Φροντίδα Ειναι πιθανο να εκπαιδευτουν δυο μπατζι σε ενα κλουβι;

Εγγραφή
21 Ιουλ 2008
Μηνύματα
388
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα, δυο μπατζι σε ενα κλουβι ειναι πιθανον να εκπαιδευτουν η ειναι κατι πολυ δυσκολο οποτε να μην το κάνω;
 
Νικόλα, η γνώμη μου είναι πως αν διατηρούμε τα πουλιά σε ζευγάρι το επίπεδο δυσκολίας για να τα εξημερώσουμε είναι υψηλό. Φυσικά, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Απλά, μπορεί να πάρει πιο μεγάλο χρονικό διάστημα για να τα εκπαιδεύσουμε-εξημερώσουμε. :)
 
Πιστεύω Νικόλα πώς θα είνια αρκετα δύσκολο γιατι με το που θα στρεσσάρεται το ένα θα πέρνει η μπάλα και το άλλο..όλα γίνονται απλα η υπομονή τωρα εις διπλούν.. Εινια μια αρκετα ενδιαφερουσα όμως πρόκληση σκέψου το.. Αν με το καλο εξημερωθούν και τα δυο... Εινια ζευγάρι; Γιατι αν είνια τότε κάποιες φορές θα είσαι ένα κακο "σπυρι"... Θ θέλουν λίγο privacy... Όσο Σταυράκο για την εκπαιδευση σκέψου εσένα σε ένα μάθημα στο σχολειο...45 λεπτά και διαλείμμα.. Καλό είνια δηλαδη κανενα διωρακι τη μερα αλλα με κένα μη κουραστει το πουλί, αυτο για την εκπαίδευση..Αν τώρα μιλαμε για συντροφια, να ασχολεισαι, να του μιλας και τέτοια όσο περισσότερο τόσο το καλυτερο...
 
ΝΑι και αν είσαι και ΠΡΟΣΟΧΗ ακόμα καλυτερα για τι η ημιαναπαυση τα στρεσσάρει...Φυσικα και αστειεύομαι... Εσυ θα έχεις λιχουδιές πολλές καβαντζα για να δείς και με ποια ξετρελλαίνεται.. Ετσι ώστε να είνια πιο ευκολα τα πράγματα.. Μη του αρεσει δηλαδη καρπουζι κι εσυ πας με φυστικι να τον εξημερώσεις κατάλαβες; Αν ψάξεις στο φόρουμ θα βρείς πολλόυς τρόπους για να τα εξημερώσεις... Ο πιο διαδεδομένος είνια να βρίσκονται σε σημειο που περνας τον περισσότερο χρονο και να τους δινεις λιχουδιες αρχικα εξω απο τα κάγκελα και σιγα σιγα οταν δε θα σε φοβουνται και θα τρώνε άνετα απο το χέρι σου.. Να βαλεις το χέρι σου μεσα στο κλουβι και σε σημειο ετσι ωστε να τα αναγκάσεις να έρθουν αυτά σε εσενα και οχι να τους τα δώσεις στο στομα... αφου γίνει και αυτο σιγα σιγα ξεκίνα να τα χαιδευεισ στα ποδια και στη συνεχεια προς τα πανω μέχρι το κεφάλι..
 
ολο αυτο το διωρο θα εχει και διαλειμμα



αρα εγω θα το βαλω στο ιδιο μερος που ειμαι και εγω και θα κανω άλλα πραγματα και που και που τσακ τους δινω λιχουδια;
 
Σταυρο είσαι ωραιος! Ετσι ναι στα μουλοχτα ενα μπινελικι.. Ενα μεζεδακι.. Αλλα προσεχε στο "τσακ"...😀! Θα τα έχεις στο δωμάτιο σου και σε υψος χαμηλότερο απο το υψος των ματιών σου.. Η θέση παιζει ρόλο στη ιεραρχία.. Να δείξεις οτι είσαι ανωτερος κατα κάποιο τροπο και ετσι θα είνια λίγο πιο ευκολά τα πργματα στη εξημέρωση.. Πάντα και στη αγρια ζωη ο ανωτερος κάθεται σε ψηλότερο σημείο...
 
Δε ξέρω φίλε μου! Δε νομιζω να είναι και οτι καλύτερο πάντως.. Δοκίμασε με φρουτα, λαχανικα τετοια...
 
το ξερω οτι σου εχω σπασει τα νευρα αλλα θαλεις λιγο να ξαναπουμε την διαδικασια εκπαιδευσης και σου υποσχομαι δεν θα σου ρατησω τιποτα αλλο
 
Δε μου σπας τα νευρα.. Ισα ισα εριξα πολυ γέλιο... απλά το πόστ έχει διαφορετικο θέμα και βγαίνουμε εκτος...Ακου τι θα κάνεις μαζε ψε όλες τισ απορίες σου και ανοιξε ενα νεο θέμακαι εκει εμπειροτεροι θα σε κατατοπήσουν μην αγχώνεσαι..
 
εχω μια λιχουδια που την τρωει σε μια μερα απο κρακερ εκοψα ενα κοματι κανει ή οχι;

Τι κράκερ; Έχει αλάτι; Αν ναι, δεν είναι κι ότι καλύτερο. Γενικά να προτιμάς τροφές που δεν έχουν αλάτι και πολλή ζάχαρη.

για πες κανενα φρουτο

Υπάρχουν πολλά φρούτα που μπορείς να δώσεις, όπως και λαχανικά. Υπάρχουν βέβαια και τα απαγορευμένα. Όλα τα υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά επιτρέπονται, όπως καρότο, μαρούλι, μήλο, βερύκοκο, ροδάκινο, σταφύλι κλπ κλπ

δεν ξερω τιποτα για την εκπαιδευση και θελω βοηθεια!

Σταύρο έχεις ζευγαράκι; Αν ναι, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί το ένα έχει την αβάντα του άλλου κι έτσι δύσκολα θα τα προσεγγίσεις. Το ότι είναι δύο όμως δεν πάει να πει ότι δεν θα εξημερωθούν με τίποτα και ποτέ. Απλά, μπορεί να σου πάρει περισσότερο χρόνο, γι' αυτό μην απογοητευτείς αν δεν δεις σύντομα θετικά αποτελέσματα και σταματήσεις. Γενικά, η εξημέρωση απαιτεί χρόνο και θέλει υπομονή κι επιμονή.

Βάλε το κλουβάκι στο χώρο, όπου περνάς τον περισσότερο χρόνο σου (όχι στη κουζίνα) και προσπάθησε να ασχολείσαι αρκετά μαζί τους, να μην κάνεις γρήγορες κι απότομες κινήσεις, να τους μιλάς ήρεμα και να τους δίνεις τροφές με το χέρι σου, όπως σωστά προείπε ο Αλέξανδρος.

Η πρόοδος θα έρθει σιγά σιγά, μην πιέζεις και κουράζεις τα πουλιά... Πήγαινε με τον ρυθμό τους και θα δεις που όλα θα πάνε καλά.

Καλή επιτυχία!
 
Σταύρο, δεν είναι αναγκαίο να είσαι βιδωμένος σε αυτό το σημείο για δύο ώρες. Μπορείς να ασχολείσαι όσο εσύ θες, να φεύγεις μετά και να ξαναπηγαίνεις όταν έχεις χρόνο και διάθεση.
 
Back
Top