Φροντίδα Ειναι καλό για το lovebird μου το ότι είναι εκτος κλουβιού;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης GrJim
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

GrJim

PB New Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2008
Μηνύματα
62
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Γειά σας παιδιά! Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους!
Λοιπόν, έχω ενα Lovebird οπως σας είχα πει και πιο παλια. Έχω καταφέρει να το εξημερώσω έως ενα βαθμό. Δυστυχώς συνεχιζει να με τσιμπάει όταν παω να τον χαϊδέψω στην κοιλιτσα του(πίσω απο το κεφάλι του με αφήνει). Μια μέρα σκέφτηκα να το αφήσω στο γραφείο μου, με το σκεπτικό οτι θα είναι πιο κοντά μου και θα με συνηθίσει(περνάω πολλες ώρες στο γραφειο, διαβάζοντας). Και απο τότε τον έχω στο γραφείο, και την ημέρα και τη νύχτα.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω ειναι άμα ειναι καλό για τον Chibi(έτσι τον εχω ονομάσει😛) το οτί είναι εκτος κλουβιού. Ευχαριστώ.
 
Το κάθε πουλί έχει τον δικό του χαρακτήρα... Μπορεί να μη θέλει σ' αυτό το σημείο να τον χαϊδεύει κανείς. Μην τον πιέζεις, να πηγαίνεις με τον ρυθμό του. Ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο ακόμα για να εξοικειωθεί περισσότερο μαζί σου και να νιώσει πιο άνετα.
Το ότι τον έβαλες σε χώρο που περνάς τις πιο πολλές ώρες της ημέρας σου είναι καλό για να συνηθίσει την παρουσία σου και να εξοικειωθεί κι άλλο με εσένα.
Το ότι σε αφήνει να τον χαϊδέψεις είναι πολύ καλό σημάδι! Μπορείς να του δίνεις και διάφορες λιχουδιές με το χέρι σου για να τον δελεάζεις...

Ναι, του κάνουν καλό οι πτήσεις εκτός κλουβιού, αρκεί να έχεις απομακρύνει ο, τιδήποτε που μπορεί να το βλάψει και να έχεις κλείσει τα παράθυρα και τις κουρτίνες! 😉
 
Το να μενει μονιμως εκτος κλουβιου ακομη και οταν λειπεις δεν ειναι καλη ιδεα κατα τη γνωμη μου. Μπορει να συμβουν διαφορα και να τραυματιστει. Πιστευω πως σιγουρα το βραδυ και καποιες ωρες στη διαρκεια της ημερας που δεν μπορεις να τον επιβλεπεις οτι ειναι καλο να επιστρεφει στο κλουβι του. :)
 
Back
Top