Φροντίδα Ειναι σωστο να καθεται ο παπαγάλος στον ώμο ή όχι;

kyriakos giorgas

PB New Member
Εγγραφή
11 Απρ 2009
Μηνύματα
155
Πόλη
Αθήνα
Ειναι σωστο να καθεται στον ωμο;και ποσο; Ευχαριστω! Ναστε παντα καλα! ΚΓ:)
 
Ειναι σωστο να καθεται στον ωμο;και ποσο; Ευχαριστω! Ναστε παντα καλα! ΚΓ:)

Με το κάθισμα στον ώμο το πουλί έρχεται αυτομάτως σε μεγαλύτερο ύψος, με αποτέλεσμα, την κυριαρχεία του. Αρκετά είδη δεν επιτρέπεται ποτέ να ανέβουν στον ώμο, άλλα αφού συμπληρώσουν τα 2-3 έτη.
 
Δηλαδι θελεται να πητε, οτι αν συνηθιση να καθεται στων ωμο θα μας εξουσιαζη; Γιατι το λετε αυτο; Τι θα συμβη σε μας;η στο πουλι;δεν θα μας υπακουη μετα; Τα ερωτηματα δεν εχουν τελειωμο.. (εγω ακομα δεν εχω παρη Παπ. Γιατι δεν εχω μαθη ακομα αυτα που θελω.. Ποσοτικα και ποιοτικα!)απο εσας εδω στο petbirds μαθενω και ναστε παντα καλα! ΚΓ.:)
 
Κυριάκο αν έχουμε τον παπαγάλο σε υψηλή θέση τότε είναι σαν να είναι ψηλά στην ιεραρχία και συνεπώς δεν θα μας υπακούει και θα κάνει πράγματα με άσχημες επιπτώσεις για μας (δάγκωμα κ. Α.). Με το να τον έχουμε σε χαμηλότερο ύψος του κόβουμε λιγάκι τον "αέρα" και την κυριαρχία.
Αν πάρουμε από μωρό ένα παπαγάλο και τον μάθουμε έτσι και είναι όλα ok τότε θα μπορούμε να τον έχουμε στον ώμο (αν είναι εντάξει η συμπεριφορά του)... συνήθως οι εκπαιδευτές το επιτρέπουν αυτό όταν το πουλί φτάσει στα 2-3 χρόνια, όπως είπε και ο Γρηγόρης παραπάνω. 😉
 
Συμφωνω με την Αναστασια και πολυ καλα εκανες που το ρωτησες.. ειναι σοβαρο για τη συμπεριφορα του.
 
εμένα άρχισε να βγαίνει στον ώμο μου στις αρχές.. Αλλά άρχισε να τσιμπά τα μαλλιά.. Το αυτί ! Και έτσι δεν τον αφήνω! 🙂
 
:)ΟΚ! Το καταλαβα.. Τοπιασα το νοημα.. Δηλαδι μεχρι να μεγαλωση..4-5χρ νανε στο χεριμας μονο και μαλιστα κατω απο το βλεμαμας.. Να των κοιταμε αφυψηλου δηλαδι(αχ αυτη η κυριαρχια-εξουσια του.. Ανθρωπου..)ποτε στον ωμο λυπον! Ευχαριστω παιδια ναστε καλα.. Να τα λεμε..Βοηθηστεμε ποιο μεγαλοσωμο ΠΑΠ.. Να παρω;(εχω ερωτιση σχετικη στο forum παπαγαλοι):) ΚΓ.
 
Back
Top