.
Τέλος κάνουμε τηρούν μητρώα, δεν μόνο από τον αριθμό των νεοσσών που εκκολάπτονται αλλά και αν ένα συγκεκριμένο ζεύγος δεν παράγουν νεοσσούς ή αν είναι αποτυχία για την εκκόλαψη των αυγών λόγω σαφές ή νεκρών-σε-κελύφη.
This will help not only in identifying infertile birds but also indicate where problems may be so that if advice is sought (as it should be if the breeding season does not come up to expectations), these records will be available to help amend the situation.
Αυτό δεν θα βοηθήσει μόνο στον εντοπισμό των άγονων πτηνών, αλλά και τα σημεία από τα οποία τα προβλήματα μπορεί να είναι έτσι ώστε, εάν έχει ζητηθεί η συμβουλή (όπως θα έπρεπε να είναι, αν την αναπαραγωγική περίοδο δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες), αυτά τα αρχεία θα είναι διαθέσιμα για να βοηθηθεί η τροποποίηση της κατάστασης.

Don'ts
Don'ts



Many don'ts are the opposite of do's but there are a few specific things which should be avoided.
Πολλοί don'ts είναι το αντίθετο από το πράξει, αλλά υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που θα πρέπει να αποφεύγεται.
  1. Budgerigars will breed over a wide range of temperatures, in fact apart from the comfort of the fancier and to stop the water in the drinkers freezing, there is probably no need to provide heat in the winter.
    Budgerigars θα αναπαράγονται σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, στην πραγματικότητα, εκτός από την άνεση του εκτρέφων ζώα και να σταματήσει το νερό στην κατάψυξη πότες, μάλλον δεν υπάρχει ανάγκη για την παροχή θερμότητας το χειμώνα. What the birds will not tolerate is wide temperature fluctuations; birds kept in greenhouse type buildings which get very hot by day and very cold at night will not breed satisfactorily
    Τι τα πτηνά δεν θα ανεχθεί είναι ευρύ διακυμάνσεις θερμοκρασίας; Τα πτηνά που εκτρέφονται σε κτίρια τύπου θερμοκηπίου που καθίστανται εξαιρετικά θερμό από πολύ κρύα ημέρα και τη νύχτα δεν θα φυλή ικανοποιητικά
  2. Do not handle eggs.
    Μην χειρίζεται αυγά. Many fanciers handle eggs frequently and when asked why, few are able to give good reasons.
    Πολλοί fanciers χειρίζεται αυγά συχνά και όταν ρωτήθηκε γιατί, λίγες είναι σε θέση να δώσει καλούς λόγους. The main reason why they should not be handled is that germs, which all fanciers have on skin, however much it is washed, can get into the egg and cause dead-in-shell. If you feel you must handle the eggs or if you need to keep the nest box clean, use cheap disposable plastic gloves or the special egg handling forceps.
    Ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν θα πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι ότι τα μικρόβια, τα οποία έχουν όλα fanciers για το δέρμα, όσο και αν είναι να πλένονται, να λάβετε υπόψη το αυγό και να προκαλέσουν νεκροί-στο-shell. Αν νομίζετε ότι θα πρέπει να χειρίζονται τα αυγά ή αν ανάγκη να διατηρηθεί η φωλιά καθαρή, χρήση φθηνών τα πλαστικά γάντια ή την ειδική λαβίδα αυγών χειρισμό. To see if eggs are clear they can be examined in the nest with one of the torches produced for the purpose.
    Για να δούμε αν τα αυγά είναι σαφές ότι μπορούν να εξεταστούν στην φωλιά με έναν από τους δαυλούς που παράγονται για τον σκοπό αυτό.
  3. Fanciers often mark eggs (which also involves handling the eggs) to make sure that the eggs hatch when they are due.
    Fanciers συχνά σήμα τα αυγά (που περιλαμβάνει και το χειρισμό των αυγών) για να βεβαιωθείτε ότι η εκκόλαψη των αυγών, όταν αυτές οφείλονται. Personally, I believe that a note on the cage record card will do as well.
    Προσωπικά, πιστεύω ότι ένα σημείωμα σχετικά με την εγγραφή της κάρτας κλουβί θα κάνει επίσης. The problem with many markers is that their base is spirit which can get into the egg and may kill the developing chick.
    Το πρόβλημα με πολλούς δείκτες είναι ότι τη βάση τους είναι το πνεύμα που μπορεί να μπει στο ωάριο και μπορούν να σκοτώσουν την ανάπτυξη γκόμενα. If you feel you must mark eggs use soft pencils grade 2B or 3B, which does as well and poses no hazard to the chicks.
