Διατροφή Ειναι σωστος ο τροπος που δινω τα αυγα στα πουλια μου;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης maggie09
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

maggie09

PB Member
Εγγραφή
6 Απρ 2009
Μηνύματα
221
Πόλη
Εύβοια
τα αυγα που δινω στα πουλια μου τα κανω ετσι ειναι σοστω
βραζω αφινο κριονι και μετα τα βαζω στο μουλτι και τα κανο μιχ.
μαζι με το τσουθλι
βαζο στα πουλια αλλα τους περνο τα σπορια
ετσι μονο τρονε
αλλες φορες βαζω αυγο με καροτο
κανο σοστα η λαθος
😕
 
Σε γενικές γραμμές σωστά τα κάνεις, αλλά μην τους βγάζεις το βασικό μείγμα για να φάνε. Μπορείς αν θες πάνω στην αυγοτροφή που φτιάχνεις να ρίξεις λίγους σπόρους από το μείγμα τους για να τα δελεάσεις και να φάνε. Αν χρησιμοποιήσεις την αναζήτηση θα βρεις κάποιες πολύ καλές συνταγές για αυγοτροφή.
 
Το αυγό είναι άριστο για τα πουλιά. Φρόντισε μόνο να τα βράσεις καλά. αφού κρυώσουν, κόψε τα στη μέση και δώσε τα με το τσόφλι, τρελαίνονται γι αυτό! φυσικά, θα έχεις πλύνει τα αυγά με τρεχούμενο νερό βρύσης.
 
Αν διάβασα καλα.. Τρώνε και το τσόφλι; Εγώ το έβγαζα και τους το εβαζα μισό στην αυγοθήκη!
 
Aλέξανδρε, το τσόφλι του αυγού είναι μια καλή πηγή ασβεστιου για τα πουλιά. Για αυτο και θα παρατηρήσεις οτι πολλά θηλυκά με ελλειψη ασβεστίου κατα την αναπαραγωγή, τρώνε τα αυγά τους.

Το αυγό το δίνουμε σε όλα τα ειδη πουλιών, καναρίνια, εξωτικά, παπαγάλους, αλλα προσέχουμε ιδιαιτερα τωρα το καλοκαιρι να το αφαιρουμε μετα απο 2-3 ωρες γιατι αλλοιώνεται.:)

Οταν τα πουλιά δεν τρώνε το αυγό, το αλέθουμε στο multi μαζί με το τσόφλι, το ανακατευουμε με άλλα υλικά και το δίνουμε ως αυγοτροφή
 
τελικα μονο νιανια το τρονε
οτι και να εκανα ολοκληρο με τιποτα,
δεν πηραζει
 
Εάν έμαθαν τελικά να το τρώνε θα το φάνε έτσι και αλλιώς εγώ το κόβω στα 4 και τους βάζω ένα κομμάτι έτσι και όλο το τρώνε και δεν χαλάει με την ζέστη
 
Back
Top