Φροντίδα Ειναι μικρο το κλουβι για κοκατιλ;

Άλκηστη

PB Member
Εγγραφή
21 Ιουν 2009
Μηνύματα
352
Πόλη
Αθήνα
πηγα στο πετ σοπ να παρω ενα κοκατιλ και πηρα ενα αρκετα ευρυχωρο κλουβι αλλα χωραει μονο μια σκαλιτσα (την οποια δεν την εχει αγκιξει) αν βαλω κι αλλο κρεμαστο παιχνιδι δεν θα μπορει να κουνηθει! αλλα του εχω και 2 παιχνιδια στο πατωμα
 
Πώς θεωρείται ευρυχωρο το κλουβί αν γεμισε ήδη με μια σκαλα και ενα παιχνιδάκι; Το διαστάσεις έχει το κλουβί;

Τα παιχνιδια στο πατωμα δεν είναι τοσο καλη ιδέα μιας και θα λερώνονται απο τις κενωσεις του πουλιού.
 
η σκαλιτσα ειναι 2 παλαμες το κλουβι σε υψος εινα καλο αλλα οι2 πλευρες ειναι μεγαλες και αλλες 2 ειναι οι 2φορες μικροτερες



οι διστασεις του κλουβιου ειναι 50x30x75
 
Τα 30 εκατοστά πλάτος(αν αντιλαμβάνομαι καλά) είναι λιγο στενά για το πουλί. Ομως τωρα η αγορά έγινε και μαλλον δεν υπαρχει η δυνατότητα αλλαγής...☹ Καλο θα ήταν να ρωτάμε πρίν την αγορά, γιατι τώρα οτι και να σου πουμε...☹

Φρόντισε να προσαρμόσεις με τετοιο τρόπο τις πατήθρες και τα παιχνίδια για να έχει αρκετό χωρο να κινείται και να μην σπάσει και ταλαιπωρήσει τα φτερά και την ουρά του.
 
τα φτερα το μπορει να τα ανοιξει τωρα για τα παιχνιδια αντε αλλο ενα να χωρεσει 3 παιχνιδια δεν ειναι καλα (1 κρεμαστο και 2 στο πατωμα αν χωρεσει αλλο 1 κρεμαστο καλα θα ειναι )
 
τα φτερα το μπορει να τα ανοιξει τωρα για τα παιχνιδια αντε αλλο ενα να χωρεσει 3 παιχνιδια δεν ειναι καλα (1 κρεμαστο και 2 στο πατωμα αν χωρεσει αλλο 1 κρεμαστο καλα θα ειναι )

... Πολύ σωστά σου ειπαι η Georgina οτι δεν παει να έχουμε παιχνίδια στο πάτωμα... 1 κρεμαστό κατά τη γνώμη μου ειναι λίγο... Το κλουβί ετσι πως το περιγράφεις μου φαινετε μικρο.

...ψάξε πληροφορίες εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Τι-κλουβιά-και-παιχνίδια-έχετε-στους-παπαγάλους-σας.14892/
 

Συνημμένα

  • user1309_pic4737.webp
    user1309_pic4737.webp
    15,5 KB · Προβολές: 222
Νομιζω πως είναι ενα καλό σε μέγεθος κλουβί, απλά χρειάζεται άλλη μια πατήθρα σε λιγο πιό ψηλό σημείο
 
μπορω να του βαλω αυτη μεχρι να παρω μια ξυλινη σαν αυτη που εχει;
 

Συνημμένα

  • Picture 84.webp
    Picture 84.webp
    20,4 KB · Προβολές: 117
Δεν ειμαι σίγουρη αν αυτη η πατήθρα θα αντέξει το βάρος του 😉
 
Φυσικά! Δοκίμασε το και αν δεις οτι λυγίζει απο το βάρος, αφαίρεσέ την! Προσωρινά όμως, ετσι;:)
 
Το κλουβί είναι αποδεκτό σε μέγεθος. Όμως θα συμφωνήσω οτι χρειάζεται περισσότερες πατήθρες. Προς το παρόν αυτή η μικρή που έχεις θα κάνει τη δουλειά της για λίγες μέρες, αλλά πρέπει να αγοράσεις κανονικές.
 
Να του παρεις ξυλινες πατηθρες. Θα κανει καλο στα ποδαρακια του,θα τα γυμναζει και θα ακονιζει και το ραμφος του! Πουλανε σε πετ σοπ.
 
Εγω σ συνιστω αμα εχεις κυπο η στη γειτονια σου, να κοψεις ξυλα και να του βαλεις, αντι για αγοραστες πατηθρες και λεφτα θα γλιτοσεις και θα νιωθει καλυτερα το πουλακι(καθως θα καθεται στο φισικο ξυλο):)



Φιλικα Πανος
 
Ξύλινες πατήθρες, δυστυχώς δεν υπάρχουν σε πολλά pet shop. Τουλάχιστον εγώ δεν βρήκα σε κανένα εδώ.
Υπάρχουν όμως στο Practiker-σε όσες πόλεις υπάρχει τέτοιο πολυκατάστημα-ξύλινες καβίλιες του ενός μέτρου και σε διάφορες διαμέτρους.
Αν πάλι δεν υπάρχει τέτοιο κατάστημα, τότε ίσως μπορείς να βρεις έναν πλάστη (το στρόγγυλο ξύλο που ανοίγουν τα φύλλα για τις πίτες), ή τουλάχιστον ένα ξύλινο σκουπόξυλο.
 
Back
Top