    Αν νομίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαλακό σήμα αυγά μολύβια βαθμού 2Β ή 3Β, η οποία όπως καλά και δεν ενέχουν κινδύνους για το νεοσσών.
  4. Handling and marking eggs does disturb some hens which may lead to chilling of eggs, and if done frequently can lead to eggs drying out which can result in chicks dying or not being able to hatch, or the hatching of weak chicks.
    Ο χειρισμός και η σήμανση των αυγών έχει διαταράξει κάποιες κότες που μπορεί να οδηγήσει σε ψύξη των αυγών και, εάν γίνει συχνά μπορεί να οδηγήσει σε ξήρανση των αυγών που μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα οι νεοσσοί να πεθαίνουν ή να μην είναι σε θέση να καταπακτή, ή την εκκόλαψη των νεοσσών αδύναμη.
  5. Some fanciers like to increase the humidity in nest boxes but in most circumstances there is no need to do this.
    Ορισμένα fanciers όπως και για την αύξηση της υγρασίας στην φωλιά κουτιά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό. However if it is done, one should use moistened peat or sponges under the bedding or concave. The bedding itself should not be moistened (except possibly just before the eggs hatch) as it can stop eggs hatching by stopping or slowing the evaporation of water through the shell.
    Ωστόσο, αν αυτό γίνει, θα πρέπει να υγραίνεται χρήση της τύρφης ή σπόγγων υπό το κρεβάτι ή κοίλο. Το ίδιο το κρεβάτι δεν θα πρέπει να υγραίνεται (εκτός ίσως λίγο πριν από την εκκόλαψη των αυγών), καθώς μπορεί να σταματήσει με την παύση των αυγών εκκόλαψης ή επιβραδύνουν την εξάτμιση του νερού μέσω το περίβλημα. This has to take place as eggs have to lose a fixed amount of water during incubation, if too little or too much is lost, problems result.
    Αυτό πρέπει να γίνει όπως τα αυγά πρέπει να χάσει ένα σταθερό ποσό του νερού κατά τη διάρκεια της επώασης, εάν πολύ λίγο ή πολύ έχει χαθεί, τα προβλήματα που προκύπτουν.
Sticking to these do's and don'ts will not solve all the breeding difficulties with Budgerigars, but will help in many cases. Experience indicates that if they are followed breeding results generally improve.
Τηρούν αυτή την κάνει και don'ts δεν θα επιλύσει όλα τα προβλήματα αναπαραγωγής με Budgerigars, αλλά θα βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. Η πείρα δείχνει ότι, εάν ακολουθηθεί αναπαραγωγής αποτελέσματα γενικά βελτιωθεί.
The major difficulty they will not solve, is where abnormal eggs are laid, shell abnormalities at the microscopic level, not seen with the naked eye, are a problem awaiting a solution.
Η μεγαλύτερη δυσκολία που δεν θα λύσει, είναι όταν τα αυγά που ανώμαλη, κέλυφος ανωμαλίες στο μικροσκοπικό επίπεδο, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι, είναι ένα πρόβλημα εν αναμονή μιας λύσης.
It will also not improve the quality of the chicks, as this is largely genetically determined.
Είναι, επίσης, δεν θα βελτιωθεί η ποιότητα των νεοσσών, καθώς αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό καθορίζονται γενετικά.
Female Budgerigars have the potential to produce several hundred eggs during their lifetime and all of these can, potentially, produce chicks - if they all did, that would pose a problem of what to do with all the chicks.
Γυναίκα Budgerigars έχουν τη δυνατότητα να παράγει αρκετές εκατοντάδες αυγά στη διάρκεια της ζωής τους και όλα αυτά μπορούν, ενδεχομένως, την παραγωγή νεοσσών - αν όλα, ότι θα αποτελέσει πρόβλημα για το τι πρέπει να κάνουμε με όλους τους νεοσσούς.
We are a long way from this yet but a few limited steps in that direction would only be of advantage to the fancier.
Απέχουμε πολύ ακόμα από αυτό, αλλά μερικές περιορισμένες βήματα προς αυτή την κατεύθυνση θα ωφελούσε να το εκτρέφων ζώα.

- Αυτόματη συγχώνευση post στις 20:39 - Το προηγούμενο post δημιουργήθηκε στις 20:37 -

tryed my best
στα αγγλικα καλη στα ελλινικα😕!
ελπιζω να σας αρεσει
εκανα μεταφρασει με google
 
Back
Top