Γενικά Ειναι κοινά καναρίνια ή Μαλινουά τα καναρίνια μου

ΜΑΚΗΣ Λ

PB New Member
Εγγραφή
7 Μαρ 2009
Μηνύματα
33
Πόλη
Ναύπλιο
Διαβάζοντας το site μου δημιουργηθηκε και εμένα η απορεια, ειναι τελικα μαλινουα τα καναρίνια μου ή ειναι κατι άλλο; Το τελευταίο ξέρω οτι δεν ειναι Μάλινουα αλλά τι είναι;
 

Συνημμένα

  • 1.webp
    1.webp
    52,7 KB · Προβολές: 788
  • 2.webp
    2.webp
    26,9 KB · Προβολές: 1.452
  • 3.webp
    3.webp
    51,7 KB · Προβολές: 521
  • 4.webp
    4.webp
    36 KB · Προβολές: 1.184
  • 5.webp
    5.webp
    49,2 KB · Προβολές: 457
Το τελευταιο ειναι Μωσαικο Κοκκινο Αχατης αρσενικο φυσικα.
Τωρα για τα αλλα πουλια δεν νομιζω να ειναι τοσο ευκολο σε καποιον μονο απο φωτογραφια να σου πει κατι τετοιο μιας και τα Μαλινουα ειναι καναρινια φωνης.
 
Θα έλεγα οτι πρόκειται για δυό λιποχρωμικά καναρίνια χρώματος. Ενα λευκό υποχωρητικό και ένα κίτρινο εντόνου πτερώματος.
 
για να καταλαβεις αν ειναι ενα καναρινι μαλινουα πρεπει να το ακουσεις να κελαηδαει πρεπει να εχεις υποψην σου οτι τα μαλινουα κελαηδανε πολλυ χαμιλοφωνα και συνιθως με κλειστο το στομα
 
Φίλε μου για να καταλάβεις αν είναι μαλινουά τα καναρίνια σου,θα το καταλάβεις μόνο από το κελαιδισμάτους ακούσε κάποια μαλινουά στο σαιτ και αν μοιάζει το κελάιδισμα τους θα καταλάβεις αν είναι. Επίσης συνήθως τα μαλινουά επείδή εκτρέφονται απο εκτροφείς γραμμένους σε συλλόγους φορούν δακτυλίδι και από εκεί μπορείς να καταλάβεις αν είναι η όχι μαλινουά.
Φιλικά Γιάννης



Είδα στις φωτό ότι έχουν δακτυλίδια στα πόδια τους.Αν γράψεις τα στοιχεία των δακτυλιδιών σίγουρα θα μάθεις τι καναρίνια έχεις.
 
Εχεις δικιο Γιάννη δεν το σκεφτικα απ'την αρχη.
Το κιτρινο εχει δαχτυλιδι 045-BACB07-044 ενω το
λευκό E003-091-135-BOF-06
 
Έχω την αίσθηση ότι τα λευκά malinois είναι υποχρεωτικά λευκά κυρίαρχα. Το λευκό καναρίνι της φωτογραφίας είναι λευκό υποχωρητικό, επομένως υποχρεωτικά δεν είναι malinois.
 
Έχω την αίσθηση ότι τα λευκά malinois είναι υποχρεωτικά λευκά κυρίαρχα. Το λευκό καναρίνι της φωτογραφίας είναι λευκό υποχωρητικό, επομένως υποχρεωτικά δεν είναι malinois.
Δεν εχουμε βρει ακομα εκεινες τις πληροφοριες που να κατηγοριοπουν το μαλινουα.Ακομα καλά καλα δε ξερουμε ξεκαθαρα πωςπροηλθαν αλλα και τι αποτελεσματα δινουν τα ζευγαρωματα με κιτρινο
 
