Αναπαραγωγή Εκανα καλα που εβαλα αμμο στον πατο της φωλιας των budgie;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης zwitsas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

zwitsas

PB New Member
Εγγραφή
2 Απρ 2009
Μηνύματα
185
Πόλη
Λευκάδα
να ρωτησω κατι για τα δικα μου Budgie. στον πατο της φωλιασ εχω βαλει αμμο που βαζω και στον πατο σε ολη την επιφανια για οταν μου γεννησουν να μην ειναι βρωμικη και να το αλλαζω. Καλα εκανα Η δεν 8α μπουν στιν φωλια λογο αμμους;
 
Γιάννη μου δεν εκανες καλά! Τα μπατζι θελουν καθαρη την φωλια για να γεννησουν. Αν δεν εχουν κανει κατι ακομα, αδειασε την φωλιά απο την άμμο γιατι τα ιδια δεν μπορουν να την βγαλουν εξω κοκκο κόκκο. Η θηλυκια θα φροντισει για την καθαριοτητα της φωλιας και εσυ θα παρέμβεις μονο αν και οταν χρειαστει... Ειναι ακομα πολυ νωρις... Κατσε να κανουν αυγουλάκια να τα κλωσσησουν και να επωαστουν και θα ειμαστε σε επαφη να τα λεμε!
 
Εγω το ειδα και σε βιντεο εβαλαν πριονιδι στη φωλια των μπατζι και τα ειδα που το εβγαζαν.
 
Γιάννη μου δεν εκανες καλά! Τα μπατζι θελουν καθαρη την φωλια για να γεννησουν. Αν δεν εχουν κανει κατι ακομα, αδειασε την φωλιά απο την άμμο γιατι τα ιδια δεν μπορουν να την βγαλουν εξω κοκκο κόκκο. Η θηλυκια θα φροντισει για την καθαριοτητα της φωλιας και εσυ θα παρέμβεις μονο αν και οταν χρειαστει... Ειναι ακομα πολυ νωρις... Κατσε να κανουν αυγουλάκια να τα κλωσσησουν και να επωαστουν και θα ειμαστε σε επαφη να τα λεμε!

Tζωρτζινα γιατι να μην θελουν πριονιδι;Εγω νομιζω το αντιθετο..

Ετσι λεγαμε και για τα κοκατιλ(ετσι ελεγαν και τα βιβλια) αλλα στην πραξη ειδαμε ολοι οτι βολευει πολυ περισοτερο το πριονιδι. Επιπλεον αν δεν βαλουμε τιποτα θα εχουμε προβληματα με τους νεοσσους(spayed legs)
 
απανταει στην δικια μου ερωτηση που μιλω για αμμο που αυτην αν δεν την 8ελουν δεν μπορουν να την βγαλουν. Γιαυτο μου λεει να την βγαλω. Και την εβγαλα...
 
κι επι πλέον νομίζω η άμμος αν δεν καθαριστεί και γεννηθούν οι νεοσσοί θα τραυματιστούν καθώς είναι γυμνοί από πούπουλα.
 
Απο την μικρη προσωπικη μου εμπειρία δεν θα συνιστουσα να μπει καποιο υλικο στην φωλια. Ουτε θα εκανα ποτε πειραματισμους για να αγχωσω και να ταλαιπωρήσω τα πουλιά την ωρα της αναπαραγωγης. 🙂 Ας γινει αυτο το θεμα μια αφορμη και ας καταθεσουν την προσωπικη τους εμπειρια όσοι εχουν ασχοληθεί με την αναπαραγωγη των Budgie και να γραψουν αν χρησιμοποιησησαν ή οχι καποιο υλικο φωλιάς και αν ναι ποιο ηταν αυτο και τι αποτελέσματα ειχαν.

Εγω προσωπικά δεν έβαλα κανενα υλικο φωλιάς γεννηθηκαν 6 μωρά σε 2 γεννες και δεν είχα κανενα προβλημα με τα ποδαρακια τους 🙂
 
Δυχτυχως:Big Grin: δεν εχω ακομα καποια γεννα μπατζι οποτε δεν μπορω να εκφερω γνωμη.

Αλλα βαση λογικης γιατι να το ρισκαρουμε; Καλυτερα να μην γεννησουν καθολου παρα να κανουν μικρα και να σκεφτομαστε οτι μπορει να εχουν προβλημα με τα ποδια τους. Προσωπικα δεν θα το ρισκαρα...Αλλωστε αν δεν το θελουν το πριονιδι θα το βγαλουν εξω. Οποτε ο Γιαννης νομιζω θα μπορουσε να το δοκιμασει κι αν τα μπατζι του δεν το θελουν θα το βγαλουν εξω. (την γνωμη μου λεω)
 
εγω στα δικα μου δεν εχω βαλει ποτε τιποτα κ δεν ειχα προβλημα, βεβαια κ η δικη μου εμπειρια ειναι μικρη, παντως οσα μικρα εχω βγαλει δεν ειχε κανενα προβλημα με τα ποδια
επισης θα ηθελα να σημειωσω οτι ειχα διαβασει σε σελιδα ξενου εκτροφεα, οτι εβαζε λιγο πριονιδι μεσα στη φωλια κ οταν αρχιζε η θηλυκια να το πεταει εξω, καταλαβαινε οτι ηταν ετοιμη για αναπαραγωγη!
 
Αν και δεν εχω παπαγαλακια,ξερω οτι στην αγρια φυση κανουν φωλιες σε κουφαλες δεντρων, δεν βαζουν πριονιδι η' κατι αλλο. Γιατι λοιπον τα πουλακια που γεννιουνται στην αιχμαλωσια να διαφερουν;.Αυτα ξερουν πολυ καλυτερα απο εμας. Το μονο που θα συνιστουσα ειναι νημα για ελευθερη ληψη απο το ιδιο το πουλακι...
 
και απο την δικη μου προσωπικη εμπειρια τα μπατζυ οντως δεν θελουν τιποτα μεσα στην φωλια. ειχα δοκιμασει και με πριονιδι και με νημα καρυδας κομμενο γιατι δεν δεχονταν το πρωτο και τα δυο τα εβγαζε εξω η θηλυκια και μετα γεννουσε τα αυγα!
 
Τον περασμένο Μάρτιο, είχα βάλει πριονίδι στην φωλιά, αλλά η Τζιτζίκα δεν το ήθελε και το έβγαζε έξω. Το αφαίρεσα και άφησα ελάχιστο, αλλά και αυτό το έβγαλε έξω. Ήθελε εντελώς καθαρή την φωλιά, από ξένα υλικά.
Στο εν το μεταξύ, αρρώστησε ο τότε σύντροφός της ο Τζίτζι, οπότε και η αναπαραγωγή σταμάτησε εκεί.
Φυσικά αυτή την φορά, δεν έβαλα κάτι στην φωλιά και από την προηγούμενη Παρασκευή, η Τζιτζίκα κλωσάει τα αυγά της, γονιμοποιημένη από τον νέο της σύντροφο τον Γκρίτζι.
Αν και όταν βγούνε τα πουλάκια, θα σας πω αν έχουν κάποιο πρόβλημα.
 
Back
Top