Γενικά Ειναι σωστα αυτα που μου ειπαν για κοκατιλ;

Μεσολογγι

PB Member
Εγγραφή
30 Οκτ 2008
Μηνύματα
108
Πόλη
Μεσολόγγι
Γεια στο φορουμ καταρχας. Ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με κοκατιλ. Πριν πηγα με ενα φιλο μου να παρει κοκατιλ μιας και ζηλεψε απο εμενα. Εδω υπαρχει μονο ενα πετ σοπ οποτε πηγαμε σε αυτο. Ειχε 3 κοκατιλ Ενα περλε το πηρε ενας αλλος φιλος μου ενα λευκο με κιτρινο που θα το παρω τη Δευτερα για να κανει παρεα με την Ιζαμπελα και ενα γκρι που πηρε αυτος ο φιλος μου. Περα απ οτι ειχε πολυ κοσμο και περιμεναμε 30 λεπτα ηταν μες τη βρωμα. Το νερο του blue fronted amazon ειχε μουχλα μεσα και το χαρτι απο κατω ειχε ν τ αλλαξει τουλαχιστον 2 εβδομαδες. Το ιδιο και στα αλλα ζωα. Οταν επιτελους εξυπηρετιθηκαμε ρωταει ο φιλος μου τι φυλλο ειναι το γκρι κοκατιλ που θα παρει και απανταει αρσενικο γιατι εχει κοκκινα μαγουλα. Στεκει αυτο που ειπε;Για να ξερω να μην λεω Ιζαμπελα το κοκατιλ μου. Μετα ρωτησε ο φιλος μου τη μπορει να του δινει να φαει και λεει μονο τους σπορους του και μηλο και οχι λαχανικα για να μην του κολλησουν στο εντερο και εχει διαροια. Ειναι σωστα αυτα που ειπε; ΑΑΑ και εχω αλλη μια απορια οταν χαιδευω το κοκατιλ μου πανω απο το κεφαλι στο λαιμο καθεται ακινητο και σκυβει. Γιατι;
 
αυτο με τα μαγουλα δεν ειναι σωστο, αυτο με τα φρουτα δεν ειναι σωστο... Αν το κοκατιλ σου ειναι ηρεμο να το χαϊδεψεις αλλα με αργες κιννησης!
 
Το οτι καθεται και σκυβει το κεφαλακι του ειναι ενδειξη οτι θελει τα χαδια σου. 😀 Ετσι εκανε και το δικο μου κοκατιλ και ετσι κανει και ο Φοιβος οταν θελει χαδια. :)

Αυτο με τα λαχανικα σαφως και δεν στεκει. Πρεπει να τρωνε φρεσκα φρουτα και λαχανικα καλα πλυμμενα καθε μερα. Εκτος απο αυτα που απαγορευονται οπως αβοκαντο, ωμα κρεμμυδια, καφε, κακαο, αλκοολ. Να αποφευγεις και τον μαιντανο καλυτερα.

Τα κοκκινα μαγουλα επισης δεν ειναι σημαδι μονο των αρσενικων. Τα πολυ εντονα κοκκινα μαγουλα ειναι, αλλα επειδη ειναι πολυ ευκολο να κανει καποιος λαθος αυτο δεν δινει απο μονο του απαντηση για το φυλο ενος κοκατιλ, ειναι ας το πουμε δευτερευον συμπληρωματικο γνωρισμα μετα τις γραμμες-στιγματα στα φτερα και την ουρα που εχουν τα θηλυκα. 😉
 
ααα, τι είναι αυτά που λές για το ''σοβαρό'' πετ-σοπ που επισκεφθηκες; Πως θα ψωνίζει ο Α ή ο Γ τροφές. Απ τη λαική; ο πετ-σοπας σου ειπε μπούρδες..
 
Πρωτον, αυτο με τα''μαγουλα'' ειναι λαθος! Ολα σχεδον τα κοκατιλ εχουν τετοια ''μαγουλα''. Και δεν ειναι καν μαγουλα, ειναι αυτια!
 
Ανεστη το κοκατιλ σου το ειχες παρει απο μωρο η σε μεγαλυτερη ηλικια; το δικο μου, που το πηρα μεγαλο, ενω ειναι πλεον εξημερωμενο και τρωει απο το χερι μου, δεν σκυβει ποτε να το χαιδεψω και γενικα βλεπει το δαχτυλο σαν μερος του step up. Αντε και στις καλες στιγμες ανεχεται να το χαιδεψω στην πλατη για λιγα δευτερολεπτα.
 
για αυτα που σου ειπε ο πετ-σοπας σε καλυψαν οι αλλοι φυλοι. εμενα το δυκο μου απο πολυ νωρις εσκυβε το κεφαλακι του για να το χαιδεψω η να του το ξησω μαλακα του αρεσει αφου με κυνηγαει μερικες φορες για να του το κανω.
 
τι ηλικια εχει το κοκατιλ που πηρε ο φιλος σου το γκρι; αν ειναι μεγαλητερο του ενος χρονου το αρσενικο εχει κιτρινο κεφαλι με κοκκινα μαγουλα και το θηλυκο παραμενει γκρι με μαγουλα, παντα μιλαμε στα φυσικα χρωματα οχι περλε ή λουτινου..

να μερικα δικα μου αρσενικα και θηλυκα...
 

Συνημμένα

  • 56858.webp
    56858.webp
    48,1 KB · Προβολές: 86
  • 58585.webp
    58585.webp
    40,4 KB · Προβολές: 68
  • ΦΞΦΤΓ.webp
    ΦΞΦΤΓ.webp
    46,4 KB · Προβολές: 81
  • Θ΄ΛΥ.webp
    Θ΄ΛΥ.webp
    58,6 KB · Προβολές: 71
Back
Top