Το στισημο του λευκου δε παραπεμπει σε μαλινουα.Βεβαια αν δεν ακουσεις το πουλι δε μπορεις να κρινεις. Το θετικο ειναι οτι εχει δακτυλιδι Βελγιου αν καποιος γνωριζεις τις κωδικοποιησεις των δακτυλιδιων ισως σε βοηθησει. Το κιτρινο δεν ειναι μαλινουα μαλλον κιτρινο λιπιχρωμικο τωρα αν ειναι χιονε ή εντονο ο Μακης θα σε βοηθησει. Το αλλο ειναι αχατης κοκκινο μωσαικου αν το λεω καλα
 
Εχεις δικιο Γιάννη δεν το σκεφτικα απ'την αρχη.
Το κιτρινο εχει δαχτυλιδι 045-BACB07-044 ενω το
λευκό E003-091-135-BOF-06

Το κίτρινο είναι
ΑΟΒ 07 που σημαίνει προέλευση Βελγίου
και γέννηση 2007
045Β-Ο44 κωδικοί που αναφέρονται εκτροφέα - σύλλογο και α/α πουλιού


Το λευκό είναι όπως το γράφεις
BOF 06 και είναι και αυτό Βελγικής προέλευσης
γεννημένο το 2006.
E = Διάμετρος δακτυλιδιού 2,9 m.m
003-091-135 κωδικοί που αναφέρονται εκτροφέα - σύλλογο και α/α πουλιού
 
Σημερα διαβασα και το δαχτυλιδι απο το τελευταιο αρσενικο. Εχει τον κωδικο FOI 08 WW02 109.
 
Δεν εχουμε βρει ακομα εκεινες τις πληροφοριες που να κατηγοριοπουν το μαλινουα.

Αυτό που εννοώ Θοδωρή είναι ότι το λευκό χρώμα είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό στα Malinois. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχει malinois φορέας του λευκού. Αυτός είναι ο λόγος που δεν ζευγαρώνουμε λευκά malinois, αλλά πάντοτε λευκό με κίτρινο.

Ακομα καλά καλα δε ξερουμε ξεκαθαρα πως προηλθαν

Αυτό είναι μια άλλη συζήτηση φίλε

αλλα και τι αποτελεσματα δινουν τα ζευγαρωματα με κιτρινο

Εδώ έχεις δίκιο και πρέπει να μας βοηθήσει κάποιος εμπειρότερος με τη συγκεκριμένη ράτσα. Έχω κάνει προφανώς κάποιο νοηματικό άλμα υποθέτοντας ότι ισχύει στα λευκά malinois ότι ισχύει και στα λευκά κυρίαρχα, όσον αφορά το φαινότυπο. Δεν μπορώ να γνωρίζω ωστόσο θετικά αν μπορεί να προκύψει από την διασταύρωση λευκού malinois με κίτρινο εντελώς λευκό πουλί (και όταν λέω εντελώς λευκό δεν εννοώ χωρίς στίγμα, αλλά χωρίς κίτρινα φτερά στις φτερούγες).
 
... Δεν μπορώ να γνωρίζω ωστόσο θετικά αν μπορεί να προκύψει από την διασταύρωση λευκού malinois με κίτρινο εντελώς λευκό πουλί (και όταν λέω εντελώς λευκό δεν εννοώ χωρίς στίγμα, αλλά χωρίς κίτρινα φτερά στις φτερούγες).

Αν ισχύει οτι το λευκό είναι κυρίαρχος παράγων στα Μαλινουά, δεν πρόκειται ΠΟΤΕ
ένα τέτοιο ζευγάρωμα να δώσει ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟ απόγονο.
 
Άριστα. Αν πάρουμε επομένως σαν δεδομένο ότι το λευκό χρώμα είναι κυρίαρχο στα Malinois, κάνοντας μια σύνθεση των απόψεων καταλήγουμε ότι από την διασταύρωση λευκού malinois με κίτρινο δεν μπορεί να προκύψει κατάλευκο πουλί. Επομένως το λευκό καναρινάκι της φωτογραφίας δεν είναι malinois.

(παραθέτω και μια τρίτη, έγκυρη κατά την άποψη μου, οπτική πάνω στο ζήτημα https://community.petbirds.gr/threads/Λευκα-μαλινουα.1111/?)
 
  • Like
Αντιδράσεις: mgerom
Back
